Nieuws: 2012: mei

01-05-2012 Rabobank fietssponsortocht

Zaterdag 9 juni kan je geld verdienen voor MTB-Noordwest! De Rabobank organiseert dan namelijk een fietssponsortocht voor verenigingen die klant zijn bij de bank. We kunnen € 300,- verdienen door het uitoefenen van onze hobby……wat wil je nog meer?

Zaterdag om 9 uur starten we bij het NIEUWE hoofdkantoor van de Rabobank aan de Robonsbosweg 5 in Alkmaar. Om het maximale bedrag van € 300,- te verdienen moeten we met minmaal 10 bikers zijn. Maar ons lijkt het nou leuk om bijv. met 100+ bikers aan de start te verschijnen, een gezellig clubritje zeg maar.
De route zal zo’n 35-40km zijn en 100% verhard….tenzij je in de berm gaat rijden. De exacte route is vanaf circa 15 mei te bekijken op www.alkmaar.rabobank.nl

Omdat we al genoeg email krijgen…… kan je jezelf niet vantevoren opgeven; kom gewoon op zaterdag 9 juni naar de Robonsbosweg 5 en fiets gezellig in een normaal tempo mee.

De € 300,- verdubbelen?

De Rabobank speelt handig in op het komende EK……: Op 9 juni speelt het Nederlands elftal tegen Denemarken. Om daar alvast voor in de stemming te komen, roept Rabobank Alkmaar e.o. u op om de Fietssponsortocht in het oranje gekleed te fietsen! Voor het team dat het origineelst in het oranje verkleed gaat, verdubbelen wij de bijdrage. U kunt bij deelname met tien personen de bijdrage van € 300,- dus verdubbelen naar maar liefst € 600,-!

Na de Fietssponsortocht heeft u tot 16 juni de kans om uw foto te uploaden, dit kunt u doen via www.alkmaar.rabobank.nl.. De winnende stichting of vereniging krijgt binnen twee weken bericht!

Dus….heb je een goed “oranje” idee laat het ons weten!!!

02-05-2012 De stille helden van Duchenne

Iedereen kan zich, naar ik mag aannemen, indenken dat je als je in 7 dagen, 4 landen, 700 km en 11.000 hm moet overwinnen wat last kan krijgen van lichamelijke en andere ongemakken. Het meest voor de hand liggende ongemak is toch wel je achterwerk. Deze komt na de 2e of 3e dag met gemiddeld 6 uur op de fiets toch echt wel in opstand. Ik heb dan ook in de loop der jaren vele creatieve oplossingen van de meest uiteenlopende soorten billencrème tot dubbele fietsbroeken gezien om dit probleem de baas te worden.

Een goede fietsbroek in combinatie met billencrème is dus zeker op zijn plaats tijdens Duchenne Heroes. Daarnaast komen problemen met knieën, enkels en (achilles-)pezen veelvuldig voor. Voor deze problemen staat er tijdens Duchenne Heroes een team van masseurs en fysiotherapeuten klaar om je op te lappen voor de volgende etappe. Dit team is niet alleen aanwezig op de overnachtingsplaatsen, maar ook op de checkpoints op de route. Voor de serieuzere gevallen is er zelfs een medisch team van het Rode Kruis beschikbaar dat eveneens op de checkpoints en overnachtingsplaatsen aanwezig is en over (terrein-)motoren beschikt om indien noodzakelijk naar de plek des onheils te gaan.

Iedere deelnemer komt natuurlijk met een op en top geprepareerde mountainbike aan de start van Duchenne Heroes, maar niet alleen het lichaam, ook het materieel heeft heel wat te lijden tijdens de tocht. Een aantal mecaniciens werkt tijdens Duchenne Heroes dan ook bijna dag en nacht door om al het materieel rijdend te houden.

Maar dat is nog lang niet alles: er is ook nog een grote groep vrijwilligers die zorgdraagt voor maaltijden, checkpoints, op- en afbouwen van de kampementen, gps-tracks, wassen van fietskleding, etc. etc.

Ten slotte is er nog Wim, onze eigen Chef de Mission. Hij zorgt er voor dat wij tijdens Duchenne Heroes alleen maar hoeven te denken aan het biken. Wim zorgt voor het op- en afbouwen van het Team Kevin kampement, de was, het ontbijt, foto- en video- verslag, etc. etc.

