Nieuws: 14-05-2012 Een dag uit het leven van een Hero

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe ziet een Duchenne Heroes-dag er eigenlijk uit? Hoe laat begin je? Is de route uitgepijld? Slaap je in hotels? Waar en wat eten jullie eigenlijk? Laat ik proberen het Duchenne Heroes-circus te beschrijven en op zoveel mogelijk van bovenstaande vragen antwoord te geven.

Op de zaterdag voor de start van Duchenne Heroes komen alle deelnemers in de loop van de dag aan op de camping in Wiltz te Luxemburg. Na registratie kan het eigen kampement opgezet worden. Tijdens Duchenne Heroes overnacht je namelijk in tenten, caravans of campers! Dan volgt rond 16.00 uur de officiƫle opening van Duchenne Heroes door Elizabeth Vroom, voorzitter van Duchenne Parents. Rond 18.00 uur volgt dan het eerste, ter plekke klaargemaakte, diner verzorgd door vrijwilligers en ondersteund door professionele koks in de grote Duchenne Heroes-tent, die is voorzien van bar, muziek, lange rijen biertafels, etc. Aansluitend de eerste briefing met informatie over de eerste route, het weer en andere wetenswaardigheden.
Inmiddels is het dan, na nog een laatste drankje en hapje in de Team Kevin caravan, de hoogste tijd om de spullen voor de volgende dag klaar te leggen (kleding, rugzak, bidons, gps, etc.) en ons tentje in te duiken voor het eerste, vaak door gezonde spanning, wat onrustige nachtje.

Om 7.00 uur gaat dan de wekker en kan Duchenne Heroes echt gaan beginnen. Snel aankleden en richting de caravan waar Wim, onze Chef de Mission, inmiddels het ontbijt klaar heeft staan. Tijdens het ontbijt worden ook de lunchpakketten voor op de checkpoints klaargemaakt. Deze lunchpakketten staan bij aankomst op een checkpoint op ons te wachten. Daarna bidons en waterzak vullen, gelletjes en repen in de rugzak, gps checken en instellen op de route van vandaag en richting de start waar we rond 8.30 uur per team vertrekken.

Duchenne Heroes wordt helemaal op gps gereden. De route is dus op geen enkel punt uitgepijld! Vanaf de start is het dus goed opletten op de gps om het juiste spoor te volgen op weg naar Checkpoint 1 die op ongeveer 35 km van de start ligt.
Na registratie op het checkpoint kan er even relaxed worden en kan het eerder klaargemaakte lunchpakket genuttigd worden. Ook zijn er masseurs, mecaniciens en EHBO-ers aanwezig om lichamelijke en mechanische ongemakken op te lossen (krijg je op de route panne, dan ben je in eerste instantie op jezelf aangewezen).
Zoals te verwachten komt Checkpoint 2 na ongeveer 70 km en herhaalt bovenstaand ritueel zich.

In de tussentijd heeft het gehele Duchenne Heroes-kampement zich verplaatst naar de volgende camping, waar Wim de caravan, tenten etc. al weer heeft opgezet en ons onderweg op verschillende plekken op de gevoelige plaat en film heeft vastgelegd.

Na Checkpoint 2 volgt het laatste gedeelte van de etappe naar de overnachtingsplaats waar we onder luid applaus van de vrijwilligers worden binnengehaald en we even kunnen uitpuffen bij de Team Kevin caravan met een welverdiende bak koffie en bijbehorende koeken etc. Dan lekker douchen, fietsen schoonmaken en klaarmaken voor de volgende dag, gps en hartslagmeter uitlezen, was afleveren etc. Rond 18.00 uur is het dan weer tijd voor het diner en begint het gehele circus weer van voren af aan.

Groeten Armand en Klaas
Mail Team Kevin

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |