Nieuws: 2012: juni

07-06-2012 Duchenne Parent Project

In de doelstellingen van Duchenne Heroes staat: elke biker werft minstens 2500 euro aan sponsorgeld voor het Duchenne Parent Project. Deze organisatie is opgericht door ouders om het wetenschappelijk onderzoek naar een genezing of behandeling te versnellen.

Vaak wordt er mij gevraagd wat gebeurt er eigenlijk met het sponsorgeld en blijft er niet veel van dat geld aan de beruchte strijkstok hangen. Om met de eerste vraag te beginnen: het sponsorgeld gaat in zijn geheel naar het Duchenne Parent Project. Deze door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie opgerichte stichting heeft als doel: versnellen van het onderzoek naar een genezing of behandeling voor Duchenne spierdystrofie en het geven van informatie aan iedereen die betrokken is bij Duchenne patiënten. Het Duchenne Parent Project sponsorde sinds 1995 een groot aantal onderzoeksgroepen in verschillende landen. Eén van deze onderzoeken vond in Nederland (Leiden) plaats en de resultaten worden nu in meerdere landen op kinderen getest. Het Duchenne Parent Project heeft websites voor ouders en wetenschappers, geeft bulletins en handboeken uit en organiseert congressen binnen en buiten Europa.
Éénmalige en met name structurele bijdragen zijn van vitaal belang voor het continueren van het werk van het Duchenne Parent Project. De stichting garandeert dat iedere cent goed besteed wordt; de overheadkosten zijn nihil, omdat iedereen belangeloos meewerkt en drukwerk, computers, internationale telefoonlijnen en call center in natura worden gesponsord. (Hiermee is direct de tweede vraag over het strijkstok beleid beantwoordt.) Bovendien waarborgt de zorgvuldige selectie door de internationale wetenschappelijke adviesraad de kwaliteit van de gesponsorde onderzoeken (kijk voor een actueel overzicht van nieuwe en lopende projecten op de site van Duchenne Parents Project).

Duchenne Heroes is dus sinds 6 jaar één van de belangrijke inkomstenbronnen voor Duchenne Parent Project… De voorzitter van het Duchenne Parent Project, Elizabeth Vroom, is ook altijd aanwezig bij de start in Wiltz en de finish in Nijmegen.

Maar zullen enkele van jullie zich afvragen: hoe zit het met de kosten voor de organisatie van Duchenne Heroes? Ook die kosten worden zoveel mogelijk gesponsord. Hierbij moet gedacht worden aan transport, eten, drinken, tenten, tafels, banken, overnachtingsplaatsen, etc. etc., zodat ook hier de overheadkosten minimaal blijven. Zo betalen de (team-) begeleiders een bijdrage voor het gebruik van de faciliteiten en worden de dranken gesponsord door een bekend biermerk en betalen wij als deelnemers hier per drankje weer een klein bedrag voor, zodat we de kosten zo laag mogelijk houden.

Tot de volgende keer,
Armand

09-06-2012 Verslag Rabo sponsortocht

De weergoden waren ons minder goed gezind dan beloofd……windkracht 8 en regen…..
Desondanks waren er toch “10” bikkels zo sportief om geld bij elkaar te fietsen voor de vereniging. De opkomst viel eigenlijk een beetje tegen als je bedenkt dat we bijna 600 leden en ruim 500 donateurs hebben.

Na de enigzins chaotische inschrijving konden we om 09:15h starten met de tocht. Voor de kippenbrug in Oudorp bleken we al als eerste te rijden (het was uiteraard geen wedstrijd!) wat tot gevolg had dat we vanaf nu zelf de kaart moesten lezen. Vanaf de kippenbrug door de polder richting Oterleek, enkele rijders lukte het om de 60km/h even aan te tikken op dit stuk.(het was uiteraard geen wedstrijd!) Bij de eerste stempelpost in Oterleek bleken ze nog maar net klaar met opbouwen….ja we waren de eerste (het was uiteraard geen wedstrijd!) Tot aan dit punt zat de route redelijk in onze hoofden……..toen Stad van de Zon; waar niet-verdwalen onmogelijk is..Gelukkig hadden we local Martin bij ons die feilloos de weg naar de volgende stempelpost wist; volgens de kaart naast het station in Heerhugowaard. Éénmaal daar aangekomen was het verdacht rustig……….Toch de geschreven routebeschrijving er maar bij gepakt en inderdaad deze 2 kwamen totaal niet overeen. De stempelpost bleek op het stadhuisplein te zijn. Daar nog even goed de kaart bekeken en gelezen(zie foto) voor het laatste stuk tegenwind richting Alkmaar. Gelukkig was de regen inmiddels grotendeels verdwenen. Met de wind vol op de kop reden we in een mooie waaier richting st Pancras om via de Vronermeer, Alkmaar-Noord en de Viaanse molen weer bij het hoofdkantoor van de Rabobank uit te komen; alwaar we hartelijk werden onthaald door een geinige band.
Tot onze grote verbazing waren we ondanks het vele fout- en omrijden toch de eerste groep die in Alkmaar finishte. (het was uiteraard geen wedstrijd!)-:)

Alle meerijders hartelijk dank! Alle thuisblijvers; tot volgend jaar?

13-06-2012 rijtechniek by Patrick Smit

De vorige clinic van Patrick Smit was een groot succes. Op 23 en 24 juni hebben wij Patrick bereid gevonden om nog een tweetal clinics te verzorgen.

Patrick kan als geen ander je rijtechniek verbeteren door duidelijk aan te geven waar je op moet letten en wat vaak onbewust toch fout doet. De clinic begint met wat oefeningen op “het droge”. Door middel van wat schijnbaar éénvoudige oefeningen kom je er al snel achter waar je beperkingen liggen in balans, hopjes, stopjes, houding en de gewichtsverdeling op je fiets. In Jip en Janneke taal legt Patrick uit wat je fout doet en hoe je het wel zou moeten doen.
Uiteraard kan je ook zelf aangeven wat er mist aan je rijvaardigheid, vaak weet je zelf precies waar de schoen knelt……overleg dit ter plekke of vooraf via de mail met Patrick.

De clinics worden gehouden op zaterdag 23 juni en 24 juni, uiteraard kan je ook aan beide clinics deelnemen. Patrick start om 10:00h bij Duinvermaak op de parkeerplaats. We fietsen als groep naar Blooming alwaar op de rustige parkeerplaats de eerste oefeningen beginnen. Als iedereen zich wat zekerder voelt gaat de clinic verder op diverse plekken op het parcours van Schoorl. Om ongeveer 13:00h zijn we klaar.

De kosten bedragen € 20,- per clinic. €5,- komt ten goede aan het onderhoud en de aanleg van de nieuwe mountainbikeroute van Schoorl.

Inschrijven kan door Patrick een email te sturen.

13-06-2012 De Noordwest-4

Onze nieuwe evenementencommissie, bestaande uit Ward, Chris en Peter, is erg goed bezig. Binnen een maand hebben ze een schitterend evenement uit de grond gestampt; De Noordwest 4.
Vier mountainbikeroutes op één dag, vier keer voluit op de meeste uitdagendste singletracks van onze provincie; dat is De Noordwest 4. Een intervaltrainingsevenement van MTB-Noordwest.

Op zondag 15 juli organiseren we dit evenement als een soort van try out met een beperkte groep bikers. We starten vroeg in de ochtend in het Twiske en doen vervolgens Spaarnwoude, Geestmerambacht en Schoorl alwaar we zo rond etenstijd klaar zullen zijn en eventueel kunnen genieten van een heerlijke pastaparty.
Je bent natuurlijk geheel vrij om de geneutraliseerde zones tussen de verschillende routes ook per fiets af te leggen……maar in principe doen we deze met de auto….-:)

Deelname aan het trainingsevenement is gratis. Wil je ook deelnemen aan de pastaparty dan zijn de kosten € 15,- per persoon.

Voor verder informatie kan je hier de flyer bekijken.

Als je nog vragen hebt of gelijk wilt inschrijven….
stuur dan een email naar de kersverse evenementencommissie.

28-06-2012 Duchenne...bijzondere sponsoring

In één van mijn eerdere columns heb ik al aangegeven dat het werven van sponsors voor Duchenne Heroes een serieuze en zeker geen eenvoudige aangelegenheid is, maar dat iedere sponsor hoe groot of klein ook speciaal is voor Team Kevin en Duchenne Heroes. Soms word je verrast door een sponsor initiatief!

Afgelopen week zijn wij met twee van deze bijzondere initiatieven verrast. Als eerste was daar Jip de Waard (10 jaar) die samen met haar vriendjes Thijmen, Jonas & Marijn ruim € 200,- opgehaald hebben voor het goede doel en hiermee Duchenne Heroes wilden sponsoren. Afgelopen woensdag mocht ik dit bedrag in ontvangst nemen en hebben wij deze kanjers uitgeroepen tot de “Jonge Helden” van Team Kevin!

Het tweede initiatief komt van de “Kleiduivels”, een mountainbikegroep die is ontstaan uit een eerdere deelname aan Duchenne Heroes. De Kleiduivels bestaan dit jaar 5 jaar en wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze organiseerden een jubileumdag met moutainbiketocht, BBQ en verloting. De Kleiduivels hebben besloten dat de opbrengst van de verloting d.m.v. sponsoring van Team Kevin weer ten goede komt aan het goede doel waar het allemaal mee begonnen is: Duchenne Heroes! Geweldig toch!

Moraal van dit verhaal is dat ondanks de economische crisis en de vele goede doelen waarvoor een (financiële) bijdrage wordt gevraagd er nog steeds heel, heel veel mensen Duchenne Heroes en daarmee het onderzoek naar Duchenne spierdistrofy een meer dan warm hart toedragen en ook bereid zijn daar financieel aan bij te dragen. 
Als ik er in september tijdens één van de vele beklimmingen flink doorheen zit, zal ik daaraan terugdenken en ik weet zeker dat ik mijn dip dan direct weer te boven ben!

Tot de volgende keer,
Armand

28-06-2012 NICE vrijwilligersdag

Vrijdag 22 juni organiseerde het in grote telefooncentrales gespecialiseerde bedrijf NICE uit Alkmaar een vrijwilligersdag en 5 man kwam op het idee in het bos aan de MTB route in Schoorl te werken. Staatsbosbeheer verzorgde snippers en MTB-Noordwest de hulpmiddelen.

Na het verzamelen bij de onderhoudscontainer op de Paardenweide verplaatsten we ons naar de eerste snipperhoop vlak voor de brandgang. Met 5 man en een meewerkende MTB-Noordwest onderhoudscoördinator verdween de hoop snel. Ook op de volgende plaatsen werd er stevig aangepakt, 4 dagen kantoorwerk geeft kennelijk veel energie. Na de koffie werd er wederom hard geklust om de omgeving van de Zwarte Blink zandbakvrij te maken. Voor de schaft hadden we de dagdoelen al bereikt!!

Gelukkig was iedereen zo verstandig geweest een eigen lunch mee te nemen ook al bestond die soms uit stroopwafels. Er was ook een zak appels voor de vitamines. Na de pauze werd de Niels Blink nog gedaan en na een foto bij de gedenkplaat voor Gerrie Knetemann was het tijd om de boel op te ruimen. Opmerkelijk dat de legendarische prestaties van “De Kneet” al niet meer algemeen bekend zijn!! Al met al een zeer werkzame dag met een heel goede sfeer!!!