Nieuws: 16-05-2012 Verslag clubreis Italië

Vorige week was het zover; de eerste MTB-Noordwest clubreis. Dit jaar hadden we gekozen voor een weekje Valsugana met Trentinosport. Hier hadden we veel goede verhalen over vernomen dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt….ook houden we erg van Italiaans eten-:)

Zondag 6 mei reisden we, in de stromende regen, hagel en natte sneeuw, af naar Levico Terme. Levico was nu nog lekker rustig….dachten we. Het primadeluxe hotel werd naast ons nog bevolkt door een bus bejaarde Zaankanters…..pfff wat een volk zeg.

De eerste 2 dagen hebben we zelf wat rondgefietst en het viel ons gelijk op dat alles omhoog behoorlijk steil omhoog gaat…Deze dagen stonden vnl. in het teken van “veel op de kaart kijken”……..

Op woensdag werden we gegidst door Bert en Tamara en reden we de Giro del Marzola van 60km en 1700hm. Via Caldonazzao en de berg Vigolana bereikten we Bosentino. De klapper van de dag was The Kilometre from hell; een offroad pad van zo’n 25% en 1 hele kilometer lang……daarna volgde de beloning; een prachtig uitzicht over het dal richting Trento met in de achtergrond de scherpe dolomieten. Na de lunch en een welverdiende siësta op een dolomietenweide via heerlijke singletracks naar beneden gereden.

Donderdag een mooie tocht gemaakt met veel korte klimmen en afdalingen langs de 2 meren; Grio dei due laghi. 50km en 1200hm.
Vanaf Levico naar deberg Tenna, Albere en Ischia, deze van alle kanten beklommen en natuurlijk ook weer afgedaald via technische singletracks. Opgestoken bij een hotel midden in het bos om vervolgens weer af te dalen naar Levico. Vanuit Levico via een prachtig begroeid pad geklommen naar Castel Selvia, een ruïne. Super lekker en chique gelunched bij Ristorante Europa aan het meer. Daarna uiteraard weer een siësta aan het meer in de zon…..In de middag naar Doss Tondo gereden met een prachtig uitzicht over de vallei en in de namiddag bij het bikecenter van Trentinosport een heerlijk italiaans ijsje gegeten.

Vrijdag, de Panarotta onverhard gereden; 30km en 1800hm
Een prachtige en soms zware klim, die op veel stukken ook lekker liep. Een lekkere panini gegeten bij Maso Vetriolo Vecchio, afgetopt met een heerlijk taartje; loungen in de luie stoelen! Na de lunch door naar 2000meter, de top van de Panarotta. Het laatste stuk is echt van een wonderlijke schoonheid, de berg wordt langzaam kaler en hier en daar moesten we om de sneeuw heenrijden. De laatste meters naar de top gaan over ruige en losse stenen en zelfs door oude loopgraven uit de eerste wereldoorlog. Boven is het uitzicht bizar; veel antennes maar ook prachtige vergezichten…….met name het uitzicht op de technische afdaling naar beneden is prachtig.
Na het maken van de topfoto’s volgde de schitterende afdaling naar beneden richting onze rifugio. De eerste kilometer dalen is zeer technische over grote en losse stenen, daarna over een iets breder pad om vervolgens te eindigen, vlak voor de rifugio in een soort lord of the rings achtig shire landschap, met wollige heuvels en kleine meertjes.
Overnachten in rifugio Serot op 1700meter.

Zaterdag, de kers op de appelmoes; 35 km en 800hm.
De afdaling van de Panarotta….onverhard over weer….technische singletracks In ons spiksplinternieuw Trentinosport shirt. Dalen een makkie??? Ik geloof dat iedereen kramp in zijn kuiten had van het staan op de pedalen en het hangen achter je zadel….om nog maar te zwijgen over de pijn in je onderarmen van het vele remmen……verder liepen de singletracks wel lekker.
Terug in Levico de vakantie afgetopt met een heerlijke gelato Caffé Imprero…de lekkerste van Levico volgens Tamara.

Bekijk hier de foto’s.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |