Nieuws: 2012: november

02-11-2012 Rabotop Spaarnwoude 11-11

11 november is de dag dat je lekker mountainbiken mag!
MTB-Noordwest organiseert in samenwerking met MTB-Spaarnwoude voor de tweede maal de Rabotop wedstrijd in Spaarnwoude. Zowel jong als oud is van harte welkom.

Download hier alvast je inschrijfformulier en neem deze zondag ingevuld mee, dat voorkomt wachtrijen bij de inschrijving en zorgt ervoor dat je eerder lekker kan biken:-)

Spaarnwoude

Het legendarische parcours waar ooit het NK mountainbike werd verreden. Gevreesd als het nat is en bejubeld vanwege de steile klimmen, snelle afdalingen en technische passages. De vrees word echter steeds minder terecht; de mannen van MTB-Spaarnwoude zijn de laatste tijd druk bezig geweest met het verstevigen van de ondergrond zodat er ook in nattere periodes prima te rijden valt.
De eerste start zal iets later zijn dan je gewend bent omdat we wachten op “de mannen en vrouwen van Texel” die met het eerste bootje van 8 uur de overtocht naar het vasteland zullen wagen.
Uiteraard zorgen we weer voor een lekker rondje voor de echte mountainbiker.(klik hier voor een plattegrond)
Iedereen kan meedoen, je dient echter wel in bezit te zijn van een KNWU basislimaatschap zodat je verzekerd bent; klik hier voor meer informatie.
Parkeren kan bij Snowplanet Heuvelweg 68 Velsen-Zuid. De inschrijving is alleen lopend of per fiets te bereiken; volg de weg al kronkelend omhoog, je vind de inschrijving even voorbij de toiletten, kan niet missen! Vantevoren inschrijven kan dus niet!

Tot 11 november
Team MTB-Noordwest & MTB-Spaarnwoude
Meer info op Rabotopnh.nl

03-11-2012 Derpbikers Beachrace 01-12

De leukste strandrace van het seizoen waar je als strandbiker niet mag ontbreken.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

De leukste strandrace van het seizoen waar je als strandbiker niet mag ontbreken. Ook dit jaar rijden we een z.g.n. “heen-en-weerparcours” (ongeveer 40 km) op het strand bij Egmond aan Zee waarbij je enkele malen start/finish passeert. Na afloop voor alle deelnemers een lekker bakkie snert en roggebrood met spek. Ook dit jaar weer een grote, mooie prijzentafel en een spectaculaire loterij in Sportcafe de Watertoren. Muziek na de race wordt verzorgd door de bekende Derper DJ Herman Schut. Het belooft dus een sportieve, gezellige en swingende dag te worden. Natuurlijk zijn supporters de hele dag welkom.

Let op: De Derpbikers Beachrace 2012 is uitverkocht……., inschrijven is helaas dus niet meer mogelijk, supporters en bikers die voor de altijd gezellige sfeer komen zijn uiteraard van harte welkom!

Programma zaterdag 1 december:
-10:00h-11:15h: stuurbordje ophalen en betalen in Sportcafe de Watertoren
- inschrijfgeld: €10,- p.p.
- briefing: 11:30h
- start: 12:00h (strand Bad Zuid)
- na de prijsuitreiking volgt de loterij
- ligstuur verboden
- douchegelegenheid en kleedkamers aanwezig
- deelname is voor eigen risico
- de race is op de openbare weg/het strand, houd dus rekening met alle gebruikers van de openbare weg/het strand.

12-11-2012 Verslag & Uitslag Rabotop Spaarnwoude

11 november is de dag dat mijn fiets, dat mijn fiets heel smerig worden mag…..
De Rabotop Spaarnwoude werd afgelopen zondag verreden onder modderige maar heroïsche omstandigheden.

Het parcours werd in de nacht van zaterdag op zondag nog even getrakteerd op een flinke bak regen, jammer maar dat kan gebeuren. De dag begon met een schitterende opkomst van veel vrijwilligers, de zon en zo’n 70 funklassers die als eerste de arena mochten betreden. Velen waren na het inrijden al niet meer herkenbaar…….
Maar goed, dat is mountainbiken in Noordholland…..wie heeft er eigenlijk verzonnen dat mountainbikewedstrijden in de herfst/winter dienen te worden verreden? De wielrenners wellicht?

De uitslag + rondetijden funklasse, junioren, dames en topklasse

De uitslag jeugd

Funklasse en junioren

De funklassers kwamen na 3 zware kwartieren en 1 ronde over de finish; Michael Emmerik nam vanaf het begin gelijk de koppositie om deze vervolgens niet meer af te geven, Peerke Reijnders en Erik Bater vulden het podium van de funklasse, bij de junioren was Sven Burger “King of the Mud”, gevolgd door Rob Zuidweg en Enzo Deroma. Van de funklassers kwamen slechts 34 van de 62 ingeschreven rijders over de streep……een record?

Dames

Bij de dames werd Denise Bestema “Queen of the Mud”, kort gevolgd door Nienke van Haaster en Annemarie Kranenburg. Alle gestartte dames zijn gewoon gefinished……klasse!

Topklasse

Inmiddels was het parcours al veranderd in een modderbad en op sommige stukken was het goed uitkijken en dienden alle zeilen bijgezet te worden om niet onvrijwillig in een modderbad te duiken. Had dit wellicht te maken met de lage opkomst in de Topklasse? Slechts 26 rijders gingen van start, waarvan 21 gefinished. Al vanaf het begin was. Ramses Bekkenk, de winnaar van vorig jaar ging als een duveltje uit een doosje van start en pakte in de eerste ronde gelijk zo’n 1,5 minuut voorsprong op de rest om deze uit te bouwen naar 3 minuten. Met een gemiddelde snelheid van ruim 17 km per uur, waanzinnig op zo’n parcours, mocht Ramses wederom de vetste envelop mee naar huis nemen. Sjors Dekker werd tweede en Rorik Schouten pakte het brons.

Jeugd

Voor de jeugd werd toch maar besloten om enkele, zelfs voor topklassers niet meer fietsbare stukken, eruit te halen zodat ook de kleinsten grotendeels fietsend rond konden komen. Onder enorm luide aanmoedigingen van de ouders verreden ze de rondjes dapper en strijdvaardig en ook bij de jeugd is iedereen gewoon gefinshed…de jeugd heeft de toekomst!!!
Bij de jeugd-1 kwam Scott Baijs als eerste over de modderige meet, gevolgd door Binck Burger en Mark Groeneveld.
Bryan Burger pakte de grootste beker bij de jeugd-2, Folkert Jimmink de iets kleinere beker en de kleinste beker ging naar Peppijn Hoffard. Sandy van der Pols was de beste dame in deze klasse.
Bij de grootste jeugd, de jeugd-3 won Menno Don voor Stanley Beerepoot en Sjors Jimmink. De zus van Sjors, Bregje Jimmink was de snelste dame en won daarmee ook een leuke beker.
Na eten van vele spekjes ging iedereen weer met een volle maag, vieze kleren en sommige ouders volgens ons met schorre kelen richting huis.

Wij willen alle vrijwilligers onwijs hartelijk bedanken, zonder hen immers geen Rabotop wedstrijden. Verder heb je ook deelnemers nodig om een evenement te organiseren….ook deze hartelijk dank! En last but not least…..publiek….ook deze die-hards van harte bedankt.

