Nieuws: 2011: juli

01-07-2011 Duchenne Heroes

Van 11 tot en met 17 september 2011 zullen Misaël van Leeuwen en Joffrey Bruin als team De Flexwinkel deelnemen aan de zwaartste mtb sponsortocht van de Benelux; Duchenne Heroes. Deze 7daagse loodzware mtbtocht gaat van Wiltz, Luxemburg via Belgie en Duitsland naar Nijmegen.

Het doel van deze tocht is het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte van duchenne. Misaël van Leeuwen zal dit voor de 3 derde keer op rij doen en Joffrey de Bruin voor de 2de keer. Via de website www.deflexwinkel.nl kunnen jullie meer lezen over de tocht en de ziekte. De doelstelling van deze mannen is minimaal € 10.000,- in te zamelen. Helpen jullie mee? Via www.deflexwinkel.nl kunnen jullie het sponsorformulier vinden en via twitter kunnen jullie alles lezen over de voorbereidingen.

06-07-2011 Vries en van de Wiel waddenmarathon

Tijdens één van die donkere dagen met veel wind en regen begint er een idee te ontstaan. Waarom toch altijd ver weg gaan (minimaal 3 uur rijden) voor een leuke mountainbike-ervaring? Dit moet toch ook dicht bij huis kunnen? Wekelijks fietsen we over het parcours in Schoorl en vinden we dit telkens weer een ervaring. Waarom niet een tocht door de duinen? Trouwens, de duinen vinden we vooral op de Waddeneilanden. Dus waarom niet een tocht over een Waddeneiland? Nee, dat is te simpel. We willen het zwaar maken, iets van een marathon. Dus waarom niet van Schiermonnikoog naar Texel eilandhoppend op de mountainbike door de duinen en het bos en natuurlijk een stuk strand?

Met alle gemakken van het internet zijn we direct aan de slag gegaan. E-mails verstuurd aan de lokale VVV’s of ze mountainbike routes hebben. Rederijen gevraagd over de mogelijkheden van overtochten. Als de eerste reacties binnen komen zit er weinig inspiratie in. Maar gelukkig geven we niet snel op dus nieuwe ideeën borrelen op. Ingegeven door de hoeveelheid aan vaartijd tussen de eilanden komen we op een tocht over 3 eilanden. Dat lijkt overzichtelijk maar de afstand is toch fors. In totaal een 200 kilometer over zand, strand, schelpenpaden, bos, mountainbike routes en asfalt. 
De Waddenmarathon 2011 is geboren!
Tijdens het uitwisselen van ideeën met meerdere mensen blijkt er daadwerkelijk interesse voor onze potentiële marathon. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat de logistiek het knelpunt is tijdens de tocht. Want wie denkt er nu direct aan de wisseling van het tij? Na overleg met een rederij slaan we de getijdentabel open. Hierin wordt een hele mooie datum zichtbaar waarbij veel klopt. Zaterdag 21 mei heeft alles mee. Dus direct de datum geboekt voor de overtocht tussen Texel en Vlieland. Tijdens het informeren naar de diverse mogelijkheden van overtochten, slaapplaatsen en catering wordt duidelijk dat de kosten toch wel fors oplopen. Ai! Wat nu? Gezien de positieve ervaringen met sponsors gaan we toch maar een aantal partijen benaderen voor potentiële interesse in de sponsoring hiervan. Omdat Ad een bekend gezicht is binnen Vries & van de Wiel hebben we al snel een goede sponsor gevonden. Later blijkt dat ze zelfs hun naam aan deze tocht willen verbinden. Dit vanwege het onderhoudscontract van de vaargeulen op de Waddenzee. Dit doen we natuurlijk graag in ruil voor een beter sponsor pakket.
Na een verdere uitwerking van de tocht sturen we de uitnodiging aan alle deelnemers in maart per mail toe. We hopen op een deelnemersveld van 20 tot 30 personen. Gespannen wachten we de eerste inschrijvingen af. Een explosie van inschrijvingen volgt met als resultaat dat we binnen 14 dagen zelfs mensen op de wachtlijst kunnen zetten. Dat geeft toch een prettig gevoel als het zo begint!
Nu moeten we serieus aan de bak om de Vries & van de Wiel Waddenmarathon 2011 verder in te kleuren. Omdat het een nieuw evenement is moet alles vanaf nul gepland en uitgewerkt worden. Menig uurtje is versleten in het uitstippelen van routes, logistiek, overnachting, catering en veiligheid.
In april gaan we de routes voor rijden en testen. Dit is toch telkens weer een uitje op zich. Alle eilanden bezoeken, rond rijden en mooie tracks en stukjes natuur ervaren. Begin mei hebben we alle puzzelstukjes in elkaar en is het hopen op een mooi weekend.
Tijdens een van de laatste overleggen lopen we de logistiek nog 1 maal door. Even de boot reserveren naar Terschelling voor onze bagage en klaar. Niet dus. Het blijkt dat de zaterdagboot vol is en we niet mee kunnen. Ai, wat nu? Gelukkig kan en wil onze vrijwilliger, Bijnse, ook wel eerder weg en kunnen we op vrijdagavond nog wel een plekje verkrijgen voor de overtocht. Alle deelnemers geïnformeerd en gelukkig levert iedereen zijn bagage op tijd aan. Vrijdagavond krijgen we een sms dat alle bagage en de bus op de boot zitten en op weg zijn naar Terschelling.
Zaterdag 21 mei begint de dag al vroeg. Om 07.00 uur staan we voor de poort van Baggerdepot Oost in Den Helder. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de ontvangst van onze deelnemers. Veel gezelligheid zo vroeg op de ochtend. Dat deze tocht leeft bij de Directie van De Vries en van de Wiel blijkt wel uit het feit dat de Directeur Ewald Scholten de stoere deelnemers moed komt inspreken en ze een goede reis wenst. Na een kop koffie is het tijd voor een groepsfoto. En om 08.00 uur begint de Waddenmarathon. Eerst een rondje Den Helder en Donkere Duinen. Om 09.30 uur even pauze op de boot naar Texel. Om 10.00 uur opent de buikdeur van de boot en starten we op Texel. Ook hier gaat het lekker door de duinen, bossen en over schelpenpaden van Texel. Ook doen zich de eerste “ongeplande” vertragingen voor in de vorm van lekke banden. Eén deelnemer weet het te presteren om zelfs 3 lekke banden op Texel te krijgen. Om 12.15 uur gaan we met de fietsen op het Waddenveer. Deze boot brengt ons naar Vlieland. Onder het genot van een verse koffie met de zon in het gezicht is het lekker zitten op het dek van de boot. Na een half uurtje waarschuwt de schipper voor natte voeten. “Natte voeten?” Het blijkt dat het water nog niet helemaal op eb niveau is dus iedereen schoenen uit en met de fiets op je rug door het water lopen totdat het droog wordt. Na zo’n kilometer is er weer zand. Maar dit is zo los dat je er niet of nauwelijks op kan fietsen. Dus in totaal lopen we een 45 minuten met de fiets naar de Noordzee-kant. Vanaf hier is het 6 kilometer over het strand. Dit is voor sommigen echt een feestje! Zij knallen dan ook naar de opgang waar we weer verder kunnen fietsen over de verharde wegen. Vanaf hier gaat het kriskras over Vlieland. Ook hier gaan we van schelpenpaden door het bos naar het hoogste punt, de Vuurtoren. Vervolgens door het dorp en richting haven waar de boot ligt te wachten voor de overtocht naar Terschelling.
Om 15.45 uur zit iedereen op de Talisman en verlaten we Vlieland. Gelukkig is er een goede bar aan boord die ook meteen goede zaken doet. Iedereen zit en ligt op het dek in het stralende zonnetje. Even iets eten en drinken en genieten van de overtocht. Na 1,5 uur varen we de haven in van West Terschelling. Nog een klein stukje fietsen en de camping is bereikt. Bijnse heeft alles goed verzorgd en staat ons al op te wachten met lekkere versnaperingen. De ingehuurde catering is ook al druk bezig om de BBQ start klaar te maken. Iedereen neemt wat kouds te drinken met wat hartigs erbij. Dan komen de verhalen over de eerste dag langzaam los na een lekkere frisse douche. Enthousiasme voert toch duidelijk de boventoon.
