Evenementen: 4-uurs Estafette GMA

Op zondag 20 mei 2012 organiseert MTB-Noordwest in samenwerking met MTB De Zeeleeuw een 4-uurs mountainbike-estafette. Het evenement vindt plaats in recreatiegebied Geestmerambacht (nabij Langedijk), op een technisch en fysiek zeer uitdagend parcours van ongeveer zeven kilometer lang.

Tijdens de MTB-De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht zijn alle benodigde faciliteiten voor een succesvolle dag aanwezig:

  • ruime, gratis parkeerplaats
  • een uitdagend parcours
  • “koek en zopie”
  • professionele tijdsregistratie
  • gezellige permanence met speaker en muziek
  • toilet- en douchegelegenheid
  • recreatie- en zwemmogelijkheid voor familie

…en natuurlijk een pastaparty!

Alle informatie over dit evenement

Resultaten editie 2011

Foto’s editie 2011

Hoofdsponsor van dit evenement:

Informatie

KNWU basislidmaatschap vereist

Vanaf 2011 valt de organisatie van dit evement onder MTB-Noordwest, en is het KNWU basislidmaatschap vereist om mee te kunnen doen. Dit basislidmaatschap krijg je automatisch als je Lid wordt van MTB-Noordwest. Via het KNWU basislidmaatschap ben je dan tijdens (KNWU-) evenementen meteen verzekerd voor WA- en persoonlijke ongevallen.
Meer informatie hierover.

Inschrijven

De inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht start op zaterdag 11 februari om 11:00 uur op de website van MTB-De Zeeleeuw onder het kopje inschrijvingen. De startopstelling op de wedstrijddag zal op volgorde van inschrijving en betaling zijn . Dus hoe eerder je inschrijft en betaald hoe meer je vooraan start.

Inschrijven is mogelijk voor teams van twee deelnemers (dames, heren of mix), maar ook voor individuele rijders (met apart klassement). Daarmee is de wedstrijd niet alleen interessant voor vrienden- en bedrijventeams, maar ook voor de fanatiekere marathonrijders. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen er bij de teams verschillende klassementen worden gemaakt.

Let op: er wordt gestart op volgorde van inschrijving en betaling, dus schrijf op tijd in!

De inschrijfkosten bedragen € 30 per team en € 15 voor individuele rijders. Basislidmaatschap KNWU vereist!

Heb je nog geen basislidmaatschap van de KNWU en wil je toch meedoen? Ook dat kan, natuurlijk. Via MTB-Noordwest kan je heel voordelig KNWU basislid worden. Als klap op de vuurpijl word je voor dat bedrag ook nog ‘ns lid van de eerste echte Noord-Hollandse mountainbike vereniging: MTB-Noordwest!

Nu inschrijven voor dit evenement

Tijdswaarneming

Voor de tijdswaarneming van de estafette wordt gebruik gemaakt van ons professionele tijdsregistratiesysteem. Hierdoor zal het tijdens de wedstrijd mogelijk zijn om de onderlinge verschillen nauwkeurig bij te houden. Na de wedstrijd zal de uitslag zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden via internet.

Het parcours

Het parcours bevindt zich in recreatiegebied Geestmerambacht, even ten noorden van Alkmaar nabij Langedijk. Het terrein omvat een groot meer met mogelijkheden voor ontspanning op en aan het water. Je kunt er zwemmen, zonnen en surfen, maar ook wandelen en fietsen in een natuurlijke omgeving.
Voor het estafette-parcours worden delen van de vaste route van het Geestmerambacht gebruikt, en hebben we enkele interessante passages toegevoegd waardoor een zeer afwisselend geheel is ontstaan.

Voor iedereen

De 4-uurs estafette is geschikt voor rijders van alle niveaus. Doordat het KNWU basislidmaatschap vereist is lijkt het alsof de estafette alleen voor snelle mannen en vrouwen geschikt is…..niets is echter minder waar! MTB-Noordwest wil de recreatieve wedstrijdsport juist bereikbaar en betaalbaar houden voor iedereen!
Het KNWU basislidmaatschap is vereist omdat MTB-Noordwest aangesloten is bij de KNWU. Alle evenementen die MTB-Noordwest organiseert zijn op deze manier verzekerd via de KNWU. De verzekering dekt deelnemers, vrijwilligers en de organisatie voor WA en persoonlijke ongevallen.
Een veilig gevoel voor ons en voor jullie. Voor steeds meer evenementen zal je vanaf dit jaar een basislidmaatschap KNWU nodig hebben. De daglicentie die vroeger in de inschrijfkosten verwerkt zat en waar je eigenlijk niets van merkte tijdens de inschrijving is per 1 maart komen te vervallen. Waar je vroeger een daglicentie kocht voor € 3,- per evenement word je nu lid van een bij de KNWU aangesloten vereniging. De vereniging schrijft je in bij de KNWU en je ontvangt automatisch een basislidmaatschap KNWU. Bij MTB-Noordwest kost dit lidmaatschap éénmalig € 10,-. Van deze € 10,- betalen wij € 5,- rechtstreeks aan de KNWU. Evenementen in de regio die vanaf dit jaar ook alleen te rijden zijn met een basislidmaatschap KNWU zijn onder andere: Egmond Pier Egmond, De Dijkrace, de Rabotop evenementen en alle evenementen die MTB-Noordwest organiseert.(De 5 van Schoorl en Drafbike )
Rekenvoorbeeld: Als je vorig 4 van bovenstaande evenementen gereden hebt, heb je € 12,- aan daglicenties betaald. (4 x € 3,-) Nu betaal je éénmalig € 10,- en mag je in 2012 zoveel evenementen rijden als je wilt, ben je ten alle tijden verzekerd en ben je lid van de coolste mountainbike vereniging van Noord Holland. Voor iedereen is het dus voordeliger en leuker geworden.

Bereikbaarheid/parkeren

Het adres van Recreatiegebied Geestmerambacht is Klaregroetweg 1, 1723 PW Langedijk. Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats van het recreatieterrein.

Zie ook het overzichtskaartje.

Dagindeling(onder voorbehoud)

10:00 uurStart inschrijving in Restaurant Hotel Molengroet
10:30 uurInrijden op het parcours
12:00 uurStart 4-uurs estafette GMA op volgorde van inschrijving
16:00 uurFinish eerste teams
17:00 uurPastaparty

Sponsors 4-uurs Estafette GMA

Resultaten editie 2011