Nieuws: 2014: april

10-04-2014 Shirt-actie: des te groener, des te beter!

MTB-Noordwest bestaat inmiddels drie jaar, en we zijn in deze korte tijd bijna geruisloos uitgegroeid tot een van de grootste wielerverenigingen van Nederland. Daar willen we graag wat meer bekendheid aan geven. Ook met het oog op de vergunningaanvragen rond de verschillende MTB-routes in onze regio wordt het tijd dat meer mensen kennis gaan maken met de vereniging MTB-Noordwest.

Het lijkt ons daarom leuk als het binnenkort groen gaat zien van de leden van MTB-Noordwest. Letterlijk in dit geval. We zouden namelijk graag meer mountainbikers in ons fabeltastische wielershirt over de verschillende MTB-routes in noordwest Nederland zien rijden. Maar ook ver daarbuiten natuurlijk.
Laat daarom het shirt van je sponsor of van je vriendenclub wat vaker thuis, en trek het MTB-Noordwest shirt aan.
Om te zorgen dat iedereen over een MTB-Noordwest shirt kan beschikken, gaan wij het shirt met korte mouw aanbieden tegen een prijs die ver beneden de normale (inkoop)prijs ligt. Dat is mede mogelijk dankzij onze sponsoren en onze kledingleverancier Matong. Het shirt blijft verder van dezelfde topkwaliteit, dus volledige verdekte rits, extra achterzakje met rits voor de autosleutel en luxe bi-elastische stof.

De prijs waarvoor wij het shirt nu eenmalig kunnen aanbieden is:

€ 32,50!

Ja inderdaad, dat is een koopje. Maar het wordt nog beter: want om te zorgen dat je echt geen enkele reden meer hebt om GEEN shirt te bestellen, laten we ook nog eens de verzendkosten voor alle bestellingen vervallen!

Nieuw is ook dat het shirt in kindermaten besteld kan worden (zonder achterzakje met rits). Deze kindershirts kosten € 25,00.

Bestellen doe je via onze webshop. Wacht niet te lang, want de aanbieding is eenmalig, en op 21 april gaan we de kleding bij onze leverancier bestellen.

Pas die kleding!

In onze webshop vind je onderaan de pagina een maattabel. Maar om teleurstellingen te voorkomen willen we je vooral adviseren om even te komen passen. Kleding passen kan:

  • van 10 t/m 12 april bij Beukers Bike Centre (Ing. Van de Banstraat 14 in Petten) (LET OP: een aantal van onze kledingstukken is hier niet aanwezig, maar het shirt met korte mouw wel)
  • van 15 t/m 19 april bij Ditec Tweewielers (Dorpsstraat 580 in Noord Scharwoude).

Bestel vóór 21 april, want daarna gaat de hele bestelling naar onze leverancier. Kort dag, dat klopt, maar we willen jullie graag deze zomer al in het groen zien rijden.

19-04-2014 Wielerfestival mét MTB-Marathon

Fietsen en feesten? Dat doe je op 7 en 8 juni 2014 in het Montferland! De derde editie van het Wielerfestival Montferland vindt dan plaats. Tijdens dit Pinksterweekend staat het pittoreske stadje ’s-Heerenberg een weekend lang in het teken van fietsen, feesten en actief buiten zijn.

MTB-Marathon

Op zaterdag 7 juni kun jij als MTB-liefhebber meedoen aan een unieke MTB-Marathon, georganiseerd door ATB-club De Pedaleur en TC De Liemers. De marathon zal twee ronden van zo’n 35 kilometer omvatten, over een speciaal voor de marathon ontworpen parcours door de Montferlandse bossen. Het Montferlandse heuvellandschap staat garant voor zo’n 1200 meter hoogteverschil.

De MTB-Marathon start op zaterdag 7 juni om 13.30 uur. Deelname aan de MTB-marathon staat open voor iedereen. Direct achter de KNWU-licentiehouders zal er een startvak zijn voor KNWU-basisleden en tot slot is er een vak voor de toerfietsers die er een eigen uitdaging van maken om de zware tocht tot een goed einde te brengen. Iedereen vertrekt direct achter elkaar aan en elke mountainbiker met een deugdelijke fiets en harde schaalhelm kan zich inschrijven tot 1 juni, of tot het maximale aantal inschrijvers is bereikt.

Schrijf je snel in!

Inschrijven voor de Marathon kan hier!
Afhalen van nummerborden, start en finish, zijn bij het Stadsplein in ‘s-Heerenberg, waar veel leuke activiteiten zijn voor, tijdens en na de tocht! Zo is er bijvoorbeeld ook de Zomercross, een ploegentijdrit, het NK tijdrijden paralympisch en een wegtoertocht. Voor meer informatie kijk je op de site: www.wielerfestivalmontferland.nl.

25-04-2014 Bezoek Utrechtse mountainbikers

MTB-routes zijn altijd in ontwikkeling. Er wordt veranderd, verbeterd en er komen nieuwe. Dat zien we van Limburg tot Friesland (de laatste jaren weer in Appelscha geweest? Doen!). Het is bekend dat MTB-Noordwest al een jaartje of drie bezig is om de route in Schoorl aan te passen en uit te breiden. Heel langzaam zit daar vooruitgang in: één van de vijftal benodigde vergunningen is er door. Hetgeen evenwel nog lang niet betekent dat we al aan de slag kunnen.

De mtb-verenigingen kunnen van elkaar leren. Zo kwam er, onder leiding van Bert Lam een delegatie van mountainbikers van de Utrechtse Heuvelrug afgelopen zaterdag naar Schoorl. Wij hebben hen ontvangen en voorgesteld aan Jeroen Pater van het Staatsbosbeheer in de Corsicaan, het vernieuwde kantoor van het SBB in Schoorl. Jeroen heeft hen uitgebreid en duidelijk voorgelicht over de hobbels en kuilen die zich voordoen bij de regels en wetten die daar een rol bij spelen. Mooi was het dat hij eveneens veel kon vertellen en laten zien over de branden en de gevolgen daarvan.
Op de fiets zijn wij daarna de huidige route gaan bekijken en hebben we een paar stukken van de toekomstige Middenlus laten zien. Het terrein in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug lijkt een beetje op dat van ons zeker wat de ondergrond betreft: zand! Zij komen dezelfde moeilijkheden tegen wat betreft verharding en strijd tegen erosie. En ook zij zijn daarbij reuze beperkt in wat er mag. Dus ook zij moeten het doen met snippers en niet uitspoelende materialen.
Het was leerzaam. En het idee om een uitwisseling op grotere schaal, met meer delegaties uit het land, gaan we verder uitwerken.