Nieuws: 2012: september

03-09-2012 De mountainbiketeller

Vandaag is de mountainbiketeller geplaatst. Deze is gesponsord door Telwerk BV. De teller geeft ons harde cijfers over het aantal mountainbikers, de drukke dagen etc. Immers: “Gissen is missen, meten is weten”

Wij kunnen de cijfers goed gebruiken bij de aanvraag van subsidies, het benaderen van sponsoren en het aanschrijven van fondsen. Samen met ons leden-, donateurs- en vrijwilligersbestand en de vergunning die we binnenkort hopen te ontvangen van de provincie zijn dit belangrijke tools om geld bijéén te krijgen voor de aanleg van de nieuwe lussen.

De werking van de teller

Voor een goede werking van de teller is het belangrijk dat je met beide wielen over de teller rijdt…..dus geen wheelies, bunny-hops of andere fratsen….gewoon met 2 wielen aan de grond eroverheen stoempen-:)

12-09-2012 De Flexwinkel in Alkmaar

Middels deze weg willen wij jullie informeren dat onze onderhoudspartner De Flexwinkel B.V. per 3 september jl. ook een vestiging heeft in Alkmaar!
De locatie van de vestiging is Koelmalaan 350, 1812 PS Alkmaar. Dat is in De Telefooncentrale, het oude KPN kantoor nabij de Leegwaterbrug.

De Flexwinkel is een slagvaardige en betrouwbare organisatie die op een no- nonsense manier, met verstand van zaken, haar dienst uitvoert. Wij werken met veel persoonlijke aandacht, snelheid en zeer gedreven. Gewoon omdat we het leuk vinden.
Een groot aantal medewerkers van De Flexwinkel deelt jullie passie voor het mountainbiken! Met enige regelmaat zijn de mannen en vrouwen van ons mountainbiketeam dan ook op Schoorl, het strand en bij nationale en internationale wedstrijden. Deze passie heeft er toe geleid dat de Flexwinkel onderhoudspartner is van MTB-Noordwest.
De Flexwinkel; “Wij vinden dat de vereniging een goed initiatief is! Zij zorgen ervoor dat zowel fanatieke mountainbikers en mensen die het leuk vinden om gewoon eens een avontuurlijk rondje door de bossen te rijden, hun hobby kunnen uitoefenen”
Mocht je op zoek zijn naar een (andere) leuke baan in de logistieke sector, of ben je op zoek naar goed logistiek personeel maak dan een afspraak met Joffrey Bruin via de mail of via 072-2010278

Met sportieve groet,
De Flexwinkel

24-09-2012 Bovisie Open NK Drafbike 2012

Onder wederom prachtige weersomstandigheden werd afgelopen zondag voor de derde maal het unieke en knotsgekke evenement “Drafbike” verreden op de Alkmaarse Drafbaan. Dit jaar tevens het Nederlands Kampioenschap Drafbike. Ruim 100 bikers streden om de podiumplaatsen en titel Nederlands Kampioen!

Programma

Uiteraard werd er weer een omnium verreden op de 700 meter lange zandbaan, bestaande uit: een Scratch van 30 minuten en 2 rondes, de individuele sprint met staande start over 1 ronde, de afvalkoers in fun- en sportklasse en natuurlijk de loodzware teamrace over 4 rondes als slotstuk.

Mountainbiker vs paard

Op zich is Drafbike op zichzelf al een uniek & knotsgek evenement. MTB-Noordwest was echter van mening dat er nog wel een spektakelstuk aan het programma kon worden toegevoegd. De link met paarden was snel gemaakt. Een duel tussen paard en mens leek logisch toch? Dat idee is verder uitgewerkt en bleek op papier al een superspannende race te worden, de rondetijden van paard en mountainbiker bleken erg dicht bij elkaar te liggen.
Pikeur John Dekker met Videx SR en mountainbiker Bram Rood durfden de strijd met elkaar aan te gaan op het Alkmaarse ovaaltje.
Om exact high noon(12 uur) vond het duel plaats, de zon brandde op de stoffige zandbaan; 2 ronden werden zij aan zij neutraal afgelegd. In de tweede neutrale ronde, bij het naderen van de startlijn, werd de snelheid opgevoerd en bij het passeren van de startlijn versnelden zowel paard als mountainbiker tot ongeveer 50 kilometer per uur. Bram nam gelijk een fietslengte of 2 voorsprong en hield deze vast tot halverwege de laatste bocht….hier kreeg hij de wind vol op de kop en Videx SR kwam langszij en kroop langzaam voorbij de mountainbiker. Op het rechte stuk naar de finish was Bram niet meer bij machte om de geringe achterstand met Videx SR goed te maken. Mountainbiker vs paard 0-1.
Voor het publiek was het een geweldig spektakelstuk, het was nog nooit zo druk tijdens een Drafbike. Bram verklaarde achteraf nog nooit zulke zere kuiten te hebben gehad……..van het paard vernamen we niets….

Relaxed

De sfeer was, zoals alle andere jaren, relaxed. Lekker keuvelen tussen de verschillende disciplines over materiaal en trainingen met je collega bikers of tactiek bespreken voor de komende strandraces, immers: Drafbike is de officiele opening van het strandseizoen voor mountainbikers. Dit jaar was er voor eerst een kids race toegevoegd aan het programma. Big fun voor de kids, net als pappa of mamma rondjes draaien op de Drafbaan.

Loodzwaar

Wie denkt dat Drafbike, ondanks de relaxte sfeer, een koekie is komt van een koude kermis thuis. Iedereen is het over eens dat het loodzwaar is. Met name de afwisseling tussen de verschillende onderdelen zorgt voor pijn in de benen de volgende dag. Met name de afvalkoers hakt erin; immers iedere ronde valt er één of meerdere rijders af. Iedere ronde moet je dus sprinten om niet als laatste over de meet te komen…..over intervallen gesproken…….en je hebt dan al een scratch en sprint in de benen.
Bikers met dikke kuiten kunnen daarna nog deelnemen aan de teamrace. Maximaal Vijf rijders starten voor vier rondes en de tijd van de derde rijder telt; vier rondes volle bak en goed samenwerken is vereist.

Nederlandse kampioenen

Het omnium werd in de sportklasse gewonnen door Bram Imming uit Egmond Binnen, bij de funklasse was Michael Krijnen de sterkste. De titel Nederlands kampioen Drafbike bij de dames ging naar Annemarie Kranenburg en ook voor haar klonk het Wilhelmus uit de speakers op het ovaaltje.

De foto’s

Uitslagen

Scratch
1. Mike Tesselaar
2. Joris de Boer
3. Bram Imming

Sprint
1. Jody Tesselaar
2. Mike Tesselaar
3. Bram Imming

Afvalkoers funklasse
1. Eric Peet
2. Michael Krijnen
3. Peter Johan Dillo

Avalkoers sportklasse
1. Joris de Boer
2. Bram Imming
3. Vincent Spierings

Omnium funklasse
1. Michael Krijnen(Nederlands Kampioen)
2. Marcel Hink
3. Pieter Molenaar

Omnium sportklasse
1. Bram Imming(Nederlands Kampioen)
2. Joris de Boer
3. Vincent Spierings

Omnium Dames
1. Annemarie Kranenburg(Nederlands Kampioen)
2. Mirjam Stilkenboom

Teamrace
1. Tweewielercentrum De Hoef/WV-NH
2. WV Greuter Volendam
3. Hermandad & Co-1

(volledige uitslagen volgen)

24-09-2012 Onderhoud @ Geestmerambacht

Sinds vorige week word er weer constructief onderhoud gepleegd op de route van Geestmerambacht. Er gaat serieus gewerkt worden aan de diepe kuilen en extreem natte(lees: blubberige) modderpoelen.

Binnen de Bike Action gelederen heeft iemand dit op zich genomen. Samen met de beheerder is een plan gemaakt en zijn er materialen besteld(semi-verharding) waarmee men gaat proberen de natte plekken te lijf te gaan, tegelijkertijd word er goed naar de afwatering van het parcours gekeken. In eerste instantie zullen de ergste plekken aangepakt worden als een soort test. Als deze test succesvol blijkt zullen we met meer mankracht aan de slag gaan. De hulp van onze vrijwilligers zal dan hard nodig zijn. Wil je ook onderhoud plegen aan je favoriete route(s)? Meld je dan aan via de onderhoud en aanleg pagina op onze website.

24-09-2012 MTB-Noordwest kleding

Afgelopen weekend was de officiële lancering van de MTB-Noordwest kleding tijdens Drafbike. Deze week zal de rest van de kleding worden bezorgd.

Tijdens Drafbike bleek gelijk dat de kleding goed in de smaak viel bij de deelnemers en het publiek. Verder heeft de kleding nog veel meer voordelen; je gaat er harder van fietsen(vierde plaats in de Drafbike Scratch), je wordt er een gelukkiger mens van (zie foto) en je hebt zowiezo al een psychologisch voordeel ten opzichte van de concurrentie met die dikke banden op je rug! Ook ben je veel zichtbaarder voor fotografen……bleek bij het legen van de camera:-)
Ook vernamen we dat de kleding als een magneet werkt voor het andere geslacht.

Veel bikers maakten van de mogelijkheid gebruik om afgelopen zondag de kleding op te halen tijdens Drafbike en er gelijk kek uit te zien. Vandaag zijn de eerste sets, op de fiets, bezorgt. De rest van de kleding zal deze week geleverd worden.

Wil jij er ook beter uitzien, jezelf beter voelen en zelfs beter gaan fietsen of heb je gewoon een nieuw fietskloffie nodig? Klik hier voor de mogelijkheden….naar onze shop!