Als we een half uurtje wachten roept de chef-kok Flang dat we kunnen beginnen met de BBQ. Rondom de Landrover is een hele fraaie aankleding gemaakt. Sate, zelf gemaakte hamburgers, vispakketjes en een uitgebreide pasta-salade maken het compleet. Je proeft duidelijk dat dit alles bereidt is met gevoel en liefde voor het vak. Na eten worden we door kleine, fel stekende vliegjes gedwongen om het veld te ruimen. Dus trekt iedereen nog even het dorp in voor een afzakkertje. Rond 23.00 uur raken de tipi-tenten gevuld met ronkende geluiden. Lekker even dromen van de eerste dag!
Zondag is het alweer vroeg op staan met wat regen op het tentdoek. Vanwege de boottijden en de totale route zijn we gedwongen om op tijd aan het ontbijt te beginnen. Ook nu is onze chef-kok Flang weer op tijd aanwezig. Hij weet een heerlijk ontbijt uit de Landrover te toveren. Iets wat sommige zelfs weer toverkrachten levert. Om 08.30 uur vertrekken we weer met goede moed voor een stevige 2e dag. Inmiddels heeft de wind zijn werk gedaan en zijn alle donkere wolken vertrokken. Helaas is nu de wind onze zwaarste tegenpool. We beginnen aan een tocht van 50 kilometer over Terschelling langs het Wad. Hier gaat het afwisselend langs het Wad en dan weer over de dijk door het polderlandschap en langs de schapen. Wat een prachtige natuur! Voor menigeen is de 1e dag van de Waddenmarathon toch flink aangekomen in het lijf en kiest een groepje bikers voor een kortere route. Op zich verstandig, gezien hetgeen nog te verwachten is terug naar Den Helder.
Na zo’n 20 kilometer gaan we een stukje door het natuurgebied De Boschplaat. Op 3 kilometer ligt de uitkijkpost van Staatsbosbeheer op een hoog gelegen duin. Ondanks de stevige wind geeft dit een prachtig uitzicht over Terschelling en zijn natuur. Vervolgens is het terug in het zadel en vervolgen we onze route tegen de wind in. Langzamerhand maken de duinen plaats voor bos, schelpenpaden, heide en singeltrials. Ondanks de fikse tegenwind vordert de groep toch flink. Na 45 kilometer komt het toetje in beeld. Achter West Terschelling ligt het hoogste punt op een duin. Via een steile klim over losse boomschors kom je na 400 meter op een plateau uit. Direct een knikje naar rechts en dan volgt nog eens 200 meter stevige aan klimmen. Met brandende benen komt iedereen boven. Even genieten van het uitzicht, wat drinken en dan gaat het weer richting zeeniveau. In West Terschelling is nog even tijd voor een kop koffie want om 12.30 uur moeten we de boot op richting Harlingen.
Tijdens de boottocht naar Harlingen is het vooral tijd om wat te eten en te drinken. Via de Iphone wordt nog snel een laatste check gedaan voor het weer. Dit geeft goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er zeer waarschijnlijk geen bui meer volgt op de Afsluitdijk. Het slechte nieuws is dat we ook zeer waarschijnlijk alles tegenwind zullen moeten fietsen. En dat met windkracht 5 a 6! Dus ook nog even de ogen sluiten voor nieuwe energie…….
Rond 14.30 meren we aan in Harlingen. Iedereen vult nog even zijn banden met extra lucht zodat er weinig weerstand is. Dan gaan we met de gehele groep aan het laatste deel van de Waddenmarathon 2011 beginnen. Omdat er een aantal bikers wat last hebben van de vermoeidheid kiezen we ervoor om als geheel het laatste deel te fietsen. De sterksten kunnen hun krachten dan inzetten om ook de vermoeide bikers mee te krijgen. Normaal gesproken is het geen probleem om gemiddeld boven de 20 km/per uur te komen. Nu is het echt een flinke strijd tegen de wind om hierbij in de buurt te komen. Het oversteken van de Afsluitdijk is door de zware tegenwind echt zwaar. Vriendelijke tegenliggers vliegen ons werkelijk voorbij alsof we stilstaan. Na ruim 2,5 uur zijn we de Afsluitdijk over en begint het laatste deel over Wieringen richting Den Helder. In de oorspronkelijke route zou dit deel langs het Wad gaan. Maar gezien de kracht van de wind kiezen we voor de kortste route. Minder mooi maar beter voor iedereen.
Rond 18.00 uur komt Den Helder binnen bereik. Ook lijkt de wind iets van te nemen. Of zit dat in het moraal? Iedereen doet er nog een tandje bij op het laatste stuk. Rond 18.15 uur draaien we met de complete groep de brug over bij het kanaal en gaan we richting de finish bij het Baggerdepot Oost. Hier worden we als echte helden onthaald met zowaar een echte finishlijn! Fietsen worden geparkeerd en op naar een frisse versnapering. Ook dit is weer goed verzorgd zodat een ieder snel zijn lichamelijk uitputting kan vergeten. Na mooie woorden van Arend Roos [algemeen directeur] van VW ontvangt een ieder een mooi aandenken aan de VW Waddenmarathon 2011. Nog even wat gezellig praten met elkaar en dan wordt het rond 19.00 uur stil aan het Baggerdepot Oost in Den Helder.
Terug naar huis kunnen wij alleen maar terug kijken op een heel mooi weekeind. Wat met een mooie gedachte begon is omgezet in een hele mooie, zware tocht. En dat terwijl we zo dicht bij huis zijn. Op naar meer mooie ideeën…………
Foto’s
Meer foto’s
Nog meer foto’s

06-07-2011 De aanhanger van Tervoort

Afgelopen week ontvingen we een email met een prettige boodschap. De tekst luidde als volgt;
“Wij (Bouwbedrijf Tervoort uit Egmond) hebben een aanhanger over die we jullie graag zouden willen schenken”.

Kijk van dat soort berichten worden we nou blij. Na de bouwvak gaan we de aanhanger ophalen. Eerst nog even E achter B halen want de aanhanger heeft een eigen kenteken en is kennelijk een “zware jongen”, we hebben de aanhanger nog niet gezien.

07-07-2011 Inschrijving Bovisie Drafbike geopend

Vanaf heden kan je inschrijven voor de Bovisie Drafbike 2011 via onze evenementenpagina.

Op zondag 25 september om 11 uur gaat het knotsgekke en unieke mountainbike evenement weer van start op de Alkmaarse wielerbaan. 4 onderdelen zullen verreden worden op de ongeveer 700 meter lange baan waar normaal met paarden geracet word. Op deze dag geen stalen ijzers maar Super Moto’s.