Nieuws: 2016: oktober

06-10-2016 Stem op MTB-Noordwest

MTB-Noordwest is genomineerd door de KNWU als wielervereniging van het jaar 2016. Daar zijn we natuurlijk zo trots op als een aap met een gouden ring! Maar een nominatie betekent ook dat er nog meer eer te behalen valt; de titel ‘Wielervereniging van het jaar 2016’ met daar aan verbonden, naast de eeuwige roem, een leuk bedrag.

Voor de publieksjury stemronde vragen wij jouw hulp. Met meer stemmen maken we een grotere kans op de titel. Stem dus! En laat iedereen in jouw omgeving ook stemmen, iedereen mag stemmen en je hoeft niet je gehele doopceel en email achter laten, 1 simpele druk op ‘Stem’ op het meest rechtse plaatje op onderstaande link is voldoende.

Stem via deze link

Onze publiciteitsvideo van 20 seconden kan je bekijken via ons YouTube kanaal

22-10-2016 Vereniging van het jaar 2016!

De nominatie voor KNWU wielervereniging van het jaar 2016 was al geweldig, maar zaterdag 22 oktober bleek dat we naast de nominatie ook DE titel mee naar huis mochten nemen; ‘KNWU vereniging van 2016’.

Wat ruim 5 jaar geleden begon als een cluppie mountainbikers die wel eens een evenement wilden organiseren of een route wilde onderhouden is dankzij de geweldige steun van al onze leden, donateurs, vrijwilliger, sponsors en partners uitgegroeid tot de grootste KNWU vereniging van Nederland, en volgens de KNWU nu ook de beste verenging van 2016.

Dit is een verdienste waar iedereen die de club, op wat voor manier dan ook, steunt trots op mag zijn: zo trots als een aap met zeven lullen!

Wij danken naast jullie allemaal, ook natuurlijk de KNWU voor de nominatie, de titel en de mooie prijzen die we allemaal in ontvangst mochten nemen! Ondanks dat we niet een puur wedstrijd gerichte vereniging zijn….winnen we graag dit soort wedstrijden.
De gewonnen geldprijs gaan we sowieso goed besteden, waaraan? Dat weten we nog niet, het kwam als een donderslag bij heldere hemel dus we hebben er nog geen seconde over na gedacht…….u hoort nog van ons.

Het juryrapport

Het juryrapport is een korte opsomming wat we de laatste jaren met z’n allen bereikt hebben, als je het zo leest lijkt het niet veel voor te stellen maar jullie weten als geen ander hoeveel energie sommige zaken gekost hebben en momenteel nog kosten. Met name de laatste zin van het juryrapport verwoord heel goed waar wij voor staan:

“MTB-Noordwest is verkozen tot KNWU vereniging van het jaar 2016. Deze vereniging is in de ogen van de jury in meerdere opzichten een voorbeeld voor andere verenigingen. MTB-Noordwest maakt zich sterk voor de promotie van de MTB sport in brede zin, door het aanleggen en onderhouden van MTB routes, het organiseren van spraakmakende en laagdrempelige evenementen. Door het grote aantal leden en vrijwilligers creëert MTB-Noordwest niet alleen de benodigde financiële armslag om te kunnen investeren in de MTB sport, maar zijn zij bovendien een serieuze gesprekspartner voor overheden en natuurbeheerders.

Er wordt veel energie gestoken in het boeien en binden van leden én vrijwilligers. De actieve aanwezigheid op social media, de eigen webshop en de beschikbaarheid van een eigen Mylaps tijdswaarnemingssysteem benadrukken het eigentijdse en ondernemende karakter van deze vereniging. Deze laatste investering, maar ook hun investering in lokale opleidingsfaciliteiten, houden zij niet alleen voor zichzelf maar delen zij met andere verenigingen. Kortom een moderne, dynamische en op samenwerking gerichte vereniging met een hoog kwaliteitsbewustzijn.”

MTB-Noordwest in beeld

Na onze nominatie werd ons ook gevraagd een schriftelijke toelichting te geven waarom wij vonden dat wij de titel verdienden. Deze tekst zullen we jullie besparen;-) maar er werd ons ook gevraagd een korte film te maken die het karakter van de vereniging laat zien, deze korte film van 2 minuten kan je hier bekijken.