Nieuws: 18-03-2013 MTB-Noordwest sponsordag 2013

Sponsoren maken veel mogelijk binnen een vereniging zoals MTB Noordwest. Om de hoofdsponsors - die onder andere met hun namen trots prijken op onze teamkleding - te bedanken voor hun bijdrage organiseerden we afgelopen zondag de eerste MTB Noordwest-sponsor-verwendag. De weersverwachtingen waren nat en koud, maar de ochtend bleef heerlijk droog, met soms een lief waterig zonnetje.

Rond 09:00 uur verzamelden de uitgenodigde sponsoren en leden van het MTB-Noordwest team zich bij Duinvermaak. Het was snel duidelijk dat de sponsoren (net als de teamleden) enthousiaste mountainbikers zijn. Voordat de koffie was doorgelopen kwamen er vele fietsgesprekken los. Na een welkomstwoord van verenigingsvoorzitter Erik en het kort voorstellen van alle aanwezigen was het tijd voor de hoofdmoot van de dag; een kijkje in de keuken van MTB-Noordwest. En dat doe je natuurlijk op de fiets.

In een stoet van 25 bont gekleurde mountainbikers reden we van Duinvermaak naar het parcours in het gekapte deel van de Schoorlse duinen. Door de houtkap heeft dit deel van duin een ware metamorfose ondergaan. Voor de meeste was de oriƫntatie ook volledig zoek. Het uitzicht is veranderd van bos naar buitengewone vergezichten. Mooi, maar tijdelijk want dit deel van de route zal (hopelijk snel) uit de lus verdwijnen. In een korte stop gaf bestuurslid Vincent en voor de gelegenheid substituut boswachter een heldere uiteenzetting over de omvang van de kap, interessante achtergronden en toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Alleen jammer dat hij de informatie over de geel-rood-bruin-gevlekte blauwborst vlinder niet meer volledig paraat had.

Daarna door voor een unieke sneak preview van de nieuwe middenlus, waarvoor de vergunningsaanvraag met smart wacht op finale goedkeuring door de provincie. Routedesigners Rob en Roy gaven op verschillende punten uitleg over de route. De route zelf is niet zichtbaar, maar iedereen kon zich watertandend een voorstelling maken van de fantastische lijnen die door de mannen zijn uitgedacht. Een fantastisch parcours in een fabelachtig stuk duin. Hoeveel nachten slapen nog …?

De laatste toelichting op de nieuwe middenlus werd voor het gevoel gedaan op mooi maar zeer onbekend terrein, waarna we na ongeveer 50(!) meter weer op het oude parcours invoegden. Onderweg nog even stilgestaan bij een aantal interessante stukjes experimenteel onderhoud met grastegels en splitplaten en een kort bezoek aan de MTB-Noordwest zeecontainer op de Paardenweide, waar onderhoudsmaterieel en evenementenmaterialen worden opgeslagen.

Als uitsmijters de vanzelfsprekende groepsfoto en een puike professionele photoshoot waar alle sponsoren in volle actie op de gevoelige plaat werden gezet. Kers op de taart werd een pannenkoek bij Duinvermaak waar nog lang over mountainbiken werd nagepraat. Op basis van de reacties van de sponsoren en teamleden een interessante en geslaagde dag. Als enthousiaste sponsor ben je natuurlijk betrokken bij de vereniging en als betrokken vereniging zijn we graag enthousiast naar onze sponsoren!

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |