Nieuws: 13-01-2013 AGU Egmond Pier Egmond 2013

DE race van het jaar is afgelopen zaterdag weer verreden, AGU Egmond-Pier-Egmond; 35km over het strand. De spanning was al weken te voelen op internet en ieder weekend voorafgaand aan EPE was het een drukte van jewelste op het strand tussen Egmond en Wijk aan Zee. Zelfs in het pikkedonker werd er getraind op het zand.

De foto’s van EPE

Toppers

Het weer op zaterdag was perfect; temperaturen rond het vriespunt, nagenoeg geen wind en zelfs een waterig zonnetje leken te zorgen voor perfecte omstandigheden. Het strand was echter niet ideaal, het leek bunkerhard maar de schijn kan bedriegen. Op sommige, bekende, stukken was het zwaar en sompig. Aan de start stonden alle lokaal bekende namen opgesteld, Ramses Bekkenk, Bram Rood, Sander Lormans, Bram Imming, Michel Agterberg en de jonge garde met o.a. Roy Beukers en Robbert de Nijs. Verder een heel peloton Belgen en de prominenten; Bart Brentjens, Rudi van Houts, Jetse Bol, Laurens ten Dam, Steven Rooks en Marianne Vos….de publiekslieveling. Uiteraard stond de winnaar van 2012, Rob van der Niet ook vooraan opgesteld.

De race

Het belangrijkste bij strandraces zit hem in attent rijden met name bij strand op- en afgangen en zorgen dat je erbij zit….dit begint al bij de strandafgang in Egmond. Er ontstond gelijk een grote groep van een man of 30….en één vrouw…Marianne Vos. Deze groep zette een hoog tempo in tot Castricum. Daar vond Rob van der Niet het welletjes en hij demareerde….waarschijnlijk ook tot zijn eigen verbazing sprong niemand mee of werd er een serieuze poging gedaan om hem te achterhalen. De samenwerking in de, te grote, achtervolgende groep was verre van optimaal een aantal renners probeerden Rob van der Niet te achterhalen maar kregen geen steun van de overige rijders in de groep. Normaal gesproken blijf je als enkeling nooit een peloton rijders voor…toch kwam Rob als eerste en met grote voorsprong aan op de pier in Wijk aan Zee, gevolgd door het woeste peloton. Twee minuten achter de eerste groep arriveerde een tweede grote groep met daarin o.a. de eerste MTB-Noordwest rijders(Bram Rood is ook een MTB-Noordwester maar rijdt officieel voor het Mitsubishi Team) Henry Kes en Nico van Langen verder vele lokalen als Melvin Bos, Vincent Spierings, Patrick IJpelaan, Jos van Dorp en Hans Leek.
Ondanks of misschien wel juist dankzij de grote groep jagers achter hem wist Rob van der Niet als eerste het strand weer te bereiken, zowel in Wijk aan Zee als in Castricum. Bij Castricum was het de Belg Kevin van Hoovels die 10 seconden later dan Rob van der Niet het harde zand bereikte, het gat was bijna dicht.

De slag bij Castricum

Vanaf Castricum viel de grote achtervolgende groep uitéén en ontstonden enkele kleiner groepjes de eerste groep bestond uit Bram Rood, Robbert de Nijs, Rudi van Houts, Mike Mulkens en Roy Rotteveel, een ploegmaat van Rob van der Niet. Vlak daarachter een groepje met Bram Imming, Stefan Vreugdehil en Sander Lormans. De derde groep met daarin Ramses Bekkenk, Bart Brentjens en Marianne Vos leek al kansloos voor een podiumplek. Rob van der Niet had de beste papieren, in de achtervolgende groep was de samenwerking nog immer optimaal en lukte het Robbert de Nijs en Bram Rood niet om het gat dicht te rijden. Rob van der niet gooide er bij de zendmast nog een tandje bij en bouwde op het laatste stuk zijn voorsprong nog een beetje uit zelfs om zodoende alleen bij De Werf te arriveren. Omhoog fietsen lukte hem net niet. Hij stapte rustig af en wandelde onder luid applaus rustig naar het verharde waar hij weer fietsend zijn weg vervolgde richting de boulevard en finish. De spint voor het podium werd nipt gewonnen door Kevin van Hoovels, Roy Rotteveel pakte de derde plek. Marianne Vos werd eerste bij de dames en vijftiende in het algemeen klassement….anderhalve minuut achter Rob van der Niet…..klasse!

MTB-Noordwesters

De MTB-Noordwester waren talrijk aanwezig tijdens EPE en reden goede uitslagen in de wedstrijd/experts klasse;
038 Henry Kes
073 Nico van Langen
079 Cees Munster…die bijna de afslag Egmond miste…..
083 Freek Wenners
096 Remko ten Hove
110 Paul de vries
120 Bastiaan Gouda
122 Sander Vonk
147 Maurice Monch
155 Niels Groen
160 Michael van der Horn
164 Michiel Admiraal
166 Mark Stavenuiter
181 Sander Hartog
230 Pieter pronk
266 Rene Morsink
286 Chris Derriks
295 Vincent Denneman
296 Frank Erdtsieck
309 Rob Admiraal
313 Dimitri Holtman
323 Nienke van Haaster
365 Ed Lengers
377 Mirjam de Bruin
380 Mark Besseling
383 Peter Rezelman
418 George Dooper
438 Maurits de Pijper
442 Moniek van Kilsdonk
446 Sim Wittebrood
451 Johan de Jong
487 Daniel Hink
499 Frits van der Zee
515 Wouter Groot
516 Stephan Zwart
542 Tammo Bruin
547 Marcel Zonneveld

Uiteraard reden er veel meer MTB-Noordwester mee in de recreatierace of businnesrace, deze staan echter niet met de vereniging in de uitslag vermeld maar met de woonplaats…

Businessrace

Al het bovenstaande is natuurlijk maar bijzaak tijdens EPE. Het gaat immers al jaren om de businessrace. Hierin strijden teams van lokale bedrijven en fietsverenigingen of trainingsgroepen om de felbegeerde titel. Deze strijd werd voor de derde keer gewonnen door het team van MTB De Zeeleeuw, op 13 seconden eindige het team van Deining als tweede en het team van MTB-Noordwest partner en sponsor van één van de informatievilla’s Onyva eindigde zeer terecht op een derde plek.
Het team van Derpbikers/restaurant Natuurlijk werd vierde net voor Bike Totaal Boersen.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |