Nieuws: 2013: juli

01-07-2013 De reCycle was een belevenis!

Eindelijk 30 juni… De GP Groot reCycle op het programma! Een MTB evenement met een bijzonder karakter. GP Groot heeft hun terrein ter beschikking gesteld voor een MTB wedstrijd over 100 minuten. Na weken van voorbereiden en uitstippelen hoe de route zou moeten gaan lopen, bleek vrijdag dat het een zeer dynamisch bedrijf is. Veel bergen grond lagen er heel anders bij dan we in de voorbereiding hadden gezien. Gelukkig is GP Groot enorm flexibel gebleken en kon vandaag over een prachtig parcours gestart worden.

Uitdaging

Al aan het einde van de ochtend kwam het zonnetje goed door en konden de rijders met een aangename temperatuur het parcours verkennen. Het asfalt, gravel, gras, compost, los zand, grind, stelcon platen, rij platen, houtsnippers en zo nog een hele lijst met grondsoorten zouden de rijders het leven zuur maken of juist een enorme grijns bezorgen omdat het een heel aparte MTB ervaring zou gaan geven. En voor GP Groot een mooie gelegenheid om inzicht te geven in de keten van grondstoffen en energie.

Wedstrijd

Na de demo van Patrick Smit ging de hele groep van start en werden in snel tempo de 156 deelnemers uit elkaar getrokken over het vier kilometer lange parcours. De eerste lekke band volgde na ongeveer een ronde en hier en daar sputterde wat kettingen en tandwielen tegen. Als je het terrein niet van dichtbij kent dan lijken de hoogteverschillen wel mee te vallen. Nou dat hebben de rijders geweten. De gezichten werden tijdens de wedstrijd steeds strakker, de ogen nog meer gefocust en het materiaal kraakte. Toch gaf het mooie weer en de bijzondere omgeving velen net dat beetje energie om een sterke tijd neer te zetten, maar een zwarte rit was het zeker voor mens en materiaal. Vooral de extra ronde na 100 minuten hakte erin en de deelnemers waren blij dat de vlag er een einde aan maakte.

Winnaars

Karakteristiek voor GP Groot waren de schavotten voor plek 1, 2 en 3. Bij de heren mochten Bram de Waard, Michael Emmerik en Sietse van der Weijde erop plaats nemen. Bij de dames waren dat Riikka Kelja, Laura Hak en Annemarie Kranenburg. De winnaars konden het applaus en erkenning ontvangen in de bak van een shovel en kregen uit handen van de directeur van GP Groot een bokaal van gerecycled fietsmateriaal.

Sponsoren en vrijwilligers bedankt!

Nadat de vrijwilligers de route weer hadden opgeruimd werd het op een paar krijsende meeuwen na stil op het uitgestrekte terrein van GP Groot. Tenminste voor een korte tijd, want morgenochtend start de nieuwe werkweek en zullen de normale recycle activiteiten net als op elke maandag weer opgestart worden. GP Groot bedankt voor jullie gastvrijheid, sponsoren BikeAction (technische ondersteuning), Duinvermaak (sportdrank), Dare2B (goodies voor de loterij) en Gerard de Nijs Transport en Kraanverhuur (kraanbakkie) en vrijwilligers, van zowel MTB-Noordwest als GP Groot, bedankt voor jullie hulp!

Nagenieten?

Er is veel foto en filmmateriaal geschoten. Foto;s kun je vinden op de foto site van Jacco Kort. Daarnaast gaan we het film materiaal de komende weken in elkaar knutselen tot een heuze reCycle film!

Een volgende keer…. ?

Gelet op de vele enthousiaste reacties kijken wij tevreden terug op een mooie dag. Dit smaakt wel naar meer, dus wij hopen dat we volgend jaar weer te gast mogen zijn bij GP Groot.

06-07-2013 Vette Video's

Dit weekend kun je weer wat vette video’s te zien op Velozine!

Enduro World Series

Ditmaal een video met een mooie samenvatting van de tweede ronde van de Enduro World Series in Val d’Allos, waar oldtimer Nico Vouilloz met de overwinning aan de haal ging. Ook goed om je Frans nog even bij te spijkeren voor deze zomer…

Preview NK

Ook kun je kijken naar een toffe video van Rocky Mountain’s nieuwe Instinct 29-er en tenslotte een briljante preview op het NK parcours met broer en zus Van den Boogaard. Nieuwschierig geworden? Kijk hier naar de beelden!

09-07-2013 MTB wedstrijd Dijkgatbos op 11 juli

Aanstaande donderdag, 11 juli 2013, organiseert T.V. de Venne een MTB trainingswedstrijdje in het Dijkgatbos.

Deelname

Inschrijven voor deze trainingswedstrijd kan ter plaatse nabij de grote parkeerplaats waar ook het MTB parcours start. Voor leden van T.V. de Venne is deelname gratis, niet leden betalen € 2,50.

Start om 19:30 uur

Er kan gekozen worden uit vijf of zeven ronden waarbij de rondeafstand ongeveer 4 km is. De start is om 19:30. Ben jij ook van de partij? Graag tot donderdag in het Dijkgatbos!

18-07-2013 Vakantie!

Ja, ook wij gaan op vakantie. De komende tijd geen nieuwsberichten, updates over Schoorl, andere routes of ander fietsgeneuzel.

Half augustus melden we ons weer.
Fijne vakantie!