De volgende Rabotop is aankomend weekend in Petten tijdens het altijd gezellige Beukers Bike Weekend in Petten.
MTB-Noordwest organiseert dit jaar voor het eerst een Rabotop in Schoorl. Zondag 9 december garanderen wij betere omstandigheden dan Spaarnwoude…..en tevens zit er nog een hele leuke verrassing in het parcours……:-)

14-11-2012 Westerland Offroad Challenge

Veel wedstrijden hadden ze al op Wieringen, maar nog geen
mountainbike wedstrijd. Op 2 december is het zover; de 1e
Westerland Offroad Challenge. Een mountainbikewedstrijd door en rond Westerland, op Wieringen.

De vergunning was snel binnen. Alleen het parcours kostte de
organisatie nog wat hoofdpijn. Maar het is rond! De organisatie
schotelt de renners een prachtige route voor met zandstroken,
grasland, technische stukken en vooral veel hoogteverschil. Een
zeer gevarieerd parcours van ruim 4 kilometer lang. Het parcours
bevindt zich tussen het Lutjestrand en het Westerlander kerkje.
Er wordt gestart onderaan bij het Westerlander kerkje en de
finishstreep ligt voor de deur van beachhouse Brandend Zand. Dit is tevens de permenance en inschrijflocatie. Favorieten stukken van de organisatie zijn de passages op het Lutjestrand, de doorkomst op de camping van Kees Tijssen en het klimwerk naar het land van Kikkert. De renners rijden 1 uur + 1 ronde De wedstrijd staat open voor zowel de Funklasse als Topklasse en start om 10:30h. Iedereen kan dus meedoen. De tijdregistratie zal gebeuren via het bekende MyLaps systeem. Een chip is dus gewenst (deze is evt. te huur).

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 bij voorinschrijving en € 7,00 op de dag zelf. Inschrijven kan door een mail te sturen naar De Vikingtour. Vermeld hierin:
naam
woonplaats
categorie(Fun- of Topklasse)
chipnummer als je die hebt

Binnenkort zal de organistie een filmpje maken van het parcours
en deze plaatsen op de facebookpagina en op vikingtour.nl.
Hier komt ook meer info op te staan. Een kaart van de route staat op afstandmeten.nl.

De organisatie heeft tevens een Facebook pagina geopend waarop veel informatie te vinden is.
Hoofdsponsor van het evenement is bouwbedrijf Hollands Kroon.

21-11-2012 Voorkomblessures.nl

Als je sport dan ben je gezond bezig. Maar wist je dat jaarlijks miljoenen sporters een blessure oplopen? Als je slim wilt sporten, weet dan hoe je blessures voorkomt! De vernieuwde website www.voorkomblessures.nl helpt je daarbij. De opzet en de leesbaarheid van de site zijn verbeterd waardoor je nog beter allerlei tips en filmpjes kunt vinden om goed voorbereid te sporten.

Slim sporten voor mountainbikers

Ook over mountainbiken is veel extra informatie te vinden op deze website. Denk aan informatie over een goede sportuitrusting, oefeningen waar je veel aan hebt en hoe je kunt herstellen na een training. In het filmpje kun je zien wat er in je lichaam gebeurt als je een sportblessure oploopt.

Doe de test voor persoonlijk advies

Wil je weten hoe jij persoonlijk blessures kunt voorkomen? Lees dan niet alleen de tips, maar doe ook de test. Je krijgt dan een persoonlijk advies. Daarmee voorkom je blessures en mountainbike je slim, met veel plezier, goede prestaties én veilig!

Facebook

Ook op Facebook informeert VeiligheidNL sporters over het voorkomen van blessures. Wil je op de hoogte blijven like dan de pagina: http://www.facebook.com/voorkomblessures

25-11-2012 Rabotop Schoorl 9 december

Zondag 9 december gaat een unieke dag worden voor de mountainbikegeschiedenis in Noord Holland. De eerste Rabotopwedstrijd zal worden verreden op een gedeelte van het mooiste parcours van Nederland; Schoorl! In het wedstrijdparcours is ook een stuk van de nieuwe, toekomstige route van Schoorl opgenomen………

Na vele natte, modderige Rabotopjes in de vette klei is zondag 9 december de altijd droge zandgrond van Schoorl het decor voor deze immer populaire wedstrijdenreeks.

Het parcours…..

houden we nog even geheim……….wat we wel alvast kunnen verklappen is dat de Start/Finish op de Bokkenweide zal plaatsvinden en dat het een echt mountainbikeparcours zal worden met alle facetten die het mountainbiken zo mooi maken. Er zal ongeveer 1km nieuwe mountainbikeroute (VIDEO) in het wedstrijdparcours worden opgenomen….een soort van officieuze opening van “Het Nieuwe Schoorl”.

Inschrijven

Voorinschrijving voor de Rabotopwedstrijden is niet mogelijk. Je schrijft je in op de dag zelf, op de Bokkenweide in. Download en print wel alvast het inschrijfformulier, neem dit op 9 december ingevuld mee zodat de inschrijving vlotjes verloopt. Klik hier voor het complete reglement van de Rabotop. We rijden met tijdswaarnemening van MyLaps, heb je een eigen MyLaps chip dan kan je die uiteraard gebruiken.
Voor de Rabotop Schoorl is een KNWU basislidmaatschap verplicht, je kunt nu al lid worden tot 31-12 2013. (Bikers die al lid zijn van MTB-Noordwest ontvangen binnenkort een email waarin ze éénvoudig het lidmaatschap kunnen verlengen…..of niet…:-))

Parkeren…

Zondag is de drukste dag rond Duinvermaak en om 9 uur is de parkeerplaats voor Duinvermaak meestal al vol. Er zijn echter genoeg alternatieven in de buurt; langs de Landweg, op de ventweg paralel aan de Duinweg of bij zwembad Hippo’s-De Beeck.
Vanaf de parkeerplaats voor Duinvermaak is het 2 kilometer lopen/fietsen naar de inschrijving, er zal een route naar de Bokkenweide worden aangegeven.

Wellicht overbodig….maar met de auto het bos in is NIET TOEGESTAAN!

Het programma….

is hetzelfde als bij iedere Rabotopwedstrijd;

09:45h

Funklasse 45 min. + 1 ronde
Dames 35 min. + 1 ronde

11:30h

Topklasse 55 min. + 1 ronde
Junioren 45 min. + 1 ronde

13:00h

Jeugd-3 35 min. + 1 ronde
Jeugd-2 25 min. + 1 ronde

13:45h

Jeugd-1 20 min. + 1 ronde

28-11-2012 Agenda Duinvermaak december

Ons favoriete after-bike restaurant is natuurlijk Duinvermaak. Heerlijke bosvruchten taart of voor de stevige trek een pannenkoek of pizza, afgetopt met een verse muntthee, een warme choco met slagroom of een speciaal bier.

Tijdens de feestdagen is Duinvermaak eigenlijk altijd geopend. Hierbij de agenda voor december;

Woensdag 5 december

Sinterklaasavond geopend.

Zondag 9 december

MTB-Noordwest Rabotop Schoorl
Start 09:45h vanaf de Bokkenweide met een speciale verrassing voor de deelnemers.

Zondag 16 december

Poffertjes op de kerstmarkt bij de ruïnekerk.

Maandag 24 december Kerstavond

Geopend, reserveren gewenst.

Dinsdag 25 december eerste kerstdag

Geopend vanaf 10:00 uur, reserveren van 16:00 uur.

Woensdag 26 december tweede kerstdag

Geopend vanaf 9:00 uur.
Kerstloop Schaats trainingsgroep Bergen.
Reserveren vanaf 17:00 uur in ‘t Vrouwtje van Duin.

Maandag 31 december oudejaarsdag.

De keuken sluit om 20:30 uur, het restaurant om 22:00 uur.

Dinsdag 1 januari nieuwjaarsdag

Geopend vanaf 10:00 uur.

Conclusie: met de feestdagen hoef je niet thuis te zitten…..of bij je schoonmoeder.