Nieuws: 2012: februari

28-02-2012 Te Koop: 80 MyLaps ProChips

Bij de oprichting van onze vereniging hebben we direct ingespeeld op het invoeren van elektronische tijdwaarneming door de KNWU en een eigen Mylaps configuratie aangeschaft. Wat ons een beetje tegenviel was de prijs van de Mylaps prochip. We hebben daarom voor een tussenoplossing gekozen en voor 1 jaar 80 prochips bij Mylaps gehuurd. Om iedereen te laten “wennen” aan elektronische tijdwaarneming hebben we deze prochips tegen de lage prijs van 2 euro per keer verhuurd.

Het lukt ons echter niet om dit verhaal kostendekkend te krijgen en bovendien willen we het eigen bezit van de prochip bevorderen. Dat scheelt ons en elke organisator van evenementen echt veel werk, de Rabotop is daar een goed voorbeeld van. Dus zijn we gaan praten met onze clubsponsor Mylaps met het volgende resultaat:
• We zeggen de huur op van onze 80 prochips en huren desgewenst per evenement prochips bij Mylaps of andere verenigingen.
• We bieden onze leden nu de kans aan om voor 75 euro een spliksplinter nieuwe prochip aan te schaffen.

€ 75 is veel geld, maar hoe duur is duur?

In de prochip zit een batterijtje, de levensduur van dit batterijtje is volgens Mylaps 120.000 passages met een verwachte levensduur van 5 jaar, in verband met de batterij die in de chip zit. Deze batterij is niet vervangbaar en 5 jaar is een gemiddelde. Werkt de ProChip binnen 5 jaar niet meer goed, dan komen wij met een voorstel voor een nieuwe chip met een aanzienlijke korting.
Een doorsnee Rabotop wedstrijd telt 6 ronden/passages dus de snelle rekenaars onder u zullen kunnen becijferen dat de prochip in principe tot ver na je pensioen zijn werk blijft doen. Ok, dit is natuurlijk niet helemaal waar maar de beste referentie zijn de marathonschaatsers waarvan er meerdere zijn die al 5 jaar met hun prochip wedstrijden schaatsen. En voor de rekenaars, een marathon is 100 rondjes dus heeft een schaatser in een wedstrijd net zoveel passages als een doorsnee mountainbiker in een heel jaar.

Ik dwaal af, het gaat er om of € 75 (te)veel geld is voor de prochip? Het is veel geld maar als je het uitsmeert over 7 jaar valt het eigenlijk wel weer mee. Het is in ieder geval veel goedkoper dan telkens huren, vooral omdat wij volgend jaar de prijs van de huurchip verhogen naar tussen de 3-5 euro.
En we gaan de eigenchipbezitters bevoordelen bij de inschrijving van onze evenementen zoals de 5 van Schoorl!! Ook is de wens van Staatsbosbeheer en MTB-Noordwest om in de toekomst een vaste lus in het parcours van Schoorl aan te schaffen.

Deze actie is niet meer van toepassing

02-02-2012 Inschrijving GMA 4-uurs estafette

Noteer het alvast in je agenda; Zaterdag 11 februari om 11:00 uur zal de inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht geopend worden.
Omdat de organisatie dit jaar in handen is van MTB De Zeeleeuw verloopt de inschrijving via de website van de Zeeleeuw.

Het blijft ook deels een MTB-Noordwest evenement aangezien wij facilitair zorgdragen voor de verzekering via de KNWU, onze MYLaps tijdsregistratie en wat hardware…..

Op zaterdag 11 februari om 11:00 uur verschijnt er op De Zeeleeuw website een menu-item “inschrijven”.
De startopstelling op zondag 20 mei zal op volgorde van inschrijving en betaling zijn. Dus hoe eerder je inschrijft en betaalt, hoe verder vooraan je start.
Om mee te kunnen doen aan deze estafette moet je in het bezit zijn van een basislidmaatschap, deze kan je aanvragen bij MTB-Noordwest.

