Nieuws: 30-08-2014 ATB wedstrijd Zijdewind

Zondag 14 september 2014 is het weer zover, dan wordt de 17e editie van de jaarlijks terugkerende ATB wedstrijd te Zijdewind gehouden. Na de succesvolle voorgaande edities doet Stichting ATB Zijdewind er dit jaar weer alles aan om er een spetterend fietsfeest van te maken. Voorinschrijven kan via de website van ATB Zijdewind.

Dames duo estafette

Dit jaar is er een nieuw onderdeel voor de dames en/of meisjes v.a. 15 jaar aan het programma toegevoegd. De dames rijden een duo estafette waarbij twee dames om en om een ronde rijden, in totaal rijdt iedere dame 3 rondes. Het estafette stokje is een bidon met een transponder voor de tijdwaarneming. Dus dames; zoek een fietsvriendin, getraind of ongetraind en schrijf je in. Plaatselijke dames die de wedstrijd individueel willen rijden kunnen starten in de klasse recreanten dames. De verwachting is dat de gezelligheid en het spektakel van dit evenement hiermee nog verder wordt vergroot.

Dwars door de feesttent…

Het nieuwe parcours van vorig jaar viel bij een groot deel van de renners in de smaak, waardoor de coureurs ook dit jaar het spectaculaire en gevarieerde parcours voorgeschoteld krijgen. Het traject voert de renners over een speciaal gemaakte brug over de ringvaart, over dijkjes, door diverse bosjes en over kunstmatige obstakels zoals een springschans en door een paardenbak. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De inschrijving, start en finish vinden plaats bij camping De Rietkraag tegenover de feesttent.

Landelijke en regionale toppers

De organisatie rekent op ruim 300 deelnemers. In de wedstrijd voor de topklasse zal een zwaar bezet deelnemersveld aan de start staan. Diverse landelijke ATB toppers zoals erkende marathon crack Ramses Bekkenk en de uit Heerhugowaard afkomstige Bram Rood zullen zeer waarschijnlijk aan de start verschijnen. De pas gestopte profveldrijder Thijs Al zal na een jaar van afwezigheid bij de wedstrijd in Zijdewind weer aanwezig zijn en voor de hoogste podiumtrede strijden. Feenstra-Felt Bike Team met regionale mountainbiketoppers als Thijs Zuurbier en Roy Beukers worden ook verwacht. De organisatie hoopt dat de top van het deelnemersveld gecomplementeerd wordt met regionale wielrentoppers zoals Joris de Boer, Joris Blokker en Rick van Breda rijdend voor de formatie van Park Hotel Valkenburg en mogelijk de Tuitjenhorner gebroeders Dex en Ike Groen.

De organisatie rekent erop dat vele plaatselijke rijders/rijdsters (heren, dames en jeugd) zich inschrijven. Waarbij de organisatie graag ziet dat vooral de jeugd zich komt laten zien. Voor de plaatselijke jeugd liggen vrijkaartjes voor de kermis als beloning voor hun deelname klaar! Direct na de laatste wedstrijd zal de muziek, in de persoon van Koos Slippens (Leadzanger van de regionaal vermaarde band Jukebox) in de feesttent losbarsten. Zodat het publiek en renners gelijk hun dorst kunnen lessen in de feesttent en kunnen genieten van de muziek van Koos Slippens.

Inschrijving

De inschrijving is bij Camping De Rietkraag aan de Zandweg 6 te Zijdewind en deze bedraagt € 5,-. De jeugd kan kosteloos inschrijven. Aan alle deelnemers wordt € 5,- borg voor de stuurbordjes gevraagd. De renners rijden met een transponder (chip) voor de elektronische tijdwaarneming. Inschrijven is mogelijk tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Voorinschrijven kan via de website www.atbzijdewind.nl. Doe dit op tijd, voorgaande jaren is bij de Funklasse al vroeg het deelnemerslimiet bereikt.

Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden bij iedere categorie om een goed gevulde prijzenpot. Er is douchegelegenheid op camping de Rietkraag en rijden op een cyclocross fiets is toegestaan. Deelname is voor eigen risico en een valhelm is verplicht.

Voor het volledige programma en om je direct in te schrijven: www.atbzijdewind.nl.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |