Nieuws: 13-10-2012 Update Schoorl

Iedereen is nieuwsgierig naar de toekomst van Schoorl, geweldig natuurlijk dat het zo leeft! De mailbox en Facebook stromen vol met enthousiaste mails en posts met daarin vragen over de nieuwe route van Schoorl. Het is voor ons een prachtig, leerzaam maar langzaam proces, uiteindelijk komen we natuurlijk waar we willen zijn; een prachtige mooie, lange en uitdagende mountainbikeroute in de Schoorlse duinen waar iedereen onwijs veel plezier aan zal beleven!

De nieuwe route

De stand van zaken op dit moment zullen we hier kort uitéénzetten. LET OP: dit is de stand op dit moment….garanties van nu bieden geen enkele zekerheid voor de toekomst…….
MTB-Noordwest heeft de nieuwe middenlus in eerste instantie grof uitgezet. Staatsbosbeheer heeft hier naar gekeken en aan de hand hiervan hebben we enkele wijzigingen moeten doorvoeren. Op dit moment zijn we de route tot op de meter nauwkeurig, en onzichtbaar, aan het uitpeilen in het bos; uiteraard samen met de boswachters. Het doel hiervan is om tijdens de aanvraag van de vergunning bij de provincie eventuele verrassingen en dus vertragingen te voorkomen.
We zijn momenteel twee middagen per week met dit uitpeilen bezig, tot op micro-niveau word er gekeken naar de positie van het exacte spoor van de nieuwe route. De boswachter let op alles wat er groeit en bloeit terwijl wij letten op de haalbaarheid en het voorkomen van probleemstukken.
We kunnen nu al verklappen dat de route SUPER gaat worden….supermooi, superuitdagend maar ook superzwaar.

Kappen

Eind oktober/november zal Staatsbosbeheer beginnen met het kappen van de verbrandde gedeeltes bos en duin. Zodra men in de buurt van de huidige mountainbikeroute gaat kappen zal deze worden afgesloten. Echter, zodra men klaar is met het kappen zal de route weer worden opengesteld. Na het kappen blijven korte stronken en de wortels in de grond zitten. Om de duinen te laten stuiven zullen deze echter ook verwijderd worden. Wanneer dit gebeurt is nog niet duidelijk, de planning is in ieder geval vóór het broedseizoen van 2013.(begin maart 2013)
Als de stronken éénmaal gerooid zijn is het voor het westelijke gedeelte(ten westen van de Julianalaan) van de mountainbikeroute helaas einde verhaal. Hiermee komen helaas ook de stukken open duin, de klim en afdaling van De Zwarte Blink en het snelle stuk achter De Kerf te vervallen……dit vinden wij erg jammer maar het is niet te voorkomen.

Wij hopen, maar beloven niets, dat tegen de tijd dat het westelijke deel van de huidige route definitief komt te vervallen de nieuwe middenlus van 12km gerealiseerd is zodat we niet tijdelijk met een rondje van zo’n 8km blijven zitten. 8km is de afstand die over zal blijven van de huidige mountainbikeroute na sluiting van het westelijke gedeelte. Samen met de nieuwe lus komen we dan op ongeveer 20 loodzware maar prachtige kilometers.
Voor de toekomst staat nog een lus van ongeveer 10km ten noorden van de Schoorlse Zeeweg in de planning……mits we daar dan nog zin in hebben:-)

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |