Nieuws: 2015: juni

01-06-2015 Rabobank fietssponsortocht

De mooiste manier om geld te verdienen voor je eigen club; fietsen! Door met met minimaal 10 bikers deze, door onze hoofdsponsor Rabobank, tocht van zo’n 30km te volbrengen kunnen we € 300 verdienen voor de club. Op een leukere manier hebben we nog nooit geld verdient, eigenlijk ben je tijdelijk een soort prof;-)

We zijn dus op zoek naar minimaal 10 bikers, maar het zou natuurlijk leuk zijn als we met veel meer zouden zijn. Dus komt allen!!!

Het is GEEN wedstrijd en daarom zal het tempo voor iedereen goed te volgen zijn en maken we er een gezellig en relaxed ritje van. Uiteraard geven we het goede voorbeeld tussen al die voortrazende en levensgevaarlijke stads-Ebikes….dus HELM = VERPLICHT.

Let op: We starten om 9:00 uur vanaf het Sportpaleis/wielerbaan in Alkmaar.

Laat weten of je komt via onze Facebook evenementspagina.

08-06-2015 Bikeshoe4u juni-juli actie

In juni en juli krijg je bij besteding van € 25,- gratis Isotabs van Isostar bij Bikeshoe4u. Actie is geldig voor alle MTB-Noordwest leden en donateurs ovv je MTB-Noordwest inschrijfnummer. De actie geldt zowel in de winkel als op Bikeshoe4u.nl.

Tevens maak je kans op een volledig verzorgd Tour de France VIP arrangement bij de start in Utrecht t.w.v. € 380,- 
Een geheel verzorgde dag met eten en drinken en een ex-profwielrenner als gastheer.
Dichterbij kom je niet!
Kijk op de website van Bikeshoe4u hoe je in aanmerking komt voor deze fantastische prijs.

09-06-2015 Makelaarsland MTB Challenge

Recreatieve mountainbikers opgelet: doe zaterdag 4 juli tijdens Hargen aan Sail mee aan de Makelaarsland MTB Challenge 2015 en maak kans op een ‘Specialized Mountainbike’, beschikbaar gesteld door Bike Action Alkmaar. Deze schitterende MTB wordt verloot onder alle deelnemers. Jong, oud, recreatief of wedstrijdrijder; iedereen mag meedoen aan de challenge!

Om 13.00 uur gaat de vierde Makelaarsland MTB Challenge van start. Op het mountainbikeparcours door de bossen en duinen van Schoorl treffen de deelnemers enkele onorthodoxe elementen aan. Naast het wedstrijdelement voor de echte cracks wordt het een beregezellig festijn vol verrassende uitdagingen. Makelaarsland, de nummer 1-makelaar van Nederland, sponsort wederom dit spectaculaire evenement.

Win een ‘Specialized’ Mountainbike

Bike Action sponsort deze editie een splinternieuwe Specialized 29ér welke verloot wordt onder alle deelnemers.

Inschrijven

Schrijf je snel hier in (maximaal 250 deelnemers). Deelnemen kost € 12,50 per persoon.

Prijzen

De prijzen zijn niet mis: € 400 voor de snelste man of vrouw, de nummers twee, zowel man als vrouw, verdienen € 100. De derde plek is goed voor € 50. Daarnaast worden er allerlei mountainbikegerelateerde artikelen verloot, alle mogelijk gemaakt door Bike Action Alkmaar.

Aansprakelijkheid

Let op: Helm is verplicht en deelnemen geschiedt op eigen risico! Daarbij zijn alleen mountainbikes toegestaan. De organisatie staat erin vrij om veldbikes of bikes met additionele aandrijving uit te sluiten van deelname dan wel te diskwalificeren.
De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, diefstal of ongelukken. Elke deelnemer doet mee op eigen verantwoording.

10-06-2015 reCYCLE spektakel 2015

reCYCLE 2015: topparcours op hoogste berg van Alkmaar
Een absoluut sportieve en spraakmakende uitdaging: dat is reCYCLE 2015, het unieke mountainbike-evenement op het verwerkingsterrein van GP Groot in Alkmaar. Op zaterdag 20 juni a.s. wordt de race voor de derde keer verreden. Bram Rood, Nederlands kampioen mountainbike 2014 én winnaar van reCYCLE 2014, raadt iedere mountainbiker aan mee te doen: “Het parcours is top. Heel apart om daar een wedstrijd te rijden!”

De parcoursbouwers van MTB-Noordwest zetten weer een uitdagend MTB-parcours uit rond de recycle-installaties ein het ‘heuvellandschap’ van bouw- en sloopafval op het terrein van GP Groot. “Soms is het misschien afzien, maar het parcours is super”, stelt Bram, die recent nog tiende werd in de Titan Desert, een zware driedaagse race over 600 kilometer dwars door de woestijn in Marokko.

Race over 100 minuten

De deelnemers trotseren het parcours in een race over 100 minuten. Het parcours is geschikt voor elke mountainbiker. “100 minuten is voor mij een goede intervaltraining, zeker op dit parcours. Het past prima bij mijn hoofddoel, marathonwedstrijden, daar train ik specifiek op”, zegt Bram. “Maar reCYCLE is vooral een unieke race. Het blijft heel bijzonder om op dit terrein te mogen rijden.”

Tips van Nederlands Kampioen MTB Bram Rood

1. Zorg voor goede banden.
2. Pomp je banden niet te hard op, voor beter grip op de bijzondere ondergrond.
3. Deel je race goed in en zoek een lekker ritme.
4. Vergeet niet: iedereen heeft het zwaar en ziet af. En natuurlijk zijn de laatste rondjes het zwaarst. (is dat niet zo, dan had je harder kunnen rijden!)

Ook voor kids!

Voor jeugdige rijders van 8 t/m 17 jaar is er de KidsRide: zij rijden het parcours (gratis!) onder begeleiding van ervaren MTB’ers en begeleiders. Let op: de plaatsen voor deze ‘preCYCLE’ zijn beperkt! Inschrijven via www.inschrijven.nl.

Doe mee!

Kijk voor meer informatie, inschrijving en het complete programma op www.gpgroot.nl/mtb

14-06-2015 Verslag: Rabobank clinic

Vrijdag 12 juni verzorgde MTB-Noordwest een clinic voor de Rabobank Alkmaar, als dank voor sponsoring aan de verlegging en verlenging van de route in Schoorl.

Om 15:00uur verzamelden we bij Blooming voor koffie met koek en de kennismaking met de Rabobank Alkmaar accountmanagers en de klanten. Al snel bleek dat het een gezellige en sportieve middag zou worden. Omdat de weergoden ons gunstig gezind waren afgelopen vrijdag gingen we, na een korte introductie over de MTB route, de Schoorlse duinen en het uitdelen van MTB-Noordwest bidons, snel naar buiten om de Onyva mountainbikes uit te delen aan de deelnemers. Na de uitleg over sturen, kijken, remmen, schakelen en het nut van een helm was iedereen ready to go! Er werden 2 groepen gemaakt met op iedere groep twee MTB-Noordwesters.
De Noordwest hoek van het parcours was uiteraard ons startpunt, what’s in a name;-).
Hier begin je namelijk relatief gezien met het makkelijkste gedeelte van de route en is de verdere opbouw mooi oplopend. Al snel werd duidelijk dat het niveau van de beginners best hoog was en de snelheid, zelfs op de zanderige stukken, er goed inzat.
Op diverse plekken langs de route werd gestopt voor uitleg over het stuk route wat er aan zat te komen. Er werd aandachtig geluisterd naar de uitleg over houding op de fiets, kijken, tijdig schakelen en remmen. Iedereen kwam dus ongeschonden en al fietsend door het ‘bochtje van de 17 hechtingen’ en ook de kuil van ‘de 14 gebroken ribben’ werd na de duidelijke uitleg met twee vingers in de neus gepasseerd.
Na ruim twee uur kwam iedereen enigszins moe, maar zeker zeer voldaan en enthousiast terug bij Blooming. Hier konden we in de zon nagenieten van de aftertalk en een koel drankje met bittergarnituur.

Een perfecte middag met mooi weer, gezellige en enthousiaste mensen en een prachtige omgeving…….beter wordt het niet.
Dank aan Rabobank Alkmaar, de deelnemers, Onyva en uiteraard de begeleiders; Julian, Annemarie & Pim!

18-06-2015 Team Flexwinkel voor Duchenne

De in Bovenkarspel woonachtige Niels Schooneman en Misael van Leeuwen van MTB Team De Flexwinkel, gaan van 13 t/m 19 september de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie, tijdens dé mountainbiketocht van de Benelux: Duchenne Heroes. Zeven dagen bikkelen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie

Samen met zeker 350 mountainbikers doorkruizen zij in zeven dagen tijd vier landen en legt hij/zij maar liefst 700 kilometer af. MTB Team De Flexwinkel maakt deel uit van de Duchenne Heroes, die maar één doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Duchenne Heroes vindt dit jaar voor de tiende keer plaats, een jubileumeditie.

Het team doet voor 5de keer mee en wil dit jaar € 7500,- ophalen dit om mee te helpen aan de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de ziekte van Duchenne.

Duchenne

Deze spierziekte is een erfelijke, ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook het hart ontbeert na verloop van tijd de kracht om het lichaam aan de gang te houden. In Nederland lijden ongeveer achthonderd jongens aan de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt de dertig, maar veel patiënten overlijden voor hun twintigste.

700 kilometer mountainbiken is voor de Duchenne jongens en meiden niet mogelijk, en daarom doen de Duchenne Heroes het voor hen. De tocht leverde vorig jaar ruim 1 miljoen euro op en de organisatie zet dit jaar alles in zijn werk om dat bedrag te overtreffen. Daar draagt MTB Team De Flexwinkel graag zijn steentje aan bij.

Sponsoren

De komende maanden staat voor MTB Team De Flexwinkel in het teken van trainen en het werven van sponsors. Elke deelnemer moet minimaal 2500 euro binnenhalen. “Zij zijn goed op weg, maar kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Bedrijven en particulieren, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Alle beetjes helpen”, aldus team capitain Misael van Leeuwen

Zwaar, technisch maar heel mooi

Duchenne Heroes gaat dit jaar met 350 deelnemers op 13 september van start in België. Vervolgens gaat de tocht via de Franse en Belgische Ardennen en de Duits-Nederlandse grens naar Nederlands Limburg. De mountainbikeroutes zijn uitdagend, zwaar en technisch. Per dag wordt er gemiddeld 100 kilometer afgelegd. Via het Limburgse landschap zetten de helden koers richting Nijmegen waar in Park Brakkenstein op 19 september gezamenlijk gefinisht wordt.

Wilt u meer informatie over de tocht, de helden, de vrijwilligers of de organisatie kijk dan op www.duchenneheroes.nl