Nieuws: 2011: september

06-09-2011 Cycleyou MTB testdag, 17 september

Mededeling van één van de MTB-Noordwest partners:
Op zaterdag 17 September bij Cycleyou is er een testdag voor de Cannondale en Santos mountainbikes.

Test op ons parcours aan de Schellingwouderdijk de nieuwste 29ers, full-suspension bikes, en de uitmuntende werking van de Cannondale Lefty voorvork.
Ook aanwezig zijn de Rohlhoff versie van de Santos SCC03 met Gates Belt Drive, ook in 29er uitvoering.

Cycleyou
Schellingwouderdijk 339
Amsterdam

06-09-2011 Beekhoven Bikes: nieuwe winkel!

Mededeling van één van de MTB-Noordwest partners:
Na 27 jaar op het Zuideinde in Amsterdam Noord is Beekhoven Bikes per 1 september verhuisd naar een grotere locatie Draaierweg 16, ook in Amsterdam Noord.

Misschien wel de mooiste fietsenzaak van Amsterdam, met 400 meter fietsplezier. Speciaal voor de MTBers hebben we het gehele najaar fraaie aanbiedingen in Mountainbikes van o.a Giant en Bulls.

Alle bikers zijn van harte welkom.

beekhovenbikes.nl
Draaierweg 16
1032 KS AMSTERDAM-NOORD

06-09-2011 Verslag Onderhoudsