Nieuws: 20-02-2016 De Schoorlse duinen, natuurgericht genieten !

Wie zijn nou die ruim 1.000 leden, 800 donateurs en meer dan 230 vrijwilligers (en 4.100+ volgers op facebook), die waarschijnlijk veel van de ±60.000 rondjes per jaar rijden op de MTB route Schoorl. Vandaag aflevering 3 met Roman & Cindy Wiersema

Roman & Cindy Wiersema actieve multi sporters en in het dagelijks leven ouders van 2 puberende zoons. Als tandarts en praktijkmanager genieten beide met volle teugen van het paradijs in de eigen achtertuin/De Schoorlse duinen, natuurgericht genieten maar ook competitief jezelf en elkaar uitdagen.

Op een ijskoude zaterdagochtend in februari, met een temperatuur van -2 en een harde oosten wind, spreken we af met Roman en Cindy bovenop de Zwarte Blink, één van de hogere punten in dit deel van de duinen.

Hoe vaak doen jullie het?

Niet dat jezelf verbeteren geen doel meer is maar tegenwoordig wil ik nog meer genieten van al het moois dat je voorgeschoteld krijgt in het duingebied. Misschien iets te veel genieten vult Cindy met kwinkslag aan. Immers hij kon haar toch echt niet bijhouden bij een recente wedstrijd over het strand.

Beide komen nu 1 of 2 keer per week met de mountainbike in het duin en richten zich nu meer op het duurvermogen. Gisteren voor het eerst twee rondjes wordt er gelijk met enige trots bij vermeldt. “We zijn in training voor de 5 van Schoorl.” Alleen zomers mijden ze het parcours, want dan is het, ondanks het intensieve onderhoud, toch wel erg mul in het westelijke gedeelte.

Waarom juist in de Schoorlse duinen?

Ja, waarom niet? We wonen aan de rand van het duin, op een(lange) steenworp afstand van het bezoekerscentrum en het is gewoon de mooiste plek om lekker ontspannen of actief bezig te zijn; niet te evenaren zo mooi. Het is al eerder gezegd, maar elke keer als je het duin bezoekt is het weer anders. ’s Zomers zoeken we vaker het Noordhollands Duinreservaaat op voor de langere duurtochten.

Welke sporten/activiteiten doe je naast het mountainbiken nog meer?

We hebben hier te maken met een zeer sportief stel. Schaatsen, tennis, cross-triatlon (Ameland, de Weissensee) en Cindy heeft de combinatie van Egmond weer gedaan. Dat allemaal naast twee drukke banen. Lekker zondagochtend weg en ontspannen door inspanning.

Wat is meest bijzondere ervaring tijdens het mountainbiken in de Schoorlse duinen?

Cindy: de stilte vroeg in de ochtend of laat in de avond, niemand te bekennen en dan lekker je rondje rijden. 
Roman: net geboren veulentje en dan beide in koor: “Een mooi vers sneeuw dek!”

Hoe ervaar je het contact met de overige recreanten?

Roman en dan vooral Cindy komen vaak in het duingebied met de MTB, maar ook als hardloper of met de honden. Terwijl Roman instemmend knikt verteld Cindy dat ze soms wildrijders tegenkomt, maar ook loslopende honden in het broedseizoen. Als iedereen zich aan de regels houdt en bovenal rekening houdt met elkaar dan kan er geen enkel probleem zijn.

Wat geeft het mountainbiken in de natuur je, met wat voor gevoel kom je thuis?

Voldaan, opgeladen, genieten, bijna orgastisch………… of nou ja schrijf dat laatste maar niet op ;).

Wat is je meest favoriete plek in de huidige route en waarom?

Qua plaatje het uitzicht rondom vanaf de zwarte blink en ook het heideveld vlak voor hoog en laag in de zuidwesthoek is prachtig als de heide in bloei staat en heerlijk ruikt (aflevering 1), maar mountainbike technisch gezien de stukjes met mooie slingerende kombochten tussen de bomen door. Ter hoogte van de bokkenweide ligt zo’n mooi stukje.

Famous last words

(opgetekend vlak voordat de iPad batterij in verband met de ijzige kou de geest gaf)
Zorgen jullie er wel voor dat we op de foto niet naar voren komen als een stel, waarbij de man en vrouw allebei met een identieke outfit gezellig samen op pad gaan. Redactie: ‘komt voor elkaar ;-)’

Nieuwsarchief

| 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2022 | 2024 |