Je huurt voor deze wedstrijd een Mylaps chip maar je mag uiteraard ook met eigen chip rijden, dit kan je op het inschrijfformulier aangeven.

Er kan gereden worden in de volgende disciplines:

  • Teams heren
  • Teams dames
  • individueel dames en heren
  • Gemengd team

06-02-2012 Schaats Uurchallenge De Meent

De SchaatsUur Challenge is sportief én gezelligheid ineen:
een evenement waarbij je de uitdaging met jezelf aangaat. Je probeert in een half uur of een uur zoveel mogelijk meters schaatsend af te leggen. Ideaal om jezelf eens lekker te testen en voor te bereiden op de komende natuurijstochten.

Het evenement is bedoelt voor iedereen die schaatsen leuk vindt. Maakt niet uit hoe goed je bent. Door de slimme indeling van de baan rijden de deelnemers elkaar niet in de weg. Goeie training voor wielrenners/triatleten/hardlopers en mountainbikers. Met eigen transponder krijg je €2,50 korting! En je kunt na het evenement in het restaurant voor slechts €7,50 euro gebruik maken van een uitgebreid erwtensoep arrangement! Hoef je niet meer te koken bij thuiskomst.

Zondag 19 februari ijsbaan De Meent te Alkmaar. De start is om 16:30H en inschrijven kan via www.schaatsen.nl/uurchallenge

14-02-2012 Algemene ledenvergadering 3 maart

Zaterdag 3 maart is het zover: de eerste MTB-Noordwest Algemene Ledenvergadering. We zijn een vereniging, en volgens de statuten zijn we verplicht om jaarlijks een ledenvergadering te organiseren. Dus bij deze. De financiële afdeling zal jullie overladen met duizelingwekkende getallen, bedragen en uiteindelijk hopelijk melden dat we goed bezig zijn.

Het financiële verslag zal enkele dagen voor de ALV op de website in te zien zijn. Daarnaast zullen we kort terugblikken op dit eerste jaar en jullie een kijkje achter de schermen geven. Ook zullen we vooruitkijken naar 2012, met name onderhoud en aanleg zal een belangrijk speerpunt worden in 2012. Uiteraard zullen onze vaste evenementen, en wellicht enkele nieuwe, ook in 2012 weer plaatsvinden.

Zoals je kunt verwachten wordt het een echte MTB-Noordwest ALV, gekoppeld aan een leuk evenement. We beginnen om 09:00 uur vanaf de Paardenweide bij het parcours van Schoorl met een educatieve-fotospeurtocht van zo’n 2 uur. Vanaf ±11:30 uur zijn we welkom bij Duinvermaak in Bergen voor één kopje koffie/thee op kosten van Duinvermaak en een hapje op eigen gelegenheid, aansluitend de ALV, zo rond 12:30 uur.

De educatieve-fotospeurtocht

De speurtocht zal verreden worden in kleine groepjes van maximaal 4 a 5 bikers. Deze groepjes dien je zelf vantevoren samen te stellen of ter plekke op de Paardenweide te formeren. Om 09:00 uur verzamelen we op de Paardenweide. Hier krijg je van ons een tiental foto’s van herkenbare plekken in een straal van zo’n 6km rond de Paardenweide en een korte uitleg. Iedere groep dient minimaal één digitale camera of telefoon met camera mee te nemen.
Aan de hand van de foto’s bepaal je de route en de groep die de meeste foto’s gevonden heeft, en als bewijs heeft gefotografeerd, wint een leuke prijs. Voor iedere gemiste foto krijg je uiteraard strafpunten.
Onnodig om te zeggen… enige kennis van de omgeving van het duingebied bij Schoorl/Bergen is wenselijk… of sluit aan bij een groep met veel kennis van het gebied.
Om uiterlijk 11:30 vertrekken we vanaf de Paardenweide naar Duinvermaak voor de ALV. Hier krijg je één kopje koffie/thee aangeboden van Duinvermaak en kun je op eigen gelegenheid iets eten.

