Evenementen: Ditec 2 Wielers Beachcriterium

In 2018 wordt het evenement mogelijk gemaakt door Ditec 2 Wielers.

Altijd al een strandrace in je zwembroek willen rijden? Dat kan! Nu midden in de zomer een beachrace in plaats van in de vrieskou! Maar in je korte broek (en shirt) mag natuurlijk ook!

Op zaterdag 7 juli 2018 zal tijdens het evenement Hargen Sail voor de tweede keer een spectaculaire strandrace om de Harger Lagune plaatsvinden. De race zal ‘s avonds vlak voor de ondergaande zon worden verreden waarna na afloop het feest van Hargen Sail zal losbarsten!

 

Uitslag van 2018

De uitslag van het tweede Beachcriterium Hargen in 2018 kun je hier vinden.

Inschrijven

De inschrijving voor de 2018 editie is niet meer mogelijk.

Deelnemers dienen minimaal 18 jaar (dit i.v.m. de ter plekke geldende verzekering) en in bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap. Bij inschrijving kun je aangeven of je zelf een MyLaps chip in bezit hebt of dat je er een wilt huren. Ook dien je je KNWU lidmaatschapnummer in te vullen dus hou die bij de hand!

Kosten van inschrijving:
Inschrijfgeld: € 12,-
Evt. huurchip: € 3,-

KNWU basislidmaatschap vereist

Omdat MTB-Noordwest een KNWU vereniging is, is het KNWU basislidmaatschap vereist om mee te kunnen doen. Dit basislidmaatschap krijg je automatisch als je Lid of Lid+Donateur wordt van MTB-Noordwest. Via het KNWU basislidmaatschap ben je dan tijdens (KNWU-) evenementen meteen verzekerd voor WA- en persoonlijke ongevallen, voor beide partijen dus een voordeel.
Meer informatie over het basislidmaatschap

Eventuele laatste informatie

Is te vinden op Facebook pagina.

Tijdsregistratie

We zullen gebruik maken van het MYLAPS tijdsregistratiesysteem van MTB-Noordwest. Na het evenement zullen we de uitslag met alle rondetijden publiceren. Zo kan iedereen zijn eigen verloop van de wedstrijd zien.

Publiek

Het zal voor iedereen mogelijk zijn (een deel van) het parcours te kunnen zien. Het grootste deel zal bij de spectaculaire start/finish en het keerpunt nabij strandpaviljoen Struin in Camperduin te zien zijn. Publiek is daarmee natuurlijk welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Toegang, parkeren en andere faciliteiten

Toegang is mogelijk via het grote parkeerterrein van Hargen. Daar kan ook de auto geparkeerd worden. Overige faciliteiten zijn bij het evenement van Hargen aan Sail aanwezig.

Programma

Start rond 19.30uur, nog afhankelijk van het getij.
* Startgroep 1: Elite, 55 minuten + 1 ronde
* Startgroep 2: Dames, 45 minuten + 1 ronde
* Startgroep 3: Funklasse, 45 minuten + 1 ronde

De startgroepen starten 1 minuut na elkaar.

Prijsuitreiking

Na afloop van de wedstrijd zal de prijsuitreiking per categorie plaatsvinden.

Parcours

Start en finish bij de grote tent. Er zal richting strandpaviljoen Struin (Camperduin) worden gereden, om de lagune heen en weer terug over het strand.

Bij goed weer zal er ook een muzikaal aangeklede passage door de tent van Hargen aan Sail opgenomen worden. Op deze beats ben je weer klaar voor de volgende ronde :-) !

Uitslag 2017