Nieuws: 2016: april

05-04-2016 BMX is meer!

BMX is meer dan alleen snel fietsen! FCC de Boscrossers viert dit jaar haar 35 jarig bestaan. Ooit begonnen in het Heilooerbos en later verhuist naar de mooie ruime locatie aan de Vennewatersweg waar de vereniging een BMX parcours heeft neergelegd dat voldoet aan het hoogste landelijk niveau. In oktober van dit jaar zijn de Boscrossers dan ook weer gastheer van een Top competitie wedstrijd waar de hele Nederlandse top aanwezig zal zijn.

Wat is nu BMX? Wie zijn de leden? En wat biedt BMX?

Zoals de kop al aangeeft; BMX is meer dan alleen snel fietsen. BMX wordt verreden op een baan van ca 450 meter lang waarop meerdere heuvels en kombochten zijn gelegen. Het uitdagende parcours vraagt van de rijders naast snelheid, concentratie, behendigheid, conditie en enige lef. Het leren en beheersen van de vijf elementen komt dan ook terug in het uitgebreide trainingsprogramma dat de Boscrossers haar leden biedt. 

De leden zijn van diverse leeftijden van de jongste van 5 jaar tot rijders 40+. De jongens en steeds meer meisjes trainen met elkaar in verschillende leeftijdsgroepen. Iedereen kan vanaf 5 jaar lid worden. De leden kiezen er zelf voor of zij alleen gebruikmaken van de trainingen of dat zij zich inschrijven voor de diverse regionale en landelijke klassementen. Veiligheid staat voorop. De meisjes en jongens rijden altijd met een helm op. Aanvullend raden wij aan om een bodyprotector te dragen. De combinatie van beiden biedt onze rijders een goede bescherming.

Wanneer je diverse websites bekijkt, wordt BMX naast een volwassen topsport met olympische status ook steeds meer gezien als basis binnen de wielersport. Voorbeelden zijn Laura Smulders, zij werd derde tijdens de olympische spelen van London en wereldkampioen Niek Kimman, die zich voorbereidt voor de olympische spelen in Rio de Janeiro. Maar ook Jeffrey Hoogland die van hoogniveau BMX is overgestapt naar het baanwielrennen waarin hij in 2015 Europeeskampioen is gekroond. Verder is mountainbiker en wereldkampioen veldrijden Sven Nijs ooit begonnen op de BMX. Ook wordt er van wereldkampioen wielrennen Peter Sagan en Tour winnaar Vincenzo Nibali beweerd dat zijn ooit hun carriere gestart zijn met BMX. Kortom BMX biedt je de keuze om verder te gaan met deze fantastische sport of BMX legt de basis voor een heerlijke ronde wielrennen en/of mountainbiken met jouw vader en/of moeder! 
Ben je enthousiast geef je dan op voor een proefles of meld je aan voor de opstapdag van 23 april a.s. door een email te sturen naar info@boscrossers.nl onder vermelding van naam en leeftijd.

Klik hier voor het volledige programma.

Hopelijk zien we je snel.

08-04-2016 Ruimte voor elkaar sportief gebaar

Nederlanders trekken graag de natuur in en komen elkaar steeds vaker tegen als ze aan het sporten of bewegen zijn in het bos. Dat geeft soms wrijving tussen bezoekers, want niet iedereen heeft begrip voor de beleving van een ander.

Daarom hebben verschillende sportbonden en natuurorganisaties de handen ineengeslagen. Deze samenwerking levert een ‘Buitencode’ op waarin we een aantal gedragsregels met elkaar afspreken: “Ruimte voor elkaar sportief gebaar”.

We vragen bezoekers van natuurgebieden om anderen de ruimte te geven en de natuur te beschermen.

De Buitencode bestaat uit vijf regels:

  • Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart
  • Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers
  • Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag
  • Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming
  • Blijf op de paden en geef natuur de ruimte

Bekijk hier het campagnefilmpje.

De campagne Buitencode is een samenwerking tussen de NTFU, KNHS, Atletiekunie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschappen, en mede mogelijk gemaakt door het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat.

14-04-2016 Nicaragua Volcano Challenge

Tijdens de WereldOuders Volcano Challenge 2016 lever je een unieke sportieve prestatie, je geniet van de prachtige binnenlanden van Nicaragua en bovendien steun je de kinderen in de familiehuizen van WereldOuders in Nicaragua. Je maakt kennis met een wereld die voor toeristen normaal verborgen blijft.

