Nieuws: 14-03-2013 Help Schoorl uit de brand!

MTB-Noordwest heeft je hulp nodig! Voor het derde jaar op rij is MTB-Noordwest in de race voor een substantiële funding van de EOCA. De EOCA is een groep van Europese outdoor bedrijven die een fonds gecreëerd hebben waarmee ze jaarlijks projecten steunen met een sportieve, natuurgerichte insteek.

Alweer?

Wij hebben de nieuw te realiseren mountainbikeroute van Schoorl als project ingediend en zijn inmiddels door de jury-ronde. Nu is het aan jullie om te gaan stemmen voor de projecten…bij voorkeur de onze natuurlijk:-)
Nu denk je vast dat is mij eerder gevraagd. Dat klopt we hebben de afgelopen 2 jaar net naast de pot gepiest in de publieke stemronde. Steeds scheelde het maar zeer weinig…….dat laten we ons dit jaar toch niet weer gebeuren???

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.
IN ENKELE GEVALLEN IS HET NOODZAKELIJK OM DE PAGINA EERST TE VERVERSEN VOORDAT JE KUNT STEMMEN.

Nu

De route van Schoorl is de afgelopen weken ingrijpend veranderd, als gevolg van de branden in 2011 heeft Staatsbosbeheer een groot gedeelte van het bos moeten kappen. Vanuit Europese wetgeving(Natura2000) hebben stuifduinen een uitbreidingsprioriteit, kortom dit gekapte gebied wordt een stuifduinen landschap waarin paden niet gewenst zijn. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft MTB-Noordwest een goed alternatief ontworpen in een ander gedeelte van de Schoorlse duinen. Van de huidige 15km mountainbikeroute zal zo’n 7km komen te vervallen. Een nieuwe stuk van ±12km is ontworpen en hopen we voor eind 2013 te realiseren. Op dit moment zijn we bezig met het ontwerpen van nog een nieuw stuk van ±10km in het Noordelijk deel van de Schoorlse duinen.
Uiteindelijk komt de route dan op zo’n 30km uit.

Straks

Dit is geweldig natuurlijk, er is echter één maar…omdat Staatsbosbeheer Schoorl geen geld meer krijgt voor het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes en ruiterpaden zullen deze groepen het onderhoud en uitbreiding zelf moeten financieren.
Om de route duurzaam aan te leggen is er geld nodig, veel geld. Helaas is een pad harken en gaan fietsen niet meer voldoende voor een route die ruim 60.000 keer per jaar gebruikt word. Uiteraard hebben we al geld verkregen via onze donateurs, partners en sponsors. Dit is alleen nog niet voldoende voor de mooie en duurzame plannen die we hebben.

Stem nu alsjeblieft!

Kortom; Stem op ons project en zorg ervoor dat we sportief kunnen blijven genieten van de mooiste mountainbikeroute in Nederland, die met jullie stem hopelijk binnenkort verlengd kan worden! (stemmen kan tot en met 28 maart!)

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.
IN ENKELE GEVALLEN IS HET NOODZAKELIJK OM DE PAGINA EERST TE VERVERSEN VOORDAT JE KUNT STEMMEN.

Stem vanaf iedere computer, tablet of smartphone in je omgeving. Zet je netwerk in en wees creatief;

*deel dit bericht zoveel mogelijk via Facebook, Twitter fora, en andere social media

*heb je een winkel? Leuk idee; iedereen die ter plekke stemt via zijn/haar smartphone krijgt korting…..
*vraag je collega’s of desnoods het hele bedrijf om te stemmen via intranet wellicht

*geen betere openingszin in de kroeg dan; “Zeg schatje….ik ben fanatiek mountainbiker en heb jouw hulp nodig zal ik je mijn nummer geven en kan je gelijk even stemmen…..”

*motiveer iedereen op de sportclub om te stemmen

*deel dit bericht via Twitter, Facebook en andere social media.

*Ken je iemand bij een groot(fietsgerelateerd) bedrijf? Vraag of zij er aandacht aan willen besteden via de website of liever nog via Facebook

bedankt!
Team MTB-Noordwest en alle mountainbikers.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |