Nieuws: 16-01-2014 Genoeg!

2 Stappen vooruit, 1 weer terug.
Praten en lobbyen als brugman gaat ons als MTB-Noordwest goed af. Zoals jullie kunnen zien is het lastig om de omlegging en uitbreiding van Schoorl er doorheen te krijgen. Daar is al jullie steun heel hard bij nodig en we zijn dan ook erg blij dat we in korte tijd uitgegroeid zijn tot een sterke vertegenwoordiger van alle Noord Hollandse mountainbikers.

De komende tijd wordt cruciaal. Lukt het ons om samen met Staatsbosbeheer een vergunning te krijgen voor de omlegging/uitbreiding van de Schoorlse route? En verder is PWN bezig met een nieuw beheersplan voor de komende 10 jaren. Op beide fronten zijn vrijwilligers namens alle mountainbikers bezig. Vaak wordt ons gevraagd kan het niet sneller en geloof ons daar doen we ons stinkende best voor, maar helaas kosten dit soort zaken nu eenmaal veel tijd.
Ook lijkt het soms wel roeien tegen de klippen op, omdat er dingen gebeuren die ons weer terugzetten. Een voorbeeld is, een hopelijk erg kleine, groep MTB’ers die zich weinig aan trekken van god noch gebod. We zijn recent aangesproken op het feit, dat er de afgelopen tijd weer diverse klachten zijn binnengekomen bij PWN en Staatsbosbeheer over fietsen op ruiter- en wandelpaden (ook ’s nachts). Met als klap op de vuurpijl afgelopen weekeinde de actie van een groep van zo’n 15 mountainbikers, die het nodig vonden om half drie nachts luid schreeuwend van de grote snipperberg op de Paardenweide midden in het bos van Schoorl af te crossen.
Het behoeft geen uitleg dat dit soort gedrag ons niet echt helpt bij onze plannen. Hoe nu te voorkomen dat het imago van mountainbikers niet zo negatief wordt dat we straks met zijn allen met lege handen staan?

lees en huiver: een vaste route in Schoorl van 8km lengte en een algemeen verbod voor mountainbikers in PWN? En denk nu niet het zal zo’n vaart niet lopen…….

Wij weten ook niet echt wat we hier het beste aan kunnen doen, maar een ding is zeker onaangepast gedrag accepteren is geen optie. Zonder continue met het vingertje te wijzen is het echt noodzakelijk om (on)bewuste overtreders van de fatsoensregels te laten weten dat dit niet kan. Hiervoor hebben we ook jou hulp nodig. Zie of verneem je zaken die niet door de beugel kunnen confronteer de betrokken personen en vraag ze of ze zich bewust zijn dat ze bezig zijn de eigen glazen in te gooien. Ons plezier mag niet ten kosten gaan van het plezier van anderen. Laten we er voor zorgen dat het harde werken van velen niet verpest wordt door enkelen!
Dankzij jullie zijn we de vereniging geworden die we nu zijn. Groot qua omvang, vernieuwend en vooruitstrevend met als belangrijkste doelstelling meer mountainbike mogelijkheden in Noord Holland. Help ons en jezelf door luid en duidelijk te maken dat je onaangepast gedrag en het overtreden van normale fatsoensnormen niet accepteert. Samen kunnen we zorgen voor een goed imago en een uitstekende toekomst voor het mountainbiken.

P.s. als je andere ideeën hebt om het gedrag van sommige en het imago van de mountainbiker te verbeteren en de klachten te beperken dan horen we het graag.

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 |