Nieuws: 2019: september

26-09-2019 Ladies Ride 9 oktober 2019

Only for ladies, o.l.v. Bikesports zijn alle ladies weer welkom; van topper tot tobber. Mits in het bezit van een goed werkende, veilige fiets en een helm.

We starten woensdag 9 oktober 2019 om 08:30h bij De Oude Keuken; Oude Parklaan 117, Castricum (op het Duin & Bosch terrein). We rijden een mooie route door de duinen en bos o.l.v. een lokale gids. Heb je nog geen duinkaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat? Deze kan je ter plekke aanschaffen bij de automaat, alleen per pin!

Komt allen, gezelligheid en lekker gezond bezig zijn in een prachtige omgeving staan voorop! Helm en goed werkende en technisch in orde zijnde fiets verplicht! Meerijden is uiteraard geheel op eigen risico.

06-10-2019 MTB Trail Award in the pocket!

MTB-Noordwest wint de MTB Trail Awards-aanmoedigingsprijs. Afgelopen zaterdag was een delegatie van MTB Noordwest aanwezig op de ‘MTB Summit 2019’.
Een dag bedoeld voor verenigingen, clubs, stichtingen en vrijwilligers die zich bezighouden met het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes.
De organisatie is in handen van Tracks & Trails, NTFU, IMBA Europe en vindt plaats bij gastheer Specialized in ’s-Heerenberg, op steenworp afstand van de mountainbikeroute van Montferland.

Het thema van de derde editie was ‘Verdieping’. Tijdens de summit vertelden sprekers over mountainbiken en de invloed op de bodem, erfgoed, flora & fauna en kregen we informatie over aansprakelijkheid en het belang van contracten en verzekeringen.
De professionalisering van het onderhoud en aanleg stelt namelijk eisen aan de werkzaamheden en de organisaties die het onderhoud uitvoeren. Terreineigenaren stellen ook steeds meer eisen aan het gebruik van hun terrein voor recreatie. Niet alleen vanuit het oogpunt van flora & fauna, maar steeds meer vanuit de aansprakelijkheid.

Na de sprekers was het tijd om buiten te spelen; er stonden 30 testfietsen van Specialized klaar die we flink de sporen konden geven op de 26km lange Montferland route. Deze route krijgt binnenkort trouwens een ‘make over’ van Tracks & Trails!

Na het gezellige speelkwartier van anderhalf uur was het tijd voor herstel…..in de vorm van Beer&Burgers en slap geouwehoer over mountainbiken en het onderhouden van MTB routes en alles wat daarbij komt kijken.

De dag werd afgesloten met de uitreiking van de MTB Trail Awards-No dig no ride! De MTB Trail Awards is een overkoepelende en onafhankelijke organisatie met als missie het bevorderen van de aanleg van MTB trails in Nederland. MTB Trail Awards zet zich in voor de erkenning van vrijwilligers en regionale baanbouwers.

MTB Noordwest werd blij verrast met de ‘aanmoedigingsprijs’; een mooie waardering voor alle vrijwilligers, leden, donateurs, sponsoren, partners en iedereen die ons een warm hart toedraagt. De tomeloze inzet van de afgelopen 8,5 jaar qua onderhoud, aanleg, belangenbehartiging en de manier waarop MTB Noordwest dat doet was reden voor de jury om deze prijs aan MTB Noordwest uit te reiken. We kregen de Trail award,  een duurzame eikenhouten routepaal met plaquette, en enkele mooie prijzen(een mooie bos bloemen, een lekkere fles biologische wijn en een Kärcher mobiele fietsreiniger) uitgereikt door de de general manager van IMBA Europe, Mark Torsius.

De overige winnaars zijn:
De gouden schop (beste route): Amerongen-MTB Utrechtse Heuvelrug
Meest natuurvriendelijke route: Amerongen-MTB Utrechtse Heuvelrug
Beste bikepark: Groningen DirtPark Groningen
Beste nieuwe Route: Ede-MTB Zuid Veluwe

Vol trots en met een dikke eikenhouten paal achterin keerden we terug naar Noordwest Nederland.