Nieuws: 2014: september

02-09-2014 Beach Clinic groot succes!

Beach Clinic groot succes op een uitdagend strand brengt
€ 200 op voor “Just4Semmy”!

Met de Beach Clinic van MTB-Noordwest hebben we zondag 31 augustus j.l. een groep fanate strandhappers een zinvolle donatie bij elkaar kunnen fietsen voor “Just4Semmy”.

Het instructieteam van teamleden van MTB Team Piet de Wit met Patrick IJpelaan, John Baltus, Cees Munster aangevuld met Menno Munster hebben diverse niveaugroepen laten “fietsdansen op het strand”. Het strand lag deze ochtend qua weer en zand nog in een mulle zomermodus. Er was dus weinig gelegenheid om wielen rustig te laten rollen.

Een combinatie van techniek, tactiek en conditioneel stug doorbijten moest er aan te pas komen om het mtb-strandseizoen 2014-2015 te openen. Met hulde aan alle deelnemers, want iedereen heeft zich er geweldig doorheen geslagen.

Enkele foto’s van Jacco Kort en info over vervolgtrainingen zijn terug te vinden via Facebook: Beach Clinic Just4Semmy.

09-09-2014 Help de boswachter

Tijdens een tocht door de Schoorlse Duinen op zondag 21 september vertelt de gids van Staatsbosbeheer wat een boswachter allemaal doet. Onderweg help je hem met allerlei klussen. De kans om naast die beenspieren ook de armspieren te trainen!

De natuur in de Schoorlse Duinen is prachtig. Dat laat de gids je tijdens een excursie eens vanaf de andere kant zien. Wat doet de boswachter allemaal voor werkzaamheden? Dat kom je aan de weet doordat je hem onderweg helpt met allerlei klussen zoals boom- en watermeting, je ontdekt het verschil tussen kalkarm en kalkrijk zand en nog veel meer. Ook leuk voor de wederhelft en kids vanaf 8 jaar!

De excursie is mogelijk op zondag 21 september om 14.00 uur. De wandeling duurt 1,5-2 uur en de deelname is € 6.00 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52. Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.

Openingstijden: Buitencentrum Schoorlse Duinen is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

26-09-2014 Nieuwe partner: Safeman

Wij verwelkomen Safeman als nieuwe onderhoudspartner van MTB-Noordwest. Safeman is dé manier om materiaal goed en snel te beveiligen. De partnerbijdrage van Safeman komt voor 100% ten goede aan het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes in de regio. Als binnenkomer heeft Safeman een interessante actie voor de leden en donateurs van MTB-Noordwest.

Safeman mountainbike slot

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor - diefstal van mountainbikes. Je komt terug van een pauze, een drankje achteraf of bij het inschrijven voor een evenement en je dure mountainbike is gestolen. Het Safeman mountainbike slot is dé oplossing om jouw kostbare mountainbike te beveiligen, zodat je onbezorgd kunt genieten waar je mee bezig was!

Kwaliteit & Gebruiksvriendelijkheid

Het Safeman slot is gemaakt door sporters, voor sporters. Het is een duurzaam slot van kwaliteit en gebruiksvriendelijk. De edelstalen kabel van de Safeman is steviger dan bestaande vergelijkbare sloten, maar Safeman biedt meer. Een kleine vorm (7,5 cm in doorsnee en 3 cm hoog), lichtgewicht (125 gram) en een gemakkelijk op te rollen kabel zorgen voor optimaal gebruik.
Met de Safeman is er de unieke mogelijkheid twee lussen te maken. Dat is niet alleen een stevigere bevestiging, ook kan zo eenvoudig een helm erbij vastgemaakt worden.

10% korting voor leden van MTB-Noordwest!

De Safeman is verkrijgbaar voor slechts € 19,95, in de kleuren rood, wit, blauw en bruin.
Voor de leden van vereniging MTB-Noordwest bied Safeman nu de mogelijkheid te bestellen (ongeacht aantal) met 10% korting! Gebruik hiervoor de speciale kortingscode “mtb-noordwest” tijdens het bestelproces.

Tip: ook leuk als Sinterklaas of Kerst cadeautje!

Meer informatie en foto’s is te vinden op www.Safeman.nl