Nieuws: 28-09-2011 Tropische Bovisie Drafbike

Afgelopen zondag is onder bijna tropische omstandigheden de tweede editie van de unieke Bovisie Drafbike verreden. Zo’n 100 mountainbikers luidden het strandseizoen voor de mountainbikers in. Op de bijna 700 meter lange drafbaan werd net als vorig jaar een baanomnium verreden, bestaande uit: de scratch over een half uur en 2 rondes, de individuele sprint over 1 ronde en de afvalkoers.

Dit jaar maakten we gebruik van ons Mylaps tijdsregistratiesysteem en werd er op basis van de sprint en de scratch een klassement opgemaakt. Op basis van dit klassement werden er dit jaar 2 afvalkoersen gereden; een funklasse en een sportklasse. Het spektakelstuk en slopendste onderdeel was, net als vorig jaar, de ploegenachtervolging.

Scratch:

De scratch, eigenlijk gewoon een “wedstrijdje” van een half uur en degene die als eerste over de finish komt wint, simpel? Nou, niet bepaald. Het rijdersveld bleek zo sterk dat wegrijden uit het peloton nog wel lukte, wegblijven was echter onmogelijk. Een aantal rijders heeft het geprobeerd maar echt los zijn ze nooit geweest. Uiteindelijk bleek dat de ploegentactiek van de Noordbikers zijn vruchten afwierp. Berry Hollander nam zijn maat Rob van der Niet in het zochie en sleurde hem in 1 keer naar de uitgedunde kopgroep waarna Rob het karwei redelijk éénvoudig kon afmaken in de eindsprint en van onze rondemiss een prachtige beker van Tweewielercentrum de Hoef en een grote fles HollandsGoud overhandigd kreeg. 
1:Rob van der Niet 
2:Michel Agterberg 
3:Bram Imming

Sprint:

1 ronde volle bak in je uppie, wetende dat je op de helft al helemaal kapot zit…….
Michel Agterberg startte als eerste…..en zijn tijd bleek de snelste.
1:Michel Agterberg
2:Rob van der Niet
3:Vincent Spierings

Afvalkoers funklasse:

Achter de wagen van Bovisie werden de eerste 2 rondes geneutraliseerd afgelegd waarna al snel duidelijk werd wie de sterkere rijders waren. Een aantal vluchtpogingen mislukte, maar telkens weer verscheen Nico van Langen in de voorste regionen, hij bleef uiteindelijk over met Pieter Molenaar en Bart Wolkenfelt. Pieter moest als eerste afzwaaien en in de laatste sprint versloeg Nico Bart met een fietslengte.
1:Nico van Langen
2:Bart Wolkenfelt
3:Pieter Molenaar

Afvalkoers sportklasse:

Ook hier bleek dat de afvalkoers ook een kwestie van slim rijden is; laat je niet insluiten en zorg dat je rond de 5de plek blijf rijden dan is er feitelijk niets aan de hand…….
Al snel bleek dat wederom Rob van der Niet één van de kanshebbers op de overwinning zou kunnen zijn, maar ook Michel Agterberg, Bram Imming, Vincent Spierings en Gerard Ursem oogden beresterk en waren iedere ronde in de voorste regionen te vinden en ook bij diverse vluchtpogingen betrokken.
Uiteindelijk bleef er 3 man over, Bram Imming moest als eerste afhaken waarna Rob van der Niet met overmacht de sprint won van Michel Agterberg; exact hetzelfde podium als tijdens de sprint…….veel HollandsGoud bier voor deze mannen dus….
1:Rob van der Niet 
2:Michel Agterberg 
3:Bram Imming

Omnium Funklasse:

1:Bart Wolkenfelt (Er staat hier nog een beker voor je, sorry het bier is al op…..)
2:Colin Burger
3:George Groeliker

Omnium Sportklasse:

1:Rob van der Niet
2:Michel Agterberg
3:Vincent Spierings

Ploegenachtervolging:

2 teams van 5 rijders in de baan, 4 rondes en de tijd van de derde rijder telt.Het snelste team wint de Onyva wisselbeker.
Vorig jaar was het team van Tweewielercentrum de Hoef de allersnelste, dit jaar werden ze derde en ging de wisselbeker naar die andere Alkmaarse bikeshop; Bike Action. Het team van de Derpbikers verraste door de 2de plaats te veroveren.

Daarna smaakte de pastaparty in het restaurant van de Drafbaan naar meer en werd er onder de aanwezige bikers nog een Easy Washer verloot!
Tot volgend jaar.

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor alle uitslagen

Graag willen wij alle vrijwilligers onwijs bedanken voor hun inzet; FANTASTISCH!!!!

Verder danken wij onze verenigingssponsoren; Beukers Bike Center, Duinvermaak, WheelTec, Exventure, Snijder, TiTech & Mylaps.
En uiteraard de evenementsponsoren: Bovisie, Van Diepen van der Kroef, HollandsGoud, Stoel van Klaveren, Onyva, Nedvice, Tweewielercentrum de Hoef & Easy Washer

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |