Onderhoud en Aanleg

MTB-Noordwest realiseert met behulp van partners, sponsors, donateurs en vrijwilligers een deel van het onderhoud, de aanleg, en uitbreiding van regionale mountainbikeroutes.

De mountainbikeroutes in Noord-Holland zijn populair en worden druk bezocht. Door bezuinigingen bij o.a. Staatsbosbeheer in Schoorl is er geen geld meer voor het onderhoud aan deze populaire route. 
We onderhouden goed contact met de beheerders van mountainbike-routes, en dragen actief bij aan het onderhoud, zowel financieel als fysiek. Ook het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en aanreiken van kennis behoort daartoe. Altijd met respect voor de natuur en met duurzame oplossingen voor beheerders en gebruikers.

Meld je aan als vrijwilliger!

 

Informatie Routes

MTB Noordwest financiert de volgende routes en onze vrijwilligers onderhouden ze voor je:

Schoorl

De route van Schoorl staat bekend als één van de mooiste, uitdagendste en drukste routes van het land.

Delen van de route in Schoorl, zijn als gevolg van o.a. branden gekapt en worden in stuifduinen worden omgetoverd. Een mountainbikeroute is in zo’n gebied niet te handhaven. De route zal dus deels worden verplaatst richting Schoorl en Groet in het beboste en heuvelachtige gedeelte van de Schoorlse duinen. Ook is er sprake van een uitbreiding van de route in kilometers. Waarbij we streven naar duurzame aanleg en onderhoud met oog voor de wensen van de mountainbikers èn de beheerders. Meer informatie over Schoorl en de routes

Park van Luna (PvL) Heerhugowaard

In het Park van Luna is een kleine trainingsronde van zo’n 3km gesitueerd. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen. In 2020 heeft deze route een grote facelift gekregen. De ondergrond is verbeterd, er zijn stukken bij gekomen en we zijn nog lang niet klaar. Er zijn plannen dit parcours nog verder uit te breiden met o.a. “trainingslussen” en een betere zichtbare entree.
Meer informatie over Park van Luna

Geestmerambacht (GMA) Langedijk

In het recreatiegebied ten noorden van Alkmaar ligt een unieke en technische route van 8km die in de nabije toekomst met 5km wordt uitgebreid met een nieuw aan te leggen deel.

Op de wensenlijst staan onder andere: een rock garden, pumptrack, flinke kombochten, een hoge heuvel met een stuk flow trail, trappen, bruggetjes, northshore en andere TTF’s (Technical Trail Features). Uiteraard met de nodige “chicken runs” ernaast… Maar reken jezelf nog niet rijk… het betreft slechts een wensenlijst… help ons hopen dat alle wensen gerealiseerd kunnen worden! 
Meer informatie over Geestmerambacht

Spaarnwoude (SPW) Velzen Zuid

De route in het recreatiegebied Spaarnwoude is in de winter van 2020/21 geheel vernieuwd en 7km (rood) lang (rood-wit = chickenruns). Vanaf april 2021 is het nieuwe parcours weer toegankelijk en heeft vele felle en pittige klimmetjes (325 hm) en als beloning heerlijke flowy afdalingen. Anders dan voorgaande jaren is het nu mogelijk om het hele jaar rond te rijden!
Meer informatie over Spaarnwoude