Kortom, ruim 100 vrijwilligers zorgen ervoor dat deelnemers aan Duchenne Heroes het zo aangenaam mogelijk hebben. Zij zijn onze stille helden……..

Tot volgende week,

Armand

04-05-2012 Camper winnen?

Marktplaats geeft een camper weg! Deze camper hebben ze vorig jaar gebruikt als promotiestunt voor de website…….zeker een impulsieve aankoop aangezien hij nu al de deur uit moet, na 9500km.

Marktplaats geeft deze camper weg aan een vereniging of stichting. De winnaar van de camper is die vereniging of stichting die de meeste stemmen voor hun doel binnenhaalt.

Zo’n camper is natuurlijk een prachtige schaftkeet voor de vrijwilligers die aan de regionale mountainbike routes werken. Vandaar dat wij MTB-Noordwest in de race geworpen hebben om deze mooie camper naar Noordwest Nederland te laten komen!

Hoe kan je stemmen?

Ga naar de speciale MTB-Noordwest Camper pagina en druk op de blauwe button met “steun mij” erop.
Makkelijker kunnen we het niet maken….straks wellicht wel leuker met die camper op de stoep.

14-05-2012 Onderhoudspartner De Flexwinkel

De Flexwinkel het logistieke uitzendbureau is vanaf vandaag ook partner van MTB-Noordwest! Het mountainbiketeam van De Flexwinkel doet zelf ook actief mee aan strandraces, Rabotop wedstrijden, marathons en andere MTB-evenementen.

De Flexwinkel heeft een simpele actie bedacht om geld in te zamelen voor het parcoursonderhoud van MTB-Noordwest.

Hoe dan?

Elke stichting of vereniging wordt in deze tijd getroffen door teruglopende overheidssubsidie. Het gevolg is vaak minder inkomsten en aanpassingen van de doelstellingen. De Flexwinkel biedt uw organisatie de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door uw contacten in contanten om te zetten. Het idee is simpel: wanneer onze uitzendkrachten via uw contacten bij een bedrijf aan de slag gaan, deelt uw organisatie mee in de opbrengsten, zolang als de uitzendkracht daar via ons werkt. Dit kan op jaarbasis flink oplopen en stelt u in de gelegenheid uw sportieve, maatschappelijke of culturele ambities waar te blijven maken. Sponsorwerving is nog nooit zo gemakkelijk geweest zonder dat u enige financiële uitgaven hoeft te doen.
Lees hier meer details.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Misaël van Leeuwen via 036-5303377 of kijk op de website.

14-05-2012 Verdien geld voor het parcours

Tijdens Hargen aan Sail zal er op zaterdag 7 juli om 13:00H een MTB challenge gehouden worden. Voor dit evenement is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen geld verdienen voor MTB-Noordwest. Dus geef je op en vermeld dat je via MTB-Noordwest komt helpen. De opbrengst komt 100% ten goede aan het parcoursonderhoud en de aanleg van het nieuwe parcours van Schoorl.

Aanmelden vrijwilligers MTB event Hargen aan Sail

Hargen aan Sail is een fantastisch evenement dat voor en door het Schoorlse verenigingsleven wordt georganiseerd. In editie 2012 organiseert Hargen aan Sail voor het eerst een MTB event! Makelaarsland, de nummer 1 makelaar van Nederland, zal dit evenement sponsoren.
Het zal een challenge worden, dus in het traject zullen wij een aantal onorthodoxe elementen aanbrengen waardoor het een heuse uitdaging zal worden. Vooralsnog zal het een “Le Mans” start worden, waarbij de deelnemers te voet vanaf het strand naar de feesttent op de parkeerplaats rennen of lopen. In de tent aangekomen, op de fiets stappen onder begeleiding van muziek.
Vanaf de parkeerplaats fiets je via het fietspad richting Schoorl aan Zee, door richting Schoorl over de Schoorlse Zeeweg en rechts het schelpenpad op en na een dikke 100 meter rechts het MTB parcours op. Een vol rondje parcours om uiteindelijk te finishen vlakbij De Kerf. Op het parcours zijn vele knooppunten, waar voor de veiligheid mensen moeten staan om de boel in goede banen te leiden.
Dus wij zoeken voor deze challenge verkeersregelaars.
Word daarom vrijwilliger. Het wordt een ontzettend gezellig dag! En het mooiste is: je steunt je eigen club! Een groot deel van de opbrengst van Hargen aan Sail gaat namelijk terug naar de verenigingen die vrijwilligers leveren. Hoe meer vrijwilligers jouw club levert, hoe beter het is voor je club!
Wil je eerst meer informatie? Kijk op www.hargenaansail.nl of e-mail je naam, adres en telefoonnummer naar info@hargenaansail.nl ovv “vrijwilliger Hargen aan Sail MTB event”
Meteen aanmelden kan via de website van Hargen aan Sail.
Graag opgeven vóór 1 juni 2012
Met vriendelijke groeten,
René Petiet (organisatie Hargen aan Sail MTB evenement)