Van 18 t/m 27 november 2016 vertrekt er weer een groep enthousiaste bikers naar de WereldOuders Volcano Challenge2016. We worden daarbij (technisch) ondersteund door het maandblad Fiets.

Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Voor meer informatie verwijzen we naar onze website www.volcanochallenge.com, waar je je ook direct kan inschrijven!

Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een van de volgende informatiebijeenkomsten van de Nicaragua Volcano Challenge.

Maandag 18 april is er een informatie avond om 19.00 uur op het kantoor van WereldOuders.
Adres: Oude Enghweg 2, 1217 JC Hilversum
Aanmelden via email roos@wereldouders.nl of bel 035 62 64 578.

Donderdag 21 april is er een informatieavond om 19.00 uur op de Personal Health Club in Amsterdam.
Adres: Breitnerstraat 4 1077 BL Amsterdam (020 47 02 067)
Aanmelden via email roos@wereldouders.nl of bel 035 62 64 578.

Neem een vriend(en) mee naar deze bijeenkomst, iedereen is welkom. Graag horen wij met wie je komt.

15-04-2016 Bikesports MTB weekend

Onderhoudspartner Bikesports organiseert in het weekend van 10-12 juni een mountainbike weekend rond St. Vith in de Belgische Ardennen. St. Vith is een mountainbike gebied bij uitstek waar iedereen aan zijn/haar trekken kan komen en op eigen niveau kan genieten op de fiets.

In dit weekend wordt er onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs heerlijk gefietst in het gebied Ardennen-Eifel en in de provincie Luxemburg.
In dit gebied hebben wij prachtige routes uitgezet waarbij we door België en Duitsland zullen fietsen over paden die nog ongerept zijn en vol uitdagingen.

Er wordt een indeling gemaakt in twee niveaugroepen: op zaterdag is er de keuze tussen 50 of 85 km en op zondag 35 of 50 km gefietst. Op vrijdagmiddag, na aankomst, wordt er een korte introductieroute gereden.
In ons hotel, De Lanterfanter, genieten van het volledig pension; je hoeft dus alleen je eigen consumpties af te rekenen.

Een goede helm, een goed functionerende fiets en een reis en ongevallen verzekering zijn verplicht en uiteraard fietst iedereen op eigen risico.

De kosten voor dit weekend zijn 215 euro.(excl. heen- en terugreis, fietshuur, verzekeringen en dranken)
Inschrijven is mogelijk via info@bikesports-trainingen.nl

17-04-2016 Bikeguide Portes du Soleil reis

Onderhoudspartner Bikeguide organiseert een top reis naar een top gebied! Biken in ongedwongen sfeer, over 650km aan trails in de Portes du Soleil. Met voor de enduro en downhill liefhebbers ook nog 5 bike parken.

Ook verzorgen we samen met Benelux-bikes een test event, met bikes van Ghost en Lapierre. Waar kan je beter bikes testen dan in het terrein waarvoor ze gemaakt zijn?

Bois Gentil in het Zwitserse Morgins is ons basecamp tijdens deze week. Direct aan de lift om snel toegang te krijgen tot het gehele gebied.
In het basecamp richten we ook een bikers cafe in, hier zal elke dag bij terugkomst een pasta party zijn. Ook richten we in de bar een aantal sleutelplekken in zo dat je lekker kan sleutelen en ondertussen op een grootscherm naar de filmpjes en fotos kan kijken onder het genot van een biertje of frisje. 

Kortom alles aanwezig voor een topweek.
Als onderhoudspartner van MTB-Noordwest hebben we een speciale aanbieding voor de ledenvan MTB-Noordwest:

€520 p.p. op basis van HP.
incl deelname Pass’portes du soleil op de eerste zondag

€470 p.p. op basis van HP.
zonder deelname Pass’portes du soleil

vermeld bij op het inschrijfformulier dat je lid/ donateur van MTB-Noordwest bent voor deze speciale prijzen!

Voor meer info over de reis kijk op: www.bikeguide.nl/morgins
Als je daarna nog vragen hebt kun je contact opnemen met Bikeguide.