Onderhoud en aanleg

MTB-Noordwest realiseert met behulp van partners, donateurs en vrijwilligers een deel van het onderhoud, de aanleg, en uitbreiding van regionale mountainbikeroutes.

De mountainbikeroutes in Noord-Holland zijn populair en worden druk bezocht. Door bezuinigingen bij o.a. Staatsbosbeheer in Schoorl is er geen geld meer voor het onderhoud aan deze routes. 
We onderhouden goed contact met de beheerders van routes, en dragen actief bij aan het onderhoud, zowel financieel als fysiek.

Meld je aan als vrijwilliger!

 
 

Informatie Routes

Schoorl

De route van Schoorl staat bekend als één van de mooiste, uitdagendste en drukste routes van het land.

Waarschijnlijk nog dit jaar zullen delen van de route in Schoorl, als gevolg van de recente branden, gekapt worden en in stuifduinen worden omgetoverd. Een mountainbikeroute is in zo’n gebied niet te handhaven. De route zal dus deels worden verplaatst richting Schoorl en Groet in het beboste en heuvelachtige gedeelte van de Schoorlse duinen. Uiteraard proberen we te voorkomen dat we (tijdelijk) zonder route komen te zitten. Ook is er sprake van een uitbreiding van de route in kilometers.
We streven naar duurzame aanleg en onderhoud met oog voor de wensen van de mountainbikers èn de beheerders.

Geestmerambacht

In het recreatiegebied ten noorden van Alkmaar ligt een unieke en technische route van 8km die in 2011 uitgebreid wordt met 5km route in een nieuw aan te leggen deel.

In het nieuwe gedeelte van Geestmerambacht, ten noorden van het huidige gebied, gaan we in september met de beheerder kijken hoe en waar de uitbreiding van de route zal komen te lopen. We hebben een wensenlijst ingediend bij de uitvoerder van het project. Op de wensenlijst staan onder andere: een rock garden, flinke kombochten, een hoge heuvel met een stuk flow trail, trappen, bruggetjes, northshore en andere TTF’s (Technical Trail Features). Uiteraard met de nodige “chicken runs” ernaast…
Maar reken jezelf nog niet rijk… het betreft slechts een wensenlijst… help ons hopen dat alle wensen gerealiseerd kunnen worden!

Meer informatie over Geestmerambacht

Twiske

Recreatiegebied het Twiske vind u ten noorden van Amsterdam heeft sinds 2009 twee korte maar uitdagende MTB-routes.
Meer informatie over Twiske

Spaarnwoude

De route in Spaarnwoude is 4km lang en word momenteel door de Woensdagavond kroezers onderhouden en uitgebreid.

Texel

De 8km lange route van Texel wordt ook wel “het broertje” van Schoorl genoemd, en terecht. De routes vertonen veel overeenkomsten maar zijn ook verschillend genoeg om ze ieder een eigen karakter te geven.

Dijkgatbos

Sinds 2004 word deze rustige route nabij Wieringerwerf gebruikt door bikers uit de Noordkop. Staatsbosbeheer is de eigenaar van de ruim 8km lange route in het Dijkgatbos.

Den Helder

In park Mariëndal(Donkere duinen) ligt de 5km lange MTB route. De route is enigzins vergelijkbaar met die van Geestmerambacht, veel interval!

Heerhugowaard

In het Park van Luna is een kleine trainingsronde van zo’n 3km gesitueerd. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.