Evenementen: Rabotop

MTB-Noordwest organiseert twee wedstrijden uit de populaire Rabotop reeks.
Spaarnwoude is weer terug op de Rabotop kalender en we gaan er vanuit dat de weergoden ons dit jaar goed gezind zijn. Deze wedstrijd zal in samenwerking met MTB-Spaarnwoude georganiseerd gaan worden.
De tweede wedstrijd vindt natuurlijk plaats in de bossen rond Schoorl. Op deze historische mountainbikegronden zetten we net als vorig jaar een uitdagend parcours uit voor echte mountainbikers. Dit jaar gaan we weer voor de ‘normale’ Rabotop afstanden en tijden om zoveel als mogelijk eenzelfde reeks binnen de Rabotop te realiseren.

Data 6 & 27 november.

De data voor de 2016 reeks van de Rabotop is op de website van de Rabotop te vinden. De Rabotop in Spaarnwoude zal op 6 november verreden worden en Schoorl 3 weken later op 27 november . Inschrijven kan zoals ieder jaar en bij iedere Rabotop wedstrijd vooraf via internet, GRAAG!!!, of op de dag zelf.

 

Informatie

Het programma

Het programma zal voor iedere Rabotop wedstrijd hetzelfde zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

09:45h

Jeugd 1 15 min. + 1 ronde

10:15h

Jeugd 3 35 min. + 1 ronde, start als 1e groep
Jeugd 2 25 min. + 1 ronde, start als 2e groep

11:30h

Topklasse 55 min. + 1 ronde, start als 1e groep
Junioren 45 min. + 1 ronde, start als 2e groep

13:00h

Funklasse 45 min. + 1 ronde, start als 3e groep
Dames  35 min. + 1 ronde, start als 4e groep

Nadere informatie Spaarnwoude

Plaats van Inschrijving en Start/Finish

De inschrijving en Start/Finish zal op de Valleiweg plaatsvinden.

Parcours Spaarnwoude

Het parcours zal nog ontworpen gaan worden, maar zal zeker uitdagend zijn en de nodige hoogtemeters gaan bevatten!

Parkeren Spaarnwoude

Parkeren is mogelijk op het grote parkeerterrein bij Snowplanet, Heuvelweg in Velsen-Zuid.

Nadere informatie Schoorl

Plaats van inschrijving en Start/Finish

De inschrijving en de Start/Finish zal plaatsvinden op de Bokkenweide. Dat is dezelfde plaats als vorig jaar.

Parcours Schoorl

Het parcours zal ten opzichte van vorig jaar hetzelfde zijn. Aangezien we dit jaar de klasses weer apart laten rijden (t.o.v. vorig jaar met de ‘dubbele afstanden’) zal er meer ruimte ontstaan voor de rijders.

De jeugd zal wel over hetzelfde parcours als vorig jaar de prijzen gaan verdelen.

Parkeren Schoorl

Zondag is de drukste dag rond Duinvermaak en om 9 uur is de parkeerplaats voor Duinvermaak meestal al vol. Er zijn echter genoeg alternatieven in de buurt; langs de Landweg, op de ventweg parallel aan de Duinweg of bij zwembad De Beeck.

Vanaf de parkeerplaats voor Duinvermaak is het 2 kilometer lopen/fietsen naar de inschrijving, er zal een route naar de Bokkenweide worden aangegeven. Zie hier de route naar de Bokkenweide.. Wellicht overbodig….maar met de auto het bos in is NIET TOEGESTAAN!

Inschrijven beide wedstrijden

Voor inschrijven voor de Rabotop wedstrijden is mogelijk via Rabotop voor inschrijven. Dit is mogelijk tot de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd.

Daarna kun je alleen nog op de dag zelf inschrijven. Gebruik daarvoor het formulier inschrijf formulier welke je thuis alvast kunt invullen. Neem deze dan mee en dat scheelt weer wachten bij de inschrijving ter plekke.

MyLaps chip

De Rabotop wedstrijden op Spaarnwoude en Schoorl worden met de MyLaps ProChip gereden. Indien je zelf een Prochip hebt neem deze mee en noteer het nummer op het inschrijfformulier. Zo kunnen we de rondetijden registeren en kunnen we bij de resultaten de rondetijden publiceren.

KNWU basislidmaatschap vereist

Vanaf 2011 valt de organisatie van deze evenementen onder MTB-Noordwest, en is het KNWU basislidmaatschap vereist om mee te kunnen doen. Dit basislidmaatschap krijg je automatisch als je Lid wordt van MTB-Noordwest. Via het KNWU basislidmaatschap ben je dan tijdens (KNWU-) evenementen meteen verzekerd voor WA- en persoonlijke ongevallen en krijg je korting bij toertochten. 
Meer informatie hierover

De Rabotop wedstrijdenreeks

De Rabotop Noordholland is een reeks wedstrijden (7 wedstrijden in 2015) georganiseerd door liefhebbers voor liefhebbers. Deelname is mogelijk voor iedereen van 10-110 jaar. Het inschrijfgeld is laag en het niveau verschilt per klasse. Er is altijd een klasse waarin je je thuis voelt. De funklasse is bijvoorbeeld zo’n klasse waarin iedereen die eens een wedstrijdje wil rijden mee kan doen. Daarnaast zijn er nog 3 jeugdklassen en een aparte damesklasse.

Een laagdrempelige regionale wedstrijdenreeks met in de topklasse dikwijls een nationaal top-deelnemersveld. Gezelligheid en sportiviteit voeren de boventoon tijdens de evenementen. Uiteraard word er na de wedstrijden een klassement opgemaakt en is er na de wedstrijdenreeks een overall-klassement. De meest constante rijder mag zich, in zijn klasse, een jaar lang kampioen van de Rabotop noemen!

Kalender en reglement

Op de website van de RabotopNH vind je de kalender en het wedstrijdreglement.

Historie

Foto’s Rabotop Spaarnwoude 2011
Foto’s Rabotop Spaarnwoude 2012

Video Rabotop Schoorl 2012 en de jeugd.