Nieuws: 10-12-2012 Verslag Rabotop Schoorl 2012

De eerste Rabotop in Schoorl is een feit! Ondanks de toch wel twijfelachtige weersvoorspellingen hebben we onze belofte van 25 november: “een altijd droge zandgrond” redelijk kunnen nakomen……godzijdank!
Wij vonden het een fantastische dag; gezellige en gemoedelijke sfeer en prachtig spannende wedstrijden.

Zaterdag, tijdens het uitzetten van het parcours waren er al diverse rijders nieuwsgierig naar de het parcours. Op verzoek van Staatsbosbeheer hebben we het nieuwe stuk echter zo lang mogelijk geheim gehouden. Leuk voor de spanning onder deelnemers en overige rijders. Terwijl het uitzetten van het parcours zaterdag nog in een winterwonderland sfeer mocht plaatsvinden was zondagochtend alle sneeuw en ijs grotendeels verdwenen. Gelukkig maar want een wedstrijd rijden in half gesmolten sneeuw en ijs is geen pretje en gevaarlijk bovendien. Al snel werd duidelijk dat het een drukke en gezellige dag zou worden. Het was gezellig in en rond de inschrijvingstent. Veel nieuwsgierige “passanten” kwamen ook even buurten en kijken naar het nieuwe stuk parcours en draagden op deze manier hun steentje bij aan het inrijden van de route, thanks!

Rabotop Schoorl 2012 uitslagen

Rabotop 2012 Klassement na Schoorl

Een film, nog een film, nog een leuke film en een film van de jeugd.

Funklasse

de funklassers mochten als eerste aan de bak de gehele race werd gedomineerd door de heren Peerke Reijnders, Michael Emmerik en Bas Bugel. De gehele race reed dit drietal op kop gevolgd door een groepje met daarin o.a Willem v/d Vlugt, Sander Vonk, Erik Peet en de sterk rijdende Joffrey Bruin. Aan het einde van de wedstrijd leek het nog even of dit groepje aansluiting zou vinden bij de 3 koplopers maar toen de 3 heren dit in de smiezen kregen gaven ze in de laatste ronde nog even gas en legden deze 15 seconden sneller af dan de achtervolgers….overmacht heet dat. Deze versnelling was voor 1 van de 3 koplopers, Bas Bugel, teveel van het goede en hij moest Michael en Peerke laten gaan in deze laatste ronde. Michael Emmerik, die veel kopwerk verrichte moest het in de sprint a deux nipt afleggen tegen de man van Texel; Peerke Reijnders. Peerke was de sjaak op de boot terug en moest van zijn prijzengeld trakteren.

Dames

Bij de dames stond Rozanne Slik aan de start……uitgaande van de Rabotops waar Rozanne aan meedeed was de strijd op papier al gestreden…immers alledrie de Rabotops waar ze tot nu toe aan meedeed won ze. Maar een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen garandeert niets….ook Annemarie Kranenburg, Pernilla van Rozelaar, Nienke van Haaster en Laura van Regenmortel stonden aan de start. Omdat Simone Betsema afwezig was lagen er kansen voor klassementsleider Annemarie Kranenburg om haar voorsprong te vergroten op Esmee Niewold en Pernilla van Rozelaar. Zoals verwacht lag Rozanne van meet af aan op kop en heeft ze deze koppositie niet meer afgestaan. Ze heeft dan ook waarschijnlijk niets gemerkt van de felle strijd achter haar tussen Pernilla en Annemarie. Pernilla bouwde haar voorsprong op in de eerste 2 rondes en heeft deze vervolgens niet meer uit handen gegeven. op de meet bleek dat ze 14 seconden voorsprong had op Annemarie.

Topklasse

In het startvak van de topklasse stond een deelnemersveld wat niet zou misstaan bij een nationale wedstrijd; Tim Lemmers, Roy Beukers, Thijs Zuurbier, Robbert de Nijs, Jody en Mike Tesselaar en Bram Rood. Zelfs Weg- en baanwielrenner Matthé Pronk had zijn dunnen banden omgeruild voor dikke en werd knap zeventiende. Al direct na de start werd de race harde gemaakt door Robbert en Jody met een eerste rondetijd van 9 minuten. Zo’n 27 km/h gemiddeld op het parcours met scherpe bochten, stevige klimmen, veel singletrack en de zanderige, sompige Bokkenweide. In ronde 3 reed Bram Rood het gat naar de 2 koplopers dicht en was eigenlijk al duidelijk welke mountainbikers het podium zouden betreden na de finish. Alleen wie op welke trede zou staan was nog onduidelijk. De laatste ronde voerden Jody en Bram het tempo nog even op waarop Robbert een klein gaatje moest laten vallen wat hij niet meer dicht kreeg. Het werd een sprint op “Het Laantje” waarin Bram de rapste bleek.

Junioren

Bij de junioren is het dit Seizoen Sven Burger die de scepter zwaait. Tot nu toe had hij alle 6 de wedstrijden gewonnen, waarmee ik eigenlijk al iets verklap.
Robin Prigge stond vandaag wederom aan de start(2de plek in Quelderduyn) Ook Rob Zuidweg stond uiteraard aan de start evenals Wouter van Tatenhove. Enzo Deroma uit Alkmaar, al goed voor 2 podiumplekken dit jaar ontbrak op zijn thuisparcours. Al in de eerste 2 rondes werd duidelijk dat Robin, Sven en Rob de sterksten waren, ze reden ronde op ronde weg van de gebroeders van Tatenhove en de strijd om de hoogste trede kon beginnen voor het trio aan de leiding. Uiteindelijk moest Sven genoegen nemen met plek 2 omdat Robin in de laatste ronde zijn snelste rondetijd noteerde, een geweldige inhaalrace maakte en zodoende de eerste plek pakte met maar 1 seconde voorsprong. Rob werd knap derde op anderhalve minuut van Sven en ruim 4 minuten voorsprong op Christiaan van Tatenhove.

Jeugd-3

Zou Sjors Jimmink net als op Texel weer de eerste prijs pakken? Uiteraard was kevin van der Pols, van die vader met die luide stem…… gebrand op de overwinning op zijn thuisparcours. Maar ook Gijs Burger en Wout Komen waren gebrand op een podiumplaats. En wat kon Sam de Nijs doen? Hij kent het parcours immers als de binnenzijde van zijn fietsbroekzak. Het beloofde een spannende strijd te worden in de Schoorlse duinen. Het parcours was wat ingekort maar uiteraard zat het spectaculaire nieuwe gedeelte er wel in. Uiteindelijk, na een spannende race, waren het toch de locals die de beste prijzen mee naar huis mochten nemen. Kevin won, gevolgd door Sam en op de derde plek de man van Texel; Sjors Jimmink. Marjolein Zuidema was de eerste dame met een twaalfde plek, haar beste klassering tussen de mannen dit seizoen. Hiermee verstevigde ze haar zevende plek in het algemeen klassement.

Jeugd-2

In deze categorie leek Bryan Burger superieur in de eerste 5 races, maar afgelopen keer op Texel moest hij toch zijn meerdere erkennen in Folkert Jimmink….van Texel.
Zou Folkert deze keer weer zegevieren, Schoorl lijkt immers erg op Texel qua parcours en ondergrond. Maar uiteraard was de locale meid Sandy van der Pols(2de in het algemeen klassement) ook gebrand op deze thuiswedstrijd. Kay Apeldoorn reed de laatste 2 wedstrijden net geen podium en Kay was dus ook gebrand om bij de eerste 3 te rijden. Het beloofde weer een felle strijd te worden. Onder luide aanmoediging van de ouders werd er gestart aan de race over uiteindelijk 5 rondes op het gevarieerde parcours. Net als bij de vorige wedstrijd op Texel bleek Folkert toch de snelste te zijn, Bryan werd tweede en Kay pakt zijn felbegeerde podiumplek. Sandy van der Pols pakte de eerste plaats bij de meiden en een 5de plek overall en moet in Enkhuizen nog flink aan de bak om haar 2de plek overall te handhaven. Debutant in de Rabotop Jordi Coen werd knap vierde.

Jeugd-1

Ook bij de jeugd-1 is het podium vaak gevuld met de dezelfde koppen, Binck Burger, Scott Baijs en Chris van Stralen verdelen vaak de podiumplekken. Binck en Scott strijden meestal om plek 1 en 2 terwijl Chris dit seizoen al 4 keer derde is geworden. Lokale rijder Dylan Schaper, in Petten knap tweede, was natuurlijk gebrand om goed te presteren in zijn achtertuin. Opvallende naam was die van Ryjder Essenfeld uit New Brunswick in Amerika, een internationale wedstrijd dus. Na 20 minuten koers door o.a een stuk modder singletrack hadden de heren en dames 4 rondes afgelegd. Uiteindelijk werden de eerste 2 plekken een kopie van Texel; Binck en Scott. De derde plaats ging voor de vijfde keer dit seizoen naar Chris van Stralen. Als er een r egelmatigheidsklassement zou bestaan……….Marijn Schaper werd tussen dit geweld knap vijfde op zijn vaste trainingsrondje. Eerste bij de meiden was Donna Ruska. Amerikaan Ryjder werd in zijn tweede Rabtopwedstrijd knap elfde, 4 plekken hoger dan in Petten.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |