Nieuws: 2015: mei

01-05-2015 Verscherpt toezicht

De komende periode verscherpt Staatsbosbeheer het toezicht in de Schoorsle Duinen en de overige gebieden; o.a Dijkgatbos, Zijper duinen en Pettemer duinen. Sinds kort letten toezichthouders extra goed op het juiste gebruik van de paden.

Alle recreanten staan onder verscherpt toezicht, wandelaars, ruiters, prikstokwandelaars, hardlopers, honden en ook alle vormen van fietsers.
Staatsbosbeheer heeft per 1 mei extra BOA’s aangesteld die verscherpt zullen toezien op het naleven van de toegangsregels in de Schoorlse duinen en waar nodig zullen verbaliseren. Honden aan de lijn, kinderen op het pad en fietsers alleen op het fietspad en op de mooiste MTB route van Nederland.
Een verbaal bedraagt 90 euro en dat zijn toch al snel 25 bosvruchten gebakjes bij Duinvermaak of een nieuw paar fietsschoenen, een helm of een complete MTB-Noordwest outfit.

09-05-2015 Ride with the Locals

Na jarenlange afwezigheid gaan we hem weer herintroduceren; de, in deze regio, wereldberoemde Ride with the Locals(rij mee met lokale rijders die alle mooie paadjes weten, slap ouwehoeren en zorgen dat je niet verdwaalt. Koffie/thee/bier/gebak toe!)
Bij voldoende animo zullen we vaker en vanaf verschillende locaties vertrekken.

De insteek is vooral heerlijk toeren door wat de prachtige omgeving ons biedt via de mooiste trails. Gezelligheid en kennismaken met andere leden en de mensen achter MTB-Noordwest staat voorop. Het is zeker GEEN wedstrijdje wie het hardst kan fietsen of de vetste bike heeft…….al zal het onderdeel slap ouwehoeren voor een groot gedeelte bike gerelateerd zijn;-). Er word gereden op een rustig tempo dat voor iedereen bij te houden is en er zal naar behoefte regelmatig gestopt worden; het samen uit samen thuis principe.

Wie kunnen er meefietsen?

Iedereen in principe, maar we stellen het wel op prijs als je lid bent of dit in de toekomst wellicht wilt worden.
Wil je meerijden meld je dan van tevoren aan door ons een email te sturen.

Wat heb ik nodig?

-een helm!
-een toegangskaart voor het NHD
-een goed functionerende fiets
-geschikte kleding
-goed humeur
-wat geld voor koffie/gebak na afloop. De Ride zelf is gratis.

Wanneer en waar starten we?

Zondag 31 mei om 8:15h verzamelen bij Gasterij Nieuw Westert Oude Schulpweg 18,1935 EN Egmond-Binnen. Parkeren, mocht je met de auto komen……, kan op de parkeerplaats net voor de Gasterij aan je rechterhand.
Aanmelden voor de Ride with the Locals doe je door ons een mail te sturen.

Enne….

Organisatie, begeleiders, en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of geestelijk letsel, schade, diefstal of verlies opgelopen door, tijdens of na deelname aan de ride……..dussssssss.

13-05-2015 Beheren, onderhouden en financieren

Zoals iedereen ondertussen weet zijn ook de gebiedsbeheerders op zoek naar extra middelen om het onderhoud aan de gebieden en de faciliteiten in deze gebieden te ondersteunen. In de vorm van verdienmodellen of een helpende hand, immers de steun vanuit de overheid valt grotendeels weg en voor ieder natuurgebied apart entree heffen is ook niet wenselijk.

Mountainbikers geven het voorbeeld

Mountainbikers nemen wat dat betreft al jaren het voortouw en onderhouden en financieren al bijna alle regionale routes in Noord Holland volledig zelf. Maar de exploitatie van een recreatiegebied bestaat helaas uit meer dan het onderhouden van een mountainbikeroute, ook de overige paden, toegangswegen, weides, omliggende bossen etc. etc. etc. verdienen zo nu en dan wat TLC.

In Spaarnwoude betekent dit dat de beheerder actief de mogelijkheden onderzoekt om meer evenementen toe te laten in het gebied. Soms conflicteren dergelijke evenementen met de wensen die wij als mountainbikers hebben, denk daarbij aan (tijdelijk) afgesloten routes of extra onderhoud aan de route na een evenement. Wel merken wij dat we via MTB-Noordwest, MTB-Geestmerambacht, MTB-Spaarnwoude e.a. steeds betere afspraken kunnen maken met de beheerders over onderhoud, uitbreidingen en kleine evenementen, de mountainbiker heeft namelijk via deze partijen een gezicht gekregen en is dus te bereiken. Juist door deze korte lijnen en de nauwe samenwerking met de beheerders en organisatoren van evenementen denken wij het meest optimale resultaat te behalen en hopen we de overlast voor de mountainbikers tot een minimum te beperken en de mogelijkheden voor de mountainbikers optimaal te benutten en waar mogelijk uit te breiden.

20-05-2015 MTBNW promotieteam

Het MTB-Noordwest promotieteam komt naar je toe dit voorjaar! Aankomend pinksterweekend kom je ons in de ochtend tegen op de route van Schoorl.

Uiteraard hebben we uit de MTBNW gelederen de knapste dames en heren geselecteerd voor dit promotieteam. Je kan ze niet missen als je aankomend pinksterweekend in de ochtend je rondje(s) Schoorl draait.
Grijp deze kans om ons in levende lijve te ontmoeten en ons het hemd van het lijf te vragen over………wat je maar wilt weten.
Uiteraard hebben we voor jullie ook enkele vragen…..jajaja. Nieuwsgierig? Je hebt 3 ochtenden de kans om erachter te komen wat van jullie willen weten; zaterdag 23 mei, zondag 24 mei en maandag 25 mei .
Tot dan wellicht. Oja, we nemen ook wat lekkers mee en dan bedoelen we niet de dames en heren van het promotieteam…….;-)