Nieuws: 2022: oktober

02-10-2022 Derde informatievilla geplaatst

Afgelopen zaterdag is, eindelijk, de derde informatievilla geplaatst. Naast het fietsservicepunt bij de Berenkuil is de De Beukers Bike Centre informatievilla verrezen.

Met de onmisbare hulp van vrijwilligers en de verreiker van Loonbedrijf Poland uit Waarland was het een relatief makkelijke klusje.
De villa wordt vergezeld door het fietsservicestation en zal binnenkort worden voorzien van de nodige en actuele informatie over de Schoorsle duinen, de MTB-route en er zal een overzichtskaart van de Schoorlse duinen in komen te hangen. Het fietsservicepunt werd vandaag al veelvuldig gebruikt door passanten van een divers pluimage. Samen met De Berenkuil én een met informatie gevulde villa is dit straks een ideale pleisterplaats voor alle bezoekers van de Schoorlse duinen.

Wij danken Beukers Bike Centre voor de sponsoring en het (engelen)geduld;-) en de overige sponsoren voor hun bijdrage.

12-10-2022 George

Afgelopen zondag is fervent mountainbiker George Groeliker tijdens het beoefenen van één van zijn andere favoriete sporten, hardlopen in de Schoorlse duinen, overleden.


George was één van de grondleggers van het structurele onderhoud aan de Schoorlse mountainbikeroute. Samen met Aart was George indertijd, nog vóór de oprichting van MTB-Noordwest, al op eigen initiatief begonnen met het met houtsnippers bijwerken van slechte stukken van de route. Ze stonden toen bij veel fietsers bekend als ‘de mannen met de bigshoppers’. Deze tassen vol houtsnippers werden lopend aan het stuur vervoerd.


Wij gaan George en zijn immer aanwezige enthousiasme, positiviteit en vrolijkheid enorm missen, en wensen zijn partner, familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd.