Nieuws: 2013: februari

05-02-2013 Vakantieclinics voor kids

In de voorjaarsvakantie verzorgt Patrick Smit een tweetal clinics voor mountainbikers in de leeftijd van 8-14 jaar. Patrick zal aandacht besteden aan de basisvaardigheden, rijtechniek en fietsbeheersing.

Clinic

De clinics worden gegeven op een speciaal daarvoor ingericht terrein nabij Hotel Blooming. Een veilige omgeving waar de kids allerlei leerzame oefeningen zullen uitvoeren op de fiets. Patrick’s doel is om de rijtechniek en fietsbeheersing te verbeteren en daarmee het plezier en de veiligheid van het mountainbiken te vergroten.
Uiteraard zal het geleerde ook gelijk in de praktijk gebracht worden op de schitterende mountainbikeroute van Schoorl.

Helm en fiets

Een helm is verplicht en je kan alleen deelnemen als je in het bezit bent van een goed onderhouden en goed functionerende mountainbike met versnellingen.

Programma en kosten

De clinics worden gegeven op dinsdag 19 februari en donderdag 21 februari van 10:00 uur tot 12:00 uur.
De kosten bedragen 30 euro per persoon voor twee clinics van twee uur.
We verzamelen om 09:45 uur op de parkeerplaats voor restaurant Duinvermaak in Bergen. Vanaf daar fietsen we met de gehele groep naar Hotel Blooming.

Informatie en opgeven

Wil je meer informatie over de clinic of je gelijk opgeven?
Stuur Patrick Smit dan een email of kijk op zijn website.

12-02-2013 MTB-clinic Patrick Smit

We hebben fietskunstenaar Patrick Smit, na keihard onderhandelen, weer zover gekregen dat hij een gaatje geprikt heeft in zijn overvolle agenda en een tweetal clinics exclusief voor MTB-Noordwest leden en donateurs gaat geven.

De vorige clinic was een groot succes en zoals te zien is viel er nog veel te leren…….. video1 en video2
Op zaterdag 23 en zondag 24 maart verzorgt Patrick 2 clinics van 10 tot 13:00H, speciaal voor leden en donateurs van MTB-Noordwest.
Patrick gaat bij jullie de puntjes op de “i” zetten. Patrick heeft 22 jaar ervaring op de MTB en is naast professional trialrijder de snelste rijder op de afdaling van De Nok.
Hij kan als geen ander je techniek analyseren en verbeteren. Met een betere rijtechniek ga je sneller, makkelijker, relaxter en zelfverzekerder rijden en voorkom je vervelende blessures en valpartijen.
Veel basistechnieken, gebaseerd op de trialsport komen aan bod; bochten, surplace, bunnyhop, stoppies, omzetten, balans, drops, wheelies etc. etc.
Na deze clinic voel je jezelf een stuk zekerder op de fiets.

De clinic kost € 25 p.p. waarvan € 5 ten goede komt aan het parcoursonderhoud en -aanleg.

Wil je meedoen aan één van de clinics? Geef je dan op bij Patrick. Vermeld in de email: je naam, leeftijd en op welke dag je de clinic wilt volgen.

Een goede helm en een goed functionerende fiets is verplicht voor deelname.

16-02-2013 Houtkap Schoorl finito

De houtkap in Schoorl is inmiddels afgerond. De mountainbikeroute van Schoorl en de omliggende wandel- en fietspaden zijn echter nog steeds afgesloten omdat zogenoemde “uitrijders” af en aan rijden met snippers en boomstronken….

nog even geduld aub. rond 15 maart gaat de volledige 15km weer open voor gebruik. Tot minimaal september is de oude route dan weer te rijden.
Afgelopen maandag hebben de Harvesters de laatste bomen omgezaagd en zijn vertrokken. Wat nu rest is de stammen aan de weg rijden en het tak en tophout op hopen zetten voor de versnipperaar.
De versnipperaar zelf is afgelopen donderdag voor anderhalve week uit het werk gehaald voor een klus elders en zal daarna weer verder gaan in Schoorl. De komende week zullen dus alleen de uitrijders aan het werk gaan.
Veel mensen vragen ons waar het hout en de snippers heen gaan. 
De snippers gaan eerst in een depot en worden daarna gebruikt in de energie centrale van NUON in Lelystad of de in aanbouw zijnde stadsverwarming in Purmerend.
Een groot deel van de boomstammen gaan eind februari naar de haven van Beverwijk om vervolgens in België in de OSB te worden verwerkt.

Zie voor de laatste updates ook het blog van de Schoorlse Duinen.

19-02-2013 Na de kap......

Afgelopen weekend mochten we, met een speciale vergunning, kijken hoe de route erbij ligt na de houtkap. De ondergrond was eigenlijk prima te rijden…..

maar we hadden werkelijk geen idee waar we nou reden, oriënteren was onmogelijk omdat alle bomen verdwenen waren…….echt heel bizar.
Deze video geeft een kleine impressie hoe het er nu uitziet tussen De Kerf en de Dr. van Steijnweg.

24-02-2013 Tandje Erbij Veldtourtocht

Intens genietend door de Eilandspolder

Op zondag 3 maart organiseert wielerclub Tandje-erbij uit Graft-De Rijp voor 9e keer de Eilandspolder ATB Veldtoertocht. De mountainbikers kunnen kiezen uit 25 of 38 kilometer pure schoonheid. Van een koe die je aanstaart met zijn grote ogen tot de hobbelige dijkjes, uitgestrekte weilanden, boerenpaden en natuurlijk de adembenemende uitzichten die de polder te bieden heeft. Voorgaande edities riepen veel deelnemers spontaan uit: ‘Wat is het hier toch mooi!’. De verbazing komt mede doordat de tocht je langs een aantal bijzondere plekken leidt, die normaal voor niemand toegankelijk zijn. Wij willen iedereen aanraden je mee te laten nemen naar die bijzondere plekken om intens te genieten van een prachtig stukje Nederland. Dankzij de medewerking van de diverse instanties, gemeenten en landeigenaren is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt een bijzondere route te creëren met een aantal verassende elementen . 
De start is om 09.30 uur en vindt traditie getrouw plaats onder aanhef van een toepasselijk gedicht van dorpsomroeper Jan Geert de eerste!
Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 08.45 uur in de kantine van SV de Rijp aan de Jan Ploegerlaan 1 in De Rijp.
Voor kinderen tot en met 16 jaar en leden van Tandje-erbij is de deelname gratis! De overige deelnemers betalen €5,=.
Meer informatie, www.tandje-erbij.nl

27-02-2013 Korting bij Onyva

De clinics van Onyva zijn in de loop der jaren door velen gevolgd. Bedrijven, scholen, sportverenigingen, vrienden, vriendinnen en vele anderen hebben op ons mooie Schoorlse parcours gereden.

Veel beginners zijn daardoor enthousiaste bikers geworden en gevorderden zijn naar een hoger niveau getild.
Onyva ondersteunt van harte de verrichtingen van MTB-Noordwest.

Jur Manneveld van Onyva: “De oprichting van MTB-Noordwest bleek een noodzaak om met de veranderde structuren om te kunnen gaan en het mountainbiken te vertegenwoordigen richting overheid en andere instanties. De groep mensen die het initiatief hebben genomen tot de oprichting van MTB-Noordwest, hebben getoond met visie, organisatie vermogen en oog voor de belangen van andere partijen te kunnen werken en verdienen daarvoor alle credit.”

Naast de ondersteuning voor MTB-Noordwest gaat Onyva alleen voor de leden een korting hanteren van 10% bij het volgen van een clinic*. Dwz. alle leden of donateurs die met vrienden of collega’s een clinic willen volgen krijgen als groep deze korting. Maak van je vrienden of collega’s enthousiaste bikers en laat ze de sensatie en het plezier van het mountainbiken beleven.

*bij een arrangement wordt de korting alleen op de clinic gegeven.

Onyva is onderhoudspartner van MTB-Noordwest en trotse eigenaar van de informatievilla aan de Blijdensteinsweg.