Evenementen: GP Groot reCycle

Unieke mountainbikewedstrijd op de verwerkingslocatie van GP Groot; 100 minuten reCycle! In 2017 zal deze wedstrijd helaas niet georganiseerd worden.

Buitengewoon sensationeel, uniek en spraakmakend: dat is reCycle, de mountainbikewedstrijd over 100 minuten, die mountainbikevereniging MTB-Noordwest en GP Groot organiseerden op 20 juni 2015. Deelnemers stonden een uitzonderlijk parcours te wachten op de verwerkingslocatie van GP Groot aan de Boekelerdijk in Alkmaar.

Tijdens reCycle trotseren mountainbikers het - in ondergrond en hoogte - gevarieerde terrein van GP Groot. Een uitdagend parcours van ongeveer vijf kilometer, met enkele technische passages, leidt onder andere langs de installaties voor de recycling van bouw- en sloopafval, houtresten en compost. Een unieke gelegenheid voor de getrainde mountainbiker om een bijzonder terrein te bedwingen én voor GP Groot om inzicht te geven in de keten van afval naar grondstoffen en energie aan de Boekelerdijk.

Uitslag 2015

Programma en inschrijving 2015

Programma

Programma (onder voorbehoud):
12.30h Startbescheiden ophalen
13.00h Inrijden deelnemers op parcours
13.15h Kids ride
15:00h Start GP Groot reCycle
17:15h Prijsuitreiking

KNWU basislidmaatschap vereist

Omdat MTB-Noordwest een KNWU vereniging is, is het KNWU basislidmaatschap vereist om mee te kunnen doen. Dit basislidmaatschap krijg je automatisch als je Lid of Lid+Donateur wordt van MTB-Noordwest. Via het KNWU basislidmaatschap ben je dan tijdens (KNWU-) evenementen meteen verzekerd voor WA- en persoonlijke ongevallen, voor beide partijen dus een voordeel.
Meer informatie over het basislidmaatschap

Inschrijving 2015

De inschrijving voor de 2015 editie is gesloten!

Deelnemers dienen minimaal 18 jaar (dit i.v.m. de ter plekke geldende verzekering) en in bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap. Bij inschrijving kun je aangeven of je zelf een MyLaps chip in bezit hebt of dat je er een wilt huren. Ook dien je je KNWU lidmaatschapnummer in te vullen dus hou die bij de hand!

Kosten van inschrijving:
Inschrijfgeld: € 10,-
Evt. huurchip: € 3,-

Tijdsregistratie

We zullen gebruik maken van het MYLAPS tijdsregistratiesysteem van MTB-Noordwest. Na het evenement zullen we de uitslag met alle rondetijden publiceren. Zo kan iedereen zijn eigen verloop van de wedstrijd zien.

Publiek

Het zal voor iedereen mogelijk zijn (een deel van) het parcours te kunnen zien. Het grootste deel zal om en nabij de spectaculaire start/finish zijn. Publiek is daarmee natuurlijk welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Toegang, parkeren en andere faciliteiten

We zullen ruim voor het evenement gaan informeren over de faciliteiten op en om het parcours. Toegangsroute, parkeren. toiletten e.d. worden/zijn geregeld!

Wedstrijdlocatie

Wedstrijdlocatie: GP Groot, Boekelerdijk 13, Alkmaar
Entree: Zirkoonstraat bedrijventerrein Boekelermeer / P10

Deelnemer informatie 2015

Alle informatie voor de deelnemers (parkeren, startnummer ophalen e.d.) kun je hier vinden:
* Deelnemers informatie 100 minuten race
* Deelnemers lijst 100 minuten race
* Teams 100 minuten race
* Informatie KidsRide

KidsRide en TeamChallenge

De volwassen editie is vanaf 18 jaar. Om jeugdige rijders ook een kans te geven om de Alkmaarse berg te bedwingen, organiseren we voorafgaand aan de wedstrijd een KidsRide. Onder begeleiding van doorgewinterde MTB-ers kunnen kinderen van 8 t/m 17 jaar het parcours rijden. Let op: De plaatsen voor deze ‘preCYCLE’ zijn beperkt! Inschrijven kan hier, via hetzelfde inschrijf formulier als de 100 minuten wedstrijd. Kies daarbij alleen voor de Kidsride als onderdeel. Deelname voor de KidsRide is gratis.

TeamChallenge

Ook teams zijn dit jaar van harte uitgenodigd om mee te doen aan de GP Groot reCYCLE TeamChallenge. De teamformule is eenvoudig: Je mag met zoveel rijders in een team meedoen als je zelf wilt. Het team waarvan de beste vier rijders bij elkaar opgeteld het meeste rondes aflegt, wint de reCYCLE TeamChallenge. Inschrijven kan hier. Vermeld bij de inschrijving van elke rijder de teamnaam. Alle teamleden strijden vanzelfsprekend ook individueel mee in reCYCLE wedstrijd.

FAQ

Een nieuw evenement op een onbekend terrein. Dat roept vragen op, zeker als het terrein als vuilnisbelt bekend staat. Hierbij een aantal vragen met de eerlijke antwoorden. Dan blijkt dat het best een schoon parcours zal kunnen zijn en dat het een schone recycling omgeving is en geen vuilstort met bijbehorende ‘kwalen’.

Q1: Alleen voor echte cracks?

A1: Nee.

Het is wel een wedstrijd met tijdsregistratie maar iedereen (mits 18 jaar en basislid KNWU) kan mee doen. Het parcours is voor iedereen te berijden, al zit er natuurlijk wel de nodige uitdaging in! Het is voor iedereen die graag op een unieke locatie met zijn mountainbike wil rijden. Een sportieve wedstrijd tegen het parcours, jezelf (rondetijden vergelijken) en andere enthousiaste mountainbikers.

Q2: Stinkende vuilnisbelt?

A2: Nee.

Er zijn hopen met compost die je ruikt, ja. Maar dat is maar een klein deel van het terrein. Veel vuilnis en etensresten worden niet bij GP Groot gestort want dat gaat gelijk de oven in. Het terrein is meer een verzameling van afvalstoffen als sloophout, asfalt, betonpuin, kunststof en papier. Deze afvalstoffen krijgen via recycling een nieuwe bestemming als grond-, bouw- of brandstof.

Q3: Vliegen?

A3: Waarschijnlijk niet.

Op de genoemde afvalstoffen komen normaal geen vliegen af. Al weet je het natuurlijk nooit als het de hele week 25 graden is.

Q4: Opzet wedstrijd

A4: Met zijn allen het parcours aan gaan!

Alle deelnemers zullen in een massastart starten. Dus alle niveaus en heren en dames bij elkaar. Denk hierbij aan de opzet van de Bergraces. Het klassement/prijsuitreiking zal wel heren en dames apart zijn.

Q5: Lengte parcours

A5: Aanpasbaar, dus lang genoeg!

We hebben op de terrein een rondje uitgezet van zo’n 3,6km. Denk aan een rondje van de Rabotop. De lengte is uitbreidbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we de lengte van het rondje aanpassen.

Q6: Parcours

A6: Genoeg uitdaging!

Uiteraard zijn er de nodige obstakels en klimmetjes. En er is voldoende ruimte om in te halen. Meer verklappen we (nog) niet!

Uitslagen Editie 2015