Bekijk hier enkele voorbeeldfoto’s die je tijdens de speurtocht dient te vinden.

Stuur ons een mail als je wilt meedoen aan de speurtocht. Geef ook aan of je de ALV wenst bij te wonen zodat we rekening kunnen houden met het aantal stoelen in de zaal!

15-02-2012 Clubreis Valsuguna Noord-Italië

Van 9-13 mei neemt Trentinosport ons mee op tour naar Valsugana in Noord-Italië. Door velen het walhalla voor de mountainbiker genoemd en niets is minder waar! De mogelijkheden zijn ongekend, de routes zijn geweldig de panorama’s onvergetelijk. Kortom een ongelofelijk mooi een veelzijdig gebied voor de biker. Het ene moment fiets je langs de oevers van een beeldschoon meer en 2 minuten later kijk je tegen het grillige gesteente aan waar de Dolomieten zo om bekend staan.

Basiskamp

We overnachten in een hotel in Levico Terme en indien de weersomstandigheden het toelaten is er een overnachting in een “rifugio” (typische berghut) in de bergen. Er zijn 5 overnachtingen in het hotel op basis van half pension in een tweepersoonskamer. In de rifugio zijn er meerpersoons kamers. Een overnachting in deze rifugio is een belevenis op zich. Er wordt op traditionele wijze voor ons gekookt, waarna het op bijzondere wijze gepresenteerd wordt. Een belevenis!

Je kunt deze trip heel eenvoudig omschrijven als een “belevenis”, op alle vlakken. Cultuur, gastronomie en natuur zullen de ingrediënten zijn van een geweldige week. We starten de dagen om 09.00H met fietsen en zullen rond 16.00H weer terug zijn.

We fietsen als groep onder begeleiding van de ervaren gidsen mocht het nodig zijn dan kunnen we de groep opsplitsen, op die manier komt iedereen aan zijn trekken. Ook voor niet fietsende familieleden of vrienden is er voldoende te beleven. Je kunt heerlijk wandelen rond het Levico meer. Er zijn voldoende uitstapjes te maken naar markten en de stad Trento is zeker een bezoekje waard. Het is ook mogelijk in sommige gevallen naar de lunchplek te komen om zo samen te lunchen met de bikkelende bikers.

Programma

Dag 1: Aankomst in hotel in Levico Terme en kennismaking met elkaar en de gidsen.

Dag 2: Een mooie panoramische route met wervelende vergezichten. De berg die we gaan beklimmen heet de Marzolla, hier vinden we restanten van een fort uit de eerste wereldoorlog. 50 km en 1200 hoogtemeters.

Dag 3: De Vigolana is vandaag ons terrein, een gevarieerde uitdagende route met veel mooie paadjes en geweldige panorama’s. 60 km en 1100 hoogtemeters.

Dag 4: Giro all’Agritur Rincher. Vanaf Levico beginnen we met de beklimming van de Panarotta tot Vetriolo. Hier lunchen we bij Maso al Vetriolo Vecchio. Vervolgens gaan we via mooie onverharde paden naar Agritur Rincher, waar we zullen overnachten. 40 km en 1500 hoogtemeters.

Dag 5: Dag 4; Giro del Ritorno a Levico. Via mooie onverharde paden fietsen we vandaag weer terug naar het hotel. Rondom de meren van levico en Caldonazzo besluiten we de tour. Ca 45 km ca 600 hoogtemeters rond 14.00H zijn we weer in het basishotel.

Dag 6: Afscheid met tranen en vertrek uit hotel.

Kosten

€ 575 per persoon.

Wil je meer info of gelijk boeken? Stuur ons dan een email.

Inbegrepen in de prijs:
• dagelijkse begeleiding door ervaren en gediplomeerde gidsen van de AMI (Associazione Mountainbike Italia)
• overnachtingen op basis van half-pension, in een twee- of meerpersoonskamer
• eventueel bagagevervoer bij overnachting in rifugio
• een leuke gadget….

Bijkomende kosten:
• heen- en terugreis (Nederland-Italië vv)
• reis- en annuleringsverzekering (eventueel af te sluiten via TrentinoSport)
• lunchmaaltijden (± € 20,00 per persoon per dag) en drankjes
• persoonlijke extra’s
• andere kosten die hierboven niet worden vermeld; souveniers, boetes etc.

Prijs is gebaseerd op gebruik van eigen fiets en helm. Er is een mogelijkheid om een fiets te huren voor de gehele periode voor € 80,-.Helm is verplicht (evt. ook te huur voor € 15,- voor de gehele periode).

Over de gidsen

Bert Houtenbos en Tamara Veenendaal van Trentinosport; een korte introductie;
Allebei zijn wij gediplomeerd mountainbike instructeur. Om onszelf zo te mogen noemen hebben we een cursus gevolgd in Italië bij de Associazione MountainBike Italia (AMI), een Scuola Nazionale (nationale school), erkend in Europa. Een zeer intensieve cursus die op verschillende plaatsen in Italië heeft plaatsgevonden (Dolomieten, Appenijnen). Een goede mix van praktijk en theorie, waarbij alle aspecten van het mountainbiken aan bod komen. Een zeer compleet pakket.
Wij organiseren excursies, clinics, dagtochten en meerdaagse MTB vakanties op maat. Alle niveaus zijn welkom, evenals als groepen, bedrijven en individuen.

Kortom; Bert en Tamara zullen ons de mooiste paadjes, vergezichten en natuurschoon laten zien en ons laten proeven van Italië op velerlei manieren.

24-02-2012 Bike Action trainingen

Heb je net je eerste mountainbike gekocht of wil je graag beter leren fietsen? Doe dan mee met de mountainbike trainingen die Bike Action organiseert in samenwerking met Bike Sports.

Bike Sports is gespecialiseerd in groepstraining en trainingsadvies op maat. Voor Bike Action organiseert Bike Sports trainingen voor beginners en gevorderden met aandacht voor de verschillende aspecten van het mountainbiken:
- Rijtechniek (bochten, klimmen, dalen en sturen)
- Conditie (Uithoudingsvermogen, kracht , snelheid en lenigheid)
- Fietshouding ( juiste maat, afstelling fiets en lichaamshouding)
- Techniek (schakelen, traptechniek, reparatie)
- Gezelligheid

Het programma bestaat uit 7 lessen die starten op zaterdag 10 maart en 28 april. Op zaterdagochtend vertrekken we vanaf een afgesproken punt voor een training van 2 uur in de Noord-Hollandse duinen.
De kosten bedragen € 50,-. NTFU leden & de leden, donateurs en vrijwilligers van MTB-Noordwest betalen slechts € 45,- voor deze 7 lessen.

Naast gezelligheid zijn kwaliteit en veiligheid voor ons belangrijk; je wordt dan ook uitsluitend begeleid door gediplomeerde instructeurs.
De training wordt verzorgd door Martin Hanemaaijer; Mountainbike Instructeur.

Wat verwacht Martin van jullie:
- Een toegangsbewijs van het PWN gebied.
- Een helm dragen is verplicht.
- Een technisch in orde zijnde fiets (wordt gecontroleerd)
- Neem een pompje, extra binnenband, bandenlichters, een tooltje met een imbus en een kettinglinkje mee.
- Bij de keuze voor kleding rekening houden met het weer, neem een regenjack mee.

Bike Sports gespecialiseerd in groepstraining en trainingsadvies op maat
Inschrijven kan via de site van Bike Action, of stuur een email naar Bike Sports.