Nieuws: 01-03-2013 MTB-De Zeeleeuw 4-uurs estafette

Op zondag 26 mei 2013 organiseert MTB de Zeeleeuw de 4-uurs estafette in recreatiegebied Geestmerambacht. De 4-uurs estafette draait om gezelligheid tezamen met sportiviteit. Het evenement is bedoeld voor iedereen. Door de aard van het parcours komen ervaren rijders maar ook de minder ervaren deelnemers aan hun trekken. Het parcours biedt voldoende uitdaging voor iedereen, door de wedstrijdopzet rijdt iedere rijder feitelijk gezien maar 2 uurtjes

Estafette

Het evenement duurt 4 uur en teams bestaan uit 2 rijders. Het is ook mogelijk om individueel te starten. Per team is 1 rijder op het parcours. Het wisselen van rijder gebeurt in principe na iedere ronde. Teams mogen echter ook beslissen om 2 of meer rondes per rijder te rijden. Het wisselen gebeurt in de “Wisselzone” waar een bidon met daarin de tijdsregistratiechip wordt doorgegeven. Zorg dus voor 2 bidonhouders.
Het parcours
Het parcours bevindt zich in recreatiegebied Geestmerambacht, even ten noorden van Alkmaar nabij Langedijk. Het terrein omvat een groot meer met mogelijkheden voor ontspanning op en aan het water. Je kunt er zwemmen, zonnen en surfen, maar ook wandelen en fietsen in een natuurlijke omgeving. Voor het estafette-parcours worden delen van de vaste route van het Geestmerambacht gebruikt, en hebben we enkele interessante passages toegevoegd waardoor een zeer afwisselend geheel is ontstaan. Tevens zijn er bredere stukken toegevoegd om het inhalen mogelijk te maken en om je benen wat rust te gunnen…………

Tijdswaarneming

Voor de tijdswaarneming van de estafette wordt gebruik gemaakt van een professioneel tijdsregistratiesysteem. Hierdoor zal het tijdens de wedstrijd mogelijk zijn om de onderlinge verschillen nauwkeurig bij te houden. Na de wedstrijd zal de uitslag zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden via internet.

De inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht is mogelijk vanaf zaterdag 2 maart 14:00 uur via www.mtb-dezeeleeuw.nl.

Meedoen aan de 4-uurs estafette Geestmerambacht is alleen mogelijk via voor-inschrijving, inschrijven op de dag zelf is helaas niet mogelijk.
Inschrijven is mogelijk voor teams van twee deelnemers (dames, heren of mix), maar ook voor individuele rijders (met apart klassement). Daarmee is de wedstrijd niet alleen interessant voor vrienden- en bedrijventeams, maar ook voor de fanatiekere marathonrijders. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen er bij de teams verschillende klassementen worden gemaakt

Let op:

er wordt gestart op volgorde van inschrijving (mits betaald), dus schrijf op tijd in!
De inschrijfkosten bedragen € 35 per team en € 17,50 voor individuele rijders. Dit bedrag kan overgemaakt worden op bankrekening 1712.61.380 tnv MTB de Zeeleeuw ovv de Teamnaam.
KNWU basislidmaatschap is vanaf 2013 niet meer noodzakelijk!

Tijdens de De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht zijn alle benodigde faciliteiten voor een succesvolle dag aanwezig:

·  ruime, gratis parkeerplaats
·  een uitdagend parcours
·  koek en zopie
·  professionele tijdsregistratie
·  gezellige permanence met speaker en muziek
·  toilet- en douchegelegenheid
·  recreatie- en zwemmogelijkheid voor familie
…en natuurlijk na afloop van de wedstrijd een pastaparty!

Dagindeling(onder voorbehoud)

10:00 uur Start inschrijving in Restaurant Hotel Molengroet
10:30 uur Inrijden op het parcours
12:00 uur Start 4-uurs estafette GMA op volgorde van inschrijving
16:00 uur Finish eerste teams
17:00 uur Pastaparty

Bereikbaarheid/parkeren

Het adres van Recreatiegebied Geestmerambacht is Klaregroetweg 1, 1723 PW Langedijk. Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats van het recreatieterrein.

Aansprakelijkheid

Deelnemers aan De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht nemen geheel op eigen risico deel aan het evenement. Hiervoor zal vóór aanvang van het evenement bij het ophalen van de startbewijzen getekend moeten worden door alle teamleden.
De organisatie kan op geen enkele wijze verantwoordelijkheid dragen voor letsel ontstaan op of rondom het evenement. De organisatie aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid

Eigen risico bezoekers

Het bezoeken van de door mtb de Zeeleeuw georganiseerde 4-uurs estafette is geheel op eigen risico.
De vereniging stelt zich in geen enkel opzicht aansprakelijk voor eventueel letsel en schade opgelopen tijdens een bezoek aan het evenement. Houdt voldoende afstand van de deelnemers en ga niet op plaatsen staan waar je het risico loopt om aangereden te worden en neem plaats achter het tweede lint indien dat gespannen is. Een gewaarschuwd iemand telt voor twee!

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |