Nieuws: 2013: augustus

12-08-2013 Sallandse Week van de ATB

In de week van 6 tot en met 13 oktober 2013 zal de Sallandse Week van de ATB plaatsvinden. Belangrijk aan dit evenement is de samenwerking met de stichting NCFS die zich inzetten voor mensen met de ongeneeselijke ziekte CF. Ook heb je tijdens deze week de kans om aan de allereerste toertocht over de nieuwe mountainbike routes in Salland deel te nemen!

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
* Zondag 6 oktober: 9.00 uur: IJssellandschap ‘Geef een Knuffel toertocht’
* Woensdag 9 oktober: Mountainbikeclinics
* Zondag 13 oktober: Officiële opening Mountainbikenetwerk Salland en Koppelkoers op Wechelerveld. Tevens is er in de ochtend van 09.00-12.30 uur de mogelijkheid tot het testen van vele fietsmerken. Hierna kan worden gestart met de prachtige koers!

Samenwerking met stichting NCFS

Het volledige inschrijfgeld van de toertocht op 6 oktober komt ten goede van de stichting NCFS die zich inzetten voor mensen met de ongeneeselijke ziekte CF.

Mountainbike liefhebbers wees er bij! Meer informatie over dit unieke evenement is te zien op Facebook.

17-08-2013 WK preview Carnage en meer!

Dit weekend weer een traktatie van Velozine in de vorm van een portie video’s van de afgelopen tijd. Ditmaal een bonte mix van Megavalanche en WK preview carnage op een bedje van Whistler Enduro World Series…

Oke, de Megavalanche is weliswaar alweer een tijdje geleden, maar deze video zette wel een glimlach op ons gezicht. Eerst in de grootste biker-fiets-sneeuwbal zitten om daarna iedereen weer voorbij te speren!

Een leuke collectie om van te genieten dit weekend met als toegift nog wat trails in de omgeving van Fruita. Bekijk hier alle beelden.

23-08-2013 Dat bikepark, dat komt er!

… en dat is een stuk realistischer dan ‘die berg’ , maar daar moeten we, u en ik, jij en wij, wel bij helpen. Hoe? Simpel, door deze enquête in te vullen. Deze enquête is een onderdeel van een haalbaarheidsonderzoek om vast te stellen wat de haalbaarheid is van een bikepark nabij Noord-Limburgse Mook. Zeg nu zelf: een bikepark in eigen land, wie wil dat nou niet?

Een bikepark in eigen land

Tegenstanders zijn voor de verandering dit keer nergens te bekennen. Staatsbosbeheer is enthousiast en de gemeente en provincie ook zodanig dat ze het vooronderzoek subsidiëren! Wat nou geen geld voor cultuur, sport en openbare inrichting? Wij vinden het uiteraard een puik idee. Initiatieven zoals Filthy Trails tonen aan dat je op een vergelijkbaar hoogteverschil trails kan bouwen waar laagland-bewoners graag heen komen om hun skills te verbeteren.

Straks met de lift omhoog?

De initiatiefnemers hebben een uitgebreid plan met mogelijkheden voor fiets- en bescherminghuur, lift/shuttle service (!) en voldoende faciliteiten om er wedstrijden, trainingen en clinics te houden.

Lees verder over deze plannen op Velozine en vul de enquête in!

24-08-2013 Summer Journeys

Je had je deze zomer niet hoeven vervelen! Het weer was in het grootste deel van Europa prima en overal werden wel tochten, groot of klein, georganiseerd.

Selectie bike-video’s

In deze weekend special een willekeurige selectie van wat Velozine op het web tegenkwam. Wat heb jij gedaan deze zomer?!

Bekijk de beelden van de oogst van deze zomer hier…

25-08-2013 ATB wedstrijd Zijdewind

Zondag 8 September 2013 is het weer zover, dan wordt de 16e editie van de inmiddels jaarlijks terugkerende ATB wedstrijd te Zijdewind gehouden.

Verschillende categorieën

Stichting ATB Zijdewind hoopt ook dit jaar weer op een groot deelnemersveld in alle categorieën. Voor de topklassen wordt gewerkt aan een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld. Bram Rood heeft zijn deelname al toegezegd en wij hopen dat Ramses Bekkenk en de Feenstra formatie ook weer van de partij kunnen zijn.

Doe mee!

