Nieuws: 12-11-2012 Verslag & Uitslag Rabotop Spaarnwoude

11 november is de dag dat mijn fiets, dat mijn fiets heel smerig worden mag…..
De Rabotop Spaarnwoude werd afgelopen zondag verreden onder modderige maar heroïsche omstandigheden.

Het parcours werd in de nacht van zaterdag op zondag nog even getrakteerd op een flinke bak regen, jammer maar dat kan gebeuren. De dag begon met een schitterende opkomst van veel vrijwilligers, de zon en zo’n 70 funklassers die als eerste de arena mochten betreden. Velen waren na het inrijden al niet meer herkenbaar…….
Maar goed, dat is mountainbiken in Noordholland…..wie heeft er eigenlijk verzonnen dat mountainbikewedstrijden in de herfst/winter dienen te worden verreden? De wielrenners wellicht?

De uitslag + rondetijden funklasse, junioren, dames en topklasse

De uitslag jeugd

Funklasse en junioren

De funklassers kwamen na 3 zware kwartieren en 1 ronde over de finish; Michael Emmerik nam vanaf het begin gelijk de koppositie om deze vervolgens niet meer af te geven, Peerke Reijnders en Erik Bater vulden het podium van de funklasse, bij de junioren was Sven Burger “King of the Mud”, gevolgd door Rob Zuidweg en Enzo Deroma. Van de funklassers kwamen slechts 34 van de 62 ingeschreven rijders over de streep……een record?

Dames

Bij de dames werd Denise Bestema “Queen of the Mud”, kort gevolgd door Nienke van Haaster en Annemarie Kranenburg. Alle gestartte dames zijn gewoon gefinished……klasse!

Topklasse

Inmiddels was het parcours al veranderd in een modderbad en op sommige stukken was het goed uitkijken en dienden alle zeilen bijgezet te worden om niet onvrijwillig in een modderbad te duiken. Had dit wellicht te maken met de lage opkomst in de Topklasse? Slechts 26 rijders gingen van start, waarvan 21 gefinished. Al vanaf het begin was. Ramses Bekkenk, de winnaar van vorig jaar ging als een duveltje uit een doosje van start en pakte in de eerste ronde gelijk zo’n 1,5 minuut voorsprong op de rest om deze uit te bouwen naar 3 minuten. Met een gemiddelde snelheid van ruim 17 km per uur, waanzinnig op zo’n parcours, mocht Ramses wederom de vetste envelop mee naar huis nemen. Sjors Dekker werd tweede en Rorik Schouten pakte het brons.

Jeugd

Voor de jeugd werd toch maar besloten om enkele, zelfs voor topklassers niet meer fietsbare stukken, eruit te halen zodat ook de kleinsten grotendeels fietsend rond konden komen. Onder enorm luide aanmoedigingen van de ouders verreden ze de rondjes dapper en strijdvaardig en ook bij de jeugd is iedereen gewoon gefinshed…de jeugd heeft de toekomst!!!
Bij de jeugd-1 kwam Scott Baijs als eerste over de modderige meet, gevolgd door Binck Burger en Mark Groeneveld.
Bryan Burger pakte de grootste beker bij de jeugd-2, Folkert Jimmink de iets kleinere beker en de kleinste beker ging naar Peppijn Hoffard. Sandy van der Pols was de beste dame in deze klasse.
Bij de grootste jeugd, de jeugd-3 won Menno Don voor Stanley Beerepoot en Sjors Jimmink. De zus van Sjors, Bregje Jimmink was de snelste dame en won daarmee ook een leuke beker.
Na eten van vele spekjes ging iedereen weer met een volle maag, vieze kleren en sommige ouders volgens ons met schorre kelen richting huis.

Wij willen alle vrijwilligers onwijs hartelijk bedanken, zonder hen immers geen Rabotop wedstrijden. Verder heb je ook deelnemers nodig om een evenement te organiseren….ook deze hartelijk dank! En last but not least…..publiek….ook deze die-hards van harte bedankt.

De volgende Rabotop is aankomend weekend in Petten tijdens het altijd gezellige Beukers Bike Weekend in Petten.
MTB-Noordwest organiseert dit jaar voor het eerst een Rabotop in Schoorl. Zondag 9 december garanderen wij betere omstandigheden dan Spaarnwoude…..en tevens zit er nog een hele leuke verrassing in het parcours……:-)

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |