Nieuws: 2013: mei

01-05-2013 Rabo sponsortocht

Zaterdag 8 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Rabobank sponsortocht om, zoals de Rabobank zelf zegt, de clubkas te spekken. Vorig jaar is het een hilarische tocht geworden…….. Door deze tocht met minimaal 10 man/vrouw te rijden kunnen we € 300,- verdienen voor de club. Leuker gaat het niet worden lijkt ons; fietsend geld verdienen!

Zaterdag 8 juni vertrekken we om (exacte tijd volgt) om ±9:00 uur vanaf het hoofdkantoor van de Rabobank aan de Robonsbosweg 5 te Alkmaar.
Het lijkt ons leuk om met een zo groot mogelijke groep MTB-Noordwesters (bij voorkeur in MTB-Noordwest outfit) deze tocht te rijden……….inmiddels ruim 700 leden, 600 donateurs en 250 vrijwilligers….als iedereen nou gewoon eens komt……..if only…..:-)

De route is zo’n 40km, schilderachtig en geheel verhard.

  • Mountainbike en helm verplicht
  • Je herkent ons aan deze outfits
  • Iedereen is welkom om mee te fietsen
  • Des te meer zielen des te meer vreugd
  • We fietsen lekker door, het is echter geen wedstrijd
  • Samen uit, samen thuis

Tot zaterdag 8 juni!
ps. aanmelden/inschrijven hoeft niet via de mail(die krijgen we al genoeg), je kan wel via de Facebook-post aangeven dat je komt!

02-05-2013 Onderhoud Nok & blink

Vandaag hebben we met een 10-tal mannen en 1 vrouw onderhoud uitgevoerd aan onder andere de afdaling en voet van De Nok en de top van de Zwarte Blink.

Verder zijn nog een aantal zwakke plekken aangepakt zo hier en daar op het parcours.

In de afdaling van De Nok hebben we een aantal plateau’s gemaakt met splitplaten/honingraat profielen. Deze plateau’s voorkomen dat het zand naar beneden spoelt in natte periodes en naar beneden geremd word in droge periodes. In combinatie met de splitplaten hopen we dat de afdaling van De Nok het gehele jaar beter te rijden blijft. Ook hopen we dat jullie de afdaling nu nog leuker vinden om te rijden…….
Verder is de top van de Zwarte Blink, die telkens heel erg mul werd en veel onderhoud vergde, voorzien van splitplaten. Ook hier hopen we op een stabilisering van de ondergrond.

We hopen dat we er zo weer een tijdje tegenaan kunnen……….

04-05-2013 Project-x 30 juni

30 juni 2013, ergens in Noord Holland, 100 minuten XC-race, durf jij het aan?

Nu nog Project-X genaamd, binnenkort een andere naam en veel meer info via onze evenementenpagina

Bekijk nu alvast de teaser-video.

09-05-2013 Velozine: Nieuwe route Horst

Velozine is DE website als je op zoek bent naar: een nieuwe, scherpe en onafhankelijke blik op onder meer het nieuws en de producten uit de fietsbranche, anders dan de traditionele media. En dat is precies wat je van Velozine mag verwachten, gecombineerd met en gebaseerd op een oprechte passie voor de fiets en zijn sport!
Velozine komt voort uit een uit de hand gelopen hobby en is gebaseerd op een non-profit principe. De website wordt geheel gedragen door de inzet van vrijwilligers.
Taadaa en daar is weer een overeenkomst met MTB-Noordwest……..

Sinds dit jaar delen wij bepaalde content van Velozine op de website en via onze Facebook. Content waarvan wij denken dat het een toegevoegde waarde heeft, en anders is dan je overal al leest. Vandaag een bericht over een gloednieuwe route nabij Horst:

Mountainbike route Horst

Vlot kronkelt het pad tussen het naaldhout door, de bosgrond aan weerskanten van de route bezaaid met mos. Links, rechts, nog harder rechts – een bijrijder met navigatiescript zou wel eens van pas kunnen komen.

In navolging van de routes in Dorst en Overloon heeft Nederland er een nieuwe bosknikkerbaan bij, nabij Horst in de Schadijkse Bossen. Door de zandgrond en humus van de Limburgse stuifduinen kronkelt 18 km route waarvan de rechte hectometers op de vingers van één hand te tellen zijn. De route werd feestelijk (en toepasselijk, met sportdrank en ontbijtkoek) geopend op zondag 14 april, perfect samenvallend met het eerst echte voorjaarsweekend. Lees hier verder…

15-05-2013 Project-X....bijna zover

Zondag 30 juni is het zover; Project-X. De voorbereidingen achter de schermen zijn in volle gang. En geloof ons op onze blauwe ogen……….het gaat een prachtig en uniek evenement worden op een niet-alledaagse lokatie in Noord-Holland

Deze week zetten we alle puntjes op de spreekwoordelijke “i” en aankomend weekeinde zullen we het evenement officieel lanceren via deze website. Voorlopig vind je alle informatie nog hier.

18-05-2013 Project X = GP Groot reCycle !

Spectaculaire mountainbikewedstrijd reCycle op verwerkingslocatie in Alkmaar.

Buitengewoon sensationeel en spraakmakend: dat is reCycle, de mountainbikewedstrijd over 100 minuten, die mountainbikevereniging MTB-Noordwest en GP Groot organiseren op 30 juni 2013. Deelnemers staat een uitzonderlijk parcours van ongeveer vijf kilometer te wachten op de verwerkingslocatie van GP Groot aan de Boekelerdijk in Alkmaar.

Meer informatie op de evenementen pagina van
de GP Groot reCycle.

GP Groot inzameling en recycling zorgt met innovatieve en duurzame logistieke systemen voor de inzameling, sortering en recycling van afval, of de directe verwerking tot eindproduct. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt GP Groot diverse sportverenigingen en -evenementen in de regio.

23-05-2013 Makelaarsland MTB challenge

Hargen aan Sail organiseert wederom een MTB event! Makelaarsland, de nummer één makelaar van Nederland, zal dit evenement sponsoren. Het zal een challenge worden, dus in het traject zullen wij een aantal onorthodoxe elementen aanbrengen waardoor het een heuse uitdaging zal worden.

Vooralsnog zal het een “Le Mans” start worden, waarbij de deelnemers te voet vanaf het strand naar de feesttent op de parkeerplaats rennen of lopen. In de tent aangekomen, op de fiets stappen onder begeleiding van knalharde muziek.

Route

Vanaf de parkeerplaats via het fietspad richting Schoorl aan Zee, door richting Schoorl, rechts het schelpenpad op en na een paar 100 meter het MTB parcours op. Een vol rondje parcour om uiteindelijk te finishen vlakbij de slufter.
Ook uniek zijn de prijzen;
€ 500 contant voor de snelste man of vrouw.
€ 100 contant voor de tweede man en eerste vrouw
€ 50 contant voor de derde man en tweede vrouw

Daarnaast verloten we dankzij Bike Action Alkmaar onder alle deelnemers een mountainbike en retro sportbag met inhoud. 

Bekijk hier een video van vorig jaar.

Verdien tot € 500 voor MTB-Noordwest

Op het parcours zijn vele knooppunten, waar voor de veiligheid, (dit staat bij ons voorop) mensen moeten staan om de boel in goede banen te leiden.
Dus wij zoeken voor deze challenge verkeersregelaars, die al vaker geholpen hebben bij dit soort MTB-evenementen.
Word daarom vrijwilliger. Het wordt een ontzettend gezellig dag! . En het mooiste is: je steunt je eigen club! Een groot deel van de opbrengst van Hargen aan Sail gaat namelijk terug naar de verenigingen die vrijwilligers leveren. Hoe meer vrijwilligers jouw club levert, hoe beter het is voor je club!
Meld je gelijk aan en dat je via MTB-Noordwest als vrijwilliger wilt helpen.

Lees meer over het evenement op de website van Hargen aan Sail

25-05-2013 Velozine: Ride to the sun

Velozine is DE website als je op zoek bent naar: een nieuwe, scherpe en onafhankelijke blik op onder meer het nieuws en de producten uit de fietsbranche, anders dan de traditionele media. En dat is precies wat je van Velozine mag verwachten, gecombineerd met en gebaseerd op een oprechte passie voor de fiets en zijn sport! Dit weekend kun je op Velozine inspiratie opdoen voor ‘Zonnige Singletracks’….

De zomer was kort dit jaar, nu de herfst al aangebroken is. Daarom maar weer wat beelden van zonnige bestemmingen waar je ook nog eens prettig kunt fietsen! Van Kroatie via Zwitserland en Italie tot aan Canada, er is nog genoeg te ontdekken op de fiets!

Zon, bergen en singletracks

Wat willen we nog meer? Geniet hier van alle zonovergoten beelden! (…op eentje na dan…..)

26-05-2013 NK Mountainbike

In de bossen en heuvels bij Groesbeek zal op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2013 het Nederlands Kampioenschap Mountainbike plaatsvinden. Er is een spannend en uitdagend parcours uitgezet vanaf het motorcrossterrein in Groesbeek.

Het parcours heeft een totale lengte van 5,9 KM en circa 100 hoogtemeters per ronde. Zowel voor profs, amateurs en recreatieve mountainbikers is het mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijd. Bekijk het parcours en het dagprogramma.

NK-Teams

Daarnaast is het dit jaar voor het eerst mogelijk om je in te schrijven voor het NK-Teams. Met 3 of 4 collega’s, vrienden of clubgenoten gezamenlijk rijden voor een zo snel mogelijke tijd. Het NK-teams zal gehouden worden op zaterdag 6 juli om 16:00 uur. De kosten voor het NK-Teams zijn € 40,- per team, inclusief verzekering en stuurborden.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor het NK-Teams kan online tot en met 1 juli. Kijk voor meer informatie over het NK Mountainbike op de website.