14-05-2012 Een dag uit het leven van een Hero

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe ziet een Duchenne Heroes-dag er eigenlijk uit? Hoe laat begin je? Is de route uitgepijld? Slaap je in hotels? Waar en wat eten jullie eigenlijk? Laat ik proberen het Duchenne Heroes-circus te beschrijven en op zoveel mogelijk van bovenstaande vragen antwoord te geven.

Op de zaterdag voor de start van Duchenne Heroes komen alle deelnemers in de loop van de dag aan op de camping in Wiltz te Luxemburg. Na registratie kan het eigen kampement opgezet worden. Tijdens Duchenne Heroes overnacht je namelijk in tenten, caravans of campers! Dan volgt rond 16.00 uur de officiële opening van Duchenne Heroes door Elizabeth Vroom, voorzitter van Duchenne Parents. Rond 18.00 uur volgt dan het eerste, ter plekke klaargemaakte, diner verzorgd door vrijwilligers en ondersteund door professionele koks in de grote Duchenne Heroes-tent, die is voorzien van bar, muziek, lange rijen biertafels, etc. Aansluitend de eerste briefing met informatie over de eerste route, het weer en andere wetenswaardigheden.
Inmiddels is het dan, na nog een laatste drankje en hapje in de Team Kevin caravan, de hoogste tijd om de spullen voor de volgende dag klaar te leggen (kleding, rugzak, bidons, gps, etc.) en ons tentje in te duiken voor het eerste, vaak door gezonde spanning, wat onrustige nachtje.

Om 7.00 uur gaat dan de wekker en kan Duchenne Heroes echt gaan beginnen. Snel aankleden en richting de caravan waar Wim, onze Chef de Mission, inmiddels het ontbijt klaar heeft staan. Tijdens het ontbijt worden ook de lunchpakketten voor op de checkpoints klaargemaakt. Deze lunchpakketten staan bij aankomst op een checkpoint op ons te wachten. Daarna bidons en waterzak vullen, gelletjes en repen in de rugzak, gps checken en instellen op de route van vandaag en richting de start waar we rond 8.30 uur per team vertrekken.

Duchenne Heroes wordt helemaal op gps gereden. De route is dus op geen enkel punt uitgepijld! Vanaf de start is het dus goed opletten op de gps om het juiste spoor te volgen op weg naar Checkpoint 1 die op ongeveer 35 km van de start ligt.
Na registratie op het checkpoint kan er even relaxed worden en kan het eerder klaargemaakte lunchpakket genuttigd worden. Ook zijn er masseurs, mecaniciens en EHBO-ers aanwezig om lichamelijke en mechanische ongemakken op te lossen (krijg je op de route panne, dan ben je in eerste instantie op jezelf aangewezen).
Zoals te verwachten komt Checkpoint 2 na ongeveer 70 km en herhaalt bovenstaand ritueel zich.

In de tussentijd heeft het gehele Duchenne Heroes-kampement zich verplaatst naar de volgende camping, waar Wim de caravan, tenten etc. al weer heeft opgezet en ons onderweg op verschillende plekken op de gevoelige plaat en film heeft vastgelegd.

Na Checkpoint 2 volgt het laatste gedeelte van de etappe naar de overnachtingsplaats waar we onder luid applaus van de vrijwilligers worden binnengehaald en we even kunnen uitpuffen bij de Team Kevin caravan met een welverdiende bak koffie en bijbehorende koeken etc. Dan lekker douchen, fietsen schoonmaken en klaarmaken voor de volgende dag, gps en hartslagmeter uitlezen, was afleveren etc. Rond 18.00 uur is het dan weer tijd voor het diner en begint het gehele circus weer van voren af aan.

