Nieuws: 2011: juni

01-06-2011 MTB-Noordwest bij HDC media

Donderdag 26 mei heeft MTB-Noordwest een maatschappelijke pitch gehouden voor 60 regionale bedrijven. De pitch was ons aangeboden door Stichting de Waaier; makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen.

Namens MTB-Noordwest sprak Dick de ongeveer 60 aanwezigen toe in het hoofdkantoor van HDC-media in Alkmaar. Met behulp van enkele foto’s van het parcours van Schoorl waarop de duidelijk te zien is hoe de situatie momenteel is hebben we geprobeerd bedrijven te enthousiasmeren voor het onderhoud wat we gaan plegen aan de route. Dick heeft de situatie in Schoorl in 3 minuten haarfijn uitéén gezet en naderhand enkele nuttige contacten gelegd met regionale bedrijven die willen kijken of ze ons op de één of andere manier kunnen ondersteunen.

Een nuttige pitch die zeker een vervolg krijgt!

04-06-2011 Onderhoud Schoorl. Check!

vrijdag 3 juni hebben we met 14 man, 3 auto’s met aanhanger, 12 kruiwagen, 14 scheppen, 4 harken, 1 riek en een strontvork een aardige berg snippers over het parcours verspreid.

Denk nou niet gelijk dat een toptijd weer tot de mogelijkheden behoort……zo effectief is dat “snipperen” helaas niet. Maar alle kleine beetjes helpen, nu nog een paar dagen regen en wat mountainbikers die de snippers aanrijden en we gaan weer een beetje de goede kant op.
Het is jammer om te zien dat er mulle plekken zijn die in voorgaande jaren gewoon hard bleven. Dit geeft aan hoe extreem droog het is en ook hoe populair het parcours ondanks de droogte nog steeds is.
Een kleine breuk in de harde bovenlaag resulteert snel in een klein mul gaatje. Dit kleine gaatje groeit in enkele dagen uit tot een grote zandbak. Dit is bijna onoverkomenlijk tenzij je iedere dag de kleine gaatjes gaat vullen, en dan nog.

Dank aan alle vrijwilligers die maar bleven sjouwen met de snippers ondanks de soms lange afstanden die afgelegd moesten worden met de kruiwagens!

Voor het parcours van Schoorl hopen we op regen, heel veel plaatselijke regen; wel op Schoorl en niet op Geestmerambacht……deze route ligt er super bij op dit moment!

09-06-2011 De aanhanger bij SBB

Vandaag is de aanhanger van MTB-Noordwest op de Paardenweide bij Staatsbosbeheer geparkeerd. Dit maakt het onderhoud logistiek gezien een stuk éénvoudiger voor ons.

Naast de stallingsplek heeeft SBB ook voor 3 inrij-vergunningen voor het bos gezorgd. Het is natuurlijk enorm charmant, aandoenlijk en geheel in de stijl van de soul-mountainbiker om met big shoppers aan je stuur de snippers te verdelen……….het is echter ook verre van effectief. Met de aanschaf van de kar, wat gereedschap en enkele gebruikte kruiwagens en de stalling naast het parcours kunnen we veel efficiënter werken.

Oproep!!!
We zijn voor het onderhoud en de vereniging op zoek naar:

Een dichte en/of open aanhanger liefst in rijklare en veilige staat. We zullen deze gebruiken bij het onderhoud en voor de stalling van het gereedschap op de Paardenweide. Je mag deze aanhanger van reclame voorzien.

Gereedschap; scheppen, spades, harken en kruiwagens zijn zeer welkom, het hoeft niet nieuwe te zijn maar wel bruikbaar graag.