Nieuws: 2012: juli

01-07-2012 Bike Action zomertrainingen

Dit jaar organiseert Bike Sports(Bike Action Alkmaar) voor het eerst trainingen in de zomervakantie. De trainingen vinden plaats op Spaarnwoude, Geestmerambacht en het parcours in Schoorl.

In plaats van een serie zijn het zes losse trainingen die gericht zijn op het klimmen, dalen en singletracks. Het niveau is NIET geschikt voor beginners.

Spaarnwoude is uitermate geschikt om de techniek van klimmen en dalen te oefenen vanwege de mooie steile klimmen en afdalingen.
Geestmerambacht heeft veel singletracks met korte bochten en biedt volop mogelijkheden voor het verbeteren van de stuurtechniek.
Schoorl heeft alles van beide. Daar wordt aandacht besteed aan hoe je een betere tijd kunt rijden door middel van het oefenen van je techniek op de lastige stukken in het parcours.

De trainingen vinden plaats op de zaterdagochtend van 9 tot 11 uur. De kosten bedragen 7 euro per training of 35 euro voor alle 6 trainingen.
Aanmelden kan door een email te sturen naar Bike Sports met vermelding van datum en plaats.
Maximaal aantal deelnemers is 15. Vol is Vol!

Data
21 Juli  Spaarnwoude (verzamelen bij Snowplanet)
28 Juli Geestmerambacht (verzamelen bij Camping Molengroet)
04 augustus  Schoorl (verzamelen bij Duinvermaak) 
11 augustus  Geestmerambacht(verzamelen bij Camping Molengroet)
18 augustus Spaarnwoude (verzamelen bij Snowplanet)
24 augustus  Schoorl

04-07-2012 Sponsorborden villa's

Zonder Sponsoren geen informatievilla! Vandaag zijn de sponsorborden voor de eerste 2 villa’s geplaatst. De informatievilla’s zullen binnenkort gevuld worden met nuttige informatie voor de mountainbiker en overige recreanten.

We gaan jullie na de zomervakantie informeren over de nieuwe route, vrijwilligersdagen, het onderhoud, evenementen en uiteraard zullen we de sponsors en partners van MTB-Noordwest de nodige aandacht geven.

04-07-2012 Hij is niet meer....

Iedereen kende hem, sommigen hebben hem van heel dichtbij mogen aanschouwen, anderen hebben hem slechts in een flits aan de rechterkant gezien…..als het goed is.
Sinds vandaag is hij niet meer…..

Zoals alles en iedereen is hij klein begonnen om vervolgens te groeien en groeien. Uitgegroeid tot een grote jongen heeft iemand hem op een gegeven moment met de grond gelijk gemaakt, zinloos geweld zeg maar. Vanaf dat moment vreesde niemand hem meer. In de loop der jaren is hij echter uitgegroeid tot een steeds groter wordende angstaanjager en voor sommigen zelfs kwelgeest. Vele bikers hebben hem vervloekt nadat ze hem mishandeld hadden met een trapper, crank of zelfs voor- of achterwiel.

De confrontaties van de afgelopen jaren zijn hem duidelijk aan te zien; een afgeronde, pokdalige kop met hier en daar een flinke jaap en buts.
Vandaag is hij “weer” met de grond gelijk gemaakt….we zullen zien hoe lang het duurt voordat hij weer serieus zijn kop boven het maaiveld durft uit te steken.

04-07-2012 Gevaarlijk(st)e afdaling

De Nok; de klim is legendarisch; straf verraderlijk en zwaar. De afdaling is waarschijnlijk nog verraderlijker, een echte hufter die per week kan verschillen…..

Soms goed te doen en soms zitten aan het eind je lurven en kladden op plekken waar ze niet horen te zitten. De afdaling van De Nok komt voor rijders die hier niet vaak komen meestal als een verrassing……met name het gedeelte net na de bocht naar rechts met de vele grote hobbels. Natuurlijk is hij niet technisch vergeleken met singletrack afdalingen in de Ardennen, Alpen of Dolimieten…het probleem zit hem in het feit dat als het fout gaat het meestal gelijk goed fout gaat……getuige de vele ongelukken die er gebeuren met onervaren maar ook met zeer ervaren rijders.

Vanaf vandaag word iedereen vlak voor het begin van de afdaling nog eens gewezen op het gevaar van de afdaling.
Succes!

07-07-2012 Vakantie.....

Zelfs wij gaan op vakantie……. Vandaar dat de updates via de website en onze Facebook de komende 3 weken op een erg laag pitje zullen staan.

Achter de schermen word er door de onderhoudscommissie doorgewerkt aan de ontwikkelingen van de nieuwe route van Schoorl. De laatste puntjes zullen op de ‘i’ gezet worden zodat de vergunning aanvraag zsm de deur uitkan. We hopen dat de eerste meters op het nieuwe parcours nog dit jaar gefietst kunnen worden.

Fijne vakantie!

30-07-2012 Verslag: De Noordwest-4

De Noordwest 4 heeft zijn eerste versie met glans doorstaan. Met een zeer bescheiden groep, maar niet minder enthousiast zijn alle vier de parcours aangedaan en hebben we erg genoten van de verschillen. Zoals verwacht lagen de vier parcours er zeer uiteenlopend bij. Het weer zat iets tegen, maar dat werd goedgemaakt met een zonovergoten ronde in Schoorl.

Het Twiske was zeer redelijk en de rijders kwamen na twee rondes tevreden van de fiets. Spaarnwoude viel iets anders uit, de regen van de afgelopen tijd had het al glad gemaakt, maar de buien tijdens de rit maakte het glibberig en lastig om rond te komen. Doordat er bijzondere klimstukken in zitten moet je goed blijven opletten en de stukken door het bos waarbij het parcours een behoorlijk scheef stuk bevat zijn pittige noppenbanden een groot voordeel.
Het Geestmerambacht was een grote modderpoel en hebben we de fietsen flink door het meer getrokken om met enigszins toonbare exemplaren naar Schoorl te kunnen gaan. Daar keken de locals hun ogen uit van de bagger aan onze benen, dat was toch niet van hier???

Met het zonnetje door het bos en een perfecte status van Schoorl werd de dag mooi afgesloten en konden we de berekening loslaten op de gereden tijden van de deelnemers. Met de versleuteling en handicapberekening kwamen er twee geweldige winnaars uit. Tamara was bij de dames de enig overgeblevene en is met een prachtig rondegemiddelde de koningin van de eerste Noordwest 4 en Ronald kan zich de koning noemen.

Voor de volgende keer hopen we op een grotere opkomst omdat we denken dat veel meer mensen dit echt leuk zullen vinden. De ervaring is het belangrijkste dat telt, de verschillen van de parcours maakt het bijzonder. Bij het afsluiten van de laatste ronde lijkt de eerste wel dagen geleden te zijn verreden en dat in één dag!

De Evenementen Commissie