Nieuws: 2015: augustus

17-08-2015 15% korting bij Bikeshoe4u

Kom de aankomende 2 maanden op bezoek bij Bikeshoe4u en ontvang 15% korting op alle schoenen in de winkel. Wees er snel bij want op is op.

Tevens ontvangt u een gratis voetmeting om te kijken welk model nou echt het beste bij uw voet past. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor type voet u heeft en welke schoen daar het beste bij past. Een schoen kopen op basis van uiterlijk is niet altijd de beste manier. Met onze meting en ons uitgebreide assortiment vinden wij voor u de juiste fietsschoenen.
We zullen gelijk de schoenplaat afstelling voor u in orde maken en een persoonlijk advies geven over de inlegzolen.
Voor vragen of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact:
info@bikeshoe4u.nl

Openingstijden: 
http://www.bikeshoe4u.nl/i/11/openingstijden-/

Website:
www.bikeshoe4u.nl

19-08-2015 Bezoek MTB-Museum Arnhem

Zondag 20 september bezoeken we met zoveel mogelijk bikers het eerste en enige MTB-Museum in Nederland van Jeroen in Arnhem.

Jeroen had een droom. Dus je verbouwt eigenhandig een oud Arnhems schoolgebouw tot mountainbike museum. Na 2 jaar hard buffelen opende 12 juli Bart Brentjens officieel het museum. Jeroen’s collectie MTB’s bestaat uit ongeveer, pak em beet, naar schatting zo’n ±600 mountainbikes. Daarnaast een partij niche onderdelen waar menig groothandel jaloers op is.

Kortom: A must see!

Het bezoek aan het MTB museum combineren we met een ritje op één van de vele mooie routes in de omgeving en als afsluiter een hapje en drankje in het museum.
Nadere info volgt maar block 20 september alvast in je agenda.
Iedereen mag mee, lid of geen lid.

Wil je mee? Laat dit dan even weten via ons Facebook evenement of stuur ons een email.

Voor meer info over het museum bezoek de Facebook pagina van het museum.

20-08-2015 Herstel fietspaden duinen

Vanaf 31 augustus start Staatsbosbeheer met groot onderhoud aan de Lovinkslaan, Nieuwe Weg, Harger Zeeweg en de Julianalaan in de Schoorlse Duinen. De werkzaamheden nemen ongeveer twee maanden in beslag en kunnen voor enige hinder zorgen. Tijdens de werkzaamheden is het gebied en de horeca gewoon bereikbaar waardoor u volop kunt blijven genieten van de duinen.

De fietspaden zullen tijdens de werkzaamheden afgesloten zijn. Op borden in het gebied staan omleidingen aangegeven en deze kunt u ook tijdig vinden op het weblog van de Schoorlse duinen.

Veiligheid en Comfort

Het herstel van de fietspaden zorgt voor meer veiligheid en fietscomfort voor de fietsers. Mensen maken veel gebruik van deze fietspaden waardoor deze slijten. Tijdens de periode van duinbranden hebben met name de bluswagens schade veroorzaakt aan de fietspaden. Vorig jaar is er begonnen met het herstel. Deze herstelwerkzaamheden zijn de laatste stap in de verbetering van de fietspaden in het gebied. Door verbetering van de fietspaden is het gebied straks beter bereikbaar voor hulpdiensten.

Duurzaam herstel

Bij de werkzaamheden wordt de laag schelpen van de fietspaden aan de Lovinkslaan, Nieuwe Weg en Harger Zeeweg vervangen door beton. Beton is duurzamer in onderhoud en gaat veel langer mee, waardoor de onderhoudskosten op langere termijn lager zijn. Op de huidige asfaltweg (Julianalaan) is het aanbrengen van beton niet mogelijk. Hier komt een nieuwe laag asfalt over de bestaande weg heen.

Beperking overlast

Er is gekozen voor het uitvoeren van de werkzaamheden in de nazomer zodat er wordt gewerkt buiten het broedseizoen en het toeristische hoogseizoen. Bovendien is in deze periode van het jaar de temperatuur nog relatief hoog, waardoor de droogtijd van het beton kort is en dit zo min mogelijk overlast geeft. Wij zullen u tijdens de werkzaamheden op de hoogte houden via dit blog en via onze twitterende boswachter @laurensbonekamp.

Overdag kan het deze periode rumoerig zijn in de duinen, maar ’s avonds en in het weekend heerst er rust. Wil je de duinen ervaren? Ga mee met de gidsen van Staatsbosbeheer. Het actuele aanbod is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Boswachter Laurens Bonekamp