Men hoopt en verwacht weer vele plaatselijke rijders/rijdsters (Heren, Dames en Jeugd). Voor de plaatselijke jeugd liggen er vrijkaartjes voor de kermis als beloning voor hun deelname klaar! Voor voorinschrijving bezoek de website van Stichting ATB Zijdewind.

Deelname is voor eigen risico en het dragen van een valhelm is verplicht.

Programma

Het programma voor Zondag 8 september a.s. is als volgt.
10.00 uur - Inschrijving geopend
11.00 uur - Jeugd t/m 10 jr. (ca. 15 min.)
11.30 uur - Funklasse (ca. 50 min.)
Recreanten dames (ca. 40 min.)
12.30 uur - Topklasse (ca. 60 min.) 
Nieuwelingen/Junioren 15-19jr (ca. 45 min.)

14.00 uur
- Jeugd 11 en 12 jr. (ca. 20 min.)
- jeugd 13 en 14 jr. (ca. 30 min.)
- Plaatselijke dames (ca. 25 min.)
- Plaatselijke heren v.a. 15 jr (ca. 40 min.)

Inschrijven

Inschrijven is tot een half uur voor de wedstrijd mogelijk
Het Inschrijfgeld is voor de jeugd categorieën gratis en bedraagt voor de overige categorieën € 5,-. Aan elke deelnemer wordt een borg van € 5,- gevraagd voor het nummerbord en de transponder.

Om de dag tot een groot succes te maken hoopt organisator Stichting ATB Zijdewind weer op de medewerking van de vele sponsoren en vrijwilligers.

Tot zondag 8 september 2013!

30-08-2013 EuroBike 2013

Eurobike 2013: Deze enorm grote fietsbeurs is met zo’n 1250 exposanten uit 49 landen op wel 100,000 m2 zeker een bericht waard!

Demodag

Bar en boos. Dat zou het worden. Ik heb het over het weer op de Demodag, daags voorafgaande aan ‘s werelds grootste fietsbeurs in Zuid-Duitsland. Tradities zijn er om gebroken te worden en dus stond er dit keer flinke regen op het programma na jaren van zonneschijn. Wij gokten er op dat de collega journalisten minder hard waren dan wijzelf en dat we dus naar hartenlust, zonder wachtrijen enorm lekker veel fietsen konden testen als nooit te voren. Helaas, het mocht niet zo zijn. Niet dat die collega journalisten eveneens badass, die-hard waren geworden, maar het was gewoon zonnig. Aarzelend zonnig weliswaar, maar zonnig niettemin. Kortom, het was minstens zo druk als voorgaande edities en het was dus een kwestie van slimme timing, een scherp oog en snel handelen om een testfiets in de juiste maat te bemachtigen.

Trends, must haves en the talk of the town…

Ook al is lang niet elk merk vertegenwoordigd op de Demodag, de trends die we op de beurs zelf zullen zien, tekenen zich logischerwijs al wel af op een Demodag. Om dan ook maar meteen alle open deuren in te trappen, de trends, de must haves, the talk of the town voor het komende jaar in willekeurige volgorde:

Einde van de niches

Laten we eerlijk zijn. Als merken als Specialized en Trek fatbikes opnemen in het programma, mag je officieel concluderen dat het geen niche meer betreft. Salsa had de carbon Beargrease meegenomen die zeer veel bekijks trok en gegarandeerd een gespreksonderwerp werd voor velen. Afgaande op het aanbod aan racefietsen en cyclocrossers met schijfremmen, kunnen we ook daar niet meer spreken van een niche. Nu Shimano en SRAM hydraulische varianten hebben aangekondigd of zoals in het geval van SRAM ook al redelijk hebben uitgeleverd, lijkt de industrie het ook gewoon breed op te pakken. De fietsen met deze remmen vonden gretig aftrek bij het publiek. De respons bleek ook overwegend positief, alsof de haters van al dat ‘nieuws’ deze editie van de Demodag thuis waren gebleven. De fixie trend, wat eigenlijk een niche was en massale hype werd, lijkt op een retour. We spotte er hooguit 2. De doortrappers zijn nog steeds wel redelijk trendy en een hype als tweewieler-versie van de man-bag, maar dit is daarmee de uitzondering op de titel van dit stukje en wellicht daarmee nog een van de weinige niches.

Klik hier om op de website van Velozine verder te lezen en de foto’s te zien. Let op; het verslag bestaat uit meerdere delen!