Groeten Armand en Klaas
Mail Team Kevin

16-05-2012 Verslag clubreis Italië

Vorige week was het zover; de eerste MTB-Noordwest clubreis. Dit jaar hadden we gekozen voor een weekje Valsugana met Trentinosport. Hier hadden we veel goede verhalen over vernomen dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt….ook houden we erg van Italiaans eten-:)

Zondag 6 mei reisden we, in de stromende regen, hagel en natte sneeuw, af naar Levico Terme. Levico was nu nog lekker rustig….dachten we. Het primadeluxe hotel werd naast ons nog bevolkt door een bus bejaarde Zaankanters…..pfff wat een volk zeg.

De eerste 2 dagen hebben we zelf wat rondgefietst en het viel ons gelijk op dat alles omhoog behoorlijk steil omhoog gaat…Deze dagen stonden vnl. in het teken van “veel op de kaart kijken”……..

Op woensdag werden we gegidst door Bert en Tamara en reden we de Giro del Marzola van 60km en 1700hm. Via Caldonazzao en de berg Vigolana bereikten we Bosentino. De klapper van de dag was The Kilometre from hell; een offroad pad van zo’n 25% en 1 hele kilometer lang……daarna volgde de beloning; een prachtig uitzicht over het dal richting Trento met in de achtergrond de scherpe dolomieten. Na de lunch en een welverdiende siësta op een dolomietenweide via heerlijke singletracks naar beneden gereden.

Donderdag een mooie tocht gemaakt met veel korte klimmen en afdalingen langs de 2 meren; Grio dei due laghi. 50km en 1200hm.
Vanaf Levico naar deberg Tenna, Albere en Ischia, deze van alle kanten beklommen en natuurlijk ook weer afgedaald via technische singletracks. Opgestoken bij een hotel midden in het bos om vervolgens weer af te dalen naar Levico. Vanuit Levico via een prachtig begroeid pad geklommen naar Castel Selvia, een ruïne. Super lekker en chique gelunched bij Ristorante Europa aan het meer. Daarna uiteraard weer een siësta aan het meer in de zon…..In de middag naar Doss Tondo gereden met een prachtig uitzicht over de vallei en in de namiddag bij het bikecenter van Trentinosport een heerlijk italiaans ijsje gegeten.

Vrijdag, de Panarotta onverhard gereden; 30km en 1800hm
Een prachtige en soms zware klim, die op veel stukken ook lekker liep. Een lekkere panini gegeten bij Maso Vetriolo Vecchio, afgetopt met een heerlijk taartje; loungen in de luie stoelen! Na de lunch door naar 2000meter, de top van de Panarotta. Het laatste stuk is echt van een wonderlijke schoonheid, de berg wordt langzaam kaler en hier en daar moesten we om de sneeuw heenrijden. De laatste meters naar de top gaan over ruige en losse stenen en zelfs door oude loopgraven uit de eerste wereldoorlog. Boven is het uitzicht bizar; veel antennes maar ook prachtige vergezichten…….met name het uitzicht op de technische afdaling naar beneden is prachtig.
Na het maken van de topfoto’s volgde de schitterende afdaling naar beneden richting onze rifugio. De eerste kilometer dalen is zeer technische over grote en losse stenen, daarna over een iets breder pad om vervolgens te eindigen, vlak voor de rifugio in een soort lord of the rings achtig shire landschap, met wollige heuvels en kleine meertjes.
Overnachten in rifugio Serot op 1700meter.

Zaterdag, de kers op de appelmoes; 35 km en 800hm.
De afdaling van de Panarotta….onverhard over weer….technische singletracks In ons spiksplinternieuw Trentinosport shirt. Dalen een makkie??? Ik geloof dat iedereen kramp in zijn kuiten had van het staan op de pedalen en het hangen achter je zadel….om nog maar te zwijgen over de pijn in je onderarmen van het vele remmen……verder liepen de singletracks wel lekker.
Terug in Levico de vakantie afgetopt met een heerlijke gelato Caffé Imprero…de lekkerste van Levico volgens Tamara.

Bekijk hier de foto’s.