Nieuws: 2016: november

02-11-2016 Ga zitten, en geniet...

Ga zitten, en geniet…
Een reuze picknicktafel voor iedereen. Een initiatief van mountainbikevereniging MTB-Noordwest; een robuuste picknicktafel op een centrale plek in de Schoorlse Duinen. Een picknicktafel voor iedereen…

Concreet, duurzaam, openbaar en omgeving Schoorl. Aan deze vereisten moest de aanvraag voor financiële ondersteuning door de Stichting vrienden van de Burgemeester Peeckstichting voldoen. Het idee van de mountainbikers was een voorziening voor alle recreanten in de Schoorlse duinen. De aanvraag voor een grote duurzaam gemaakte picknicktafel werd geschreven en gehonoreerd door de stichting uit Schoorl.

De tafel is vervaardigd uit Schoorls Douglas hout. De vrijwilligers van de Vrienden van de Schoorlse Duinen hebben de tafel vakkundig gefabriceerd en samen met MTB-Noordwest en Staatsbosbeheer is de picknicktafel geplaatst.

De tafel staat op een populair rustpunt in de Schoorlse Duinen: aan de Bergense kant van de Blijdensteinsweg op een kruispunt van wandel-, fiets-, ruiter-, trim- en mountainbikepaden, omringd door grote dennen. Voorzitter van MTB-Noordwest, Erik Boschman, is erg blij met de openbare voorziening: “Wij danken Stichting vrienden van de Burgemeester Peeckstichting voor de donatie. We zijn erg blij met deze prachtige picknicktafel op deze prachtige plek, waar allerlei groepen recreanten elkaar ontmoeten. Het oude, kleine, bankje was aan vervanging toe. Met deze reuze tafel bieden we meer mensen een plekje om lekker te genieten”

De picknicktafel is niet het eerste initiatief van MTB-Noordwest voor algemeen gebruik. Een aantal jaar geleden heeft de club de enige openbare kraan in de Schoorlse duinen geadopteerd. Vrijwilligers van de club onderhouden de kraan en sluiten hem af als de vorst zijn intrede doet. De kraan is zeer populair onder wandelaars, hardlopers, fietsers en ook dorstige viervoeters.

MTB-Noordwest is een lokaal en landelijk bekende vereniging als het gaat om onder andere het onderhoud van de mountainbikeroutes in Schoorl, Geestmerambacht en Spaarnwoude. MTB-Noordwest financiert dit onderhoud middels donaties van sponsoren, partners en donateurs. Naast de financiering voert de club de onderhoudswerkzaamheden zelf uit middels vele vrijwilligers. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in gebieden waar de bomen met euro’s niet meer tot aan de hemel groeien.

20-11-2016 Rabotop Schoorl->Dijkgatbos

De Rabotop Schoorl van zondag 27 november 2016 wordt verreden in het Dijkgatbos. De Rabotop Schoorl was, zoals de naam al doet vermoeden, gepland in ons eigen Schoorl. Helaas kan dit mooie evenement voor jong en oud dit jaar niet doorgaan in Schoorl.

Wegens recent gewijzigde inzichten bij Staatsbosbeheer Schoorl over het gebruik van wandel- en fietspaden konden we dit jaar geen gebruik maken van enkele stukjes wandel- en beheerpad. We hebben lang gepuzzeld en met SBB overlegd. Voor ons is het nu onmogelijk om een Rabotop met een uitdagende en vooral veilige wedstrijdronde voor deelnemers en overige recreanten te organiseren.

Ondanks dat het ontzettend jammer en balen is hebben we gelukkig een mooi alternatief gevonden in het Dijkgatbos. Het Dijkgatbos biedt ons goede mogelijkheden om een uitdagend parcours voor alle categorieën te kunnen uitzetten. Daarbij is Dijkgatbos ook nog eens goed te bereiken voor de deelnemers en toeschouwers. Dus na de laatste editie in 2011 keert de Rabotop weer terug naar het Dijkgatbos. De lokale bikers hebben op hun thuisparcours een uitdagende ronde uitgezet, dus komt allen!

Nadere informatie volgt via onze Facebook en via de website van de Rabotop-NH.