Nieuws: 2017: februari

21-02-2017 Een wielomtrek dichterbij

Weer een goede wielomtrek vooruit gezet. De provincie Noord-Holland heeft groen licht gegeven voor het aanpassen van de mountainbike route.

Het nieuwe traject is onderzocht om te beoordelen of het mountainbiken de natuur mogelijk beschadigt. Bij de aanleg worden er maatregelen genomen zodat de route niet uitslijt en de route niet buiten zijn sporen gaat lopen. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd. Een deel van de huidige route in het westelijke open duingebied wordt weggehaald waardoor de kwetsbare natuur hier meer rust én ruimte krijgt.
Ook zijn er na overleg met omwonenden en andere recreanten een aantal wijzigingen aangebracht aan de nieuwe route. Daardoor is de route nog veiliger en geeft deze meer ruimte aan andere recreanten.

Meer informatie vind je op het Boswachtersblog.

Je treft daar ook de passend beoordeling (de aanvullende ecologische toets) en een routekaart van de beoogde route aan.
Na het zorgvuldige voorbereidend werk van Staatsbosbeheer in samenwerking met MTB Noordwest is het besluit van de Provincie een belangrijke stap in de richting van het realiseren van de nieuwe mountainbike route. We zijn er alleen nog niet en we moeten nog meer formele stappen doorlopen. Om die reden doen we geen voorspellingen over wanneer de aanleg doorgaat en al helemaal niet wanneer de nieuwe route gefietst kan worden. Let op : de nieuwe route is nog (steeds) volledig off-limits. Niet op rijden of wandelen, dus. Nog even geduld. Geniet vooral nog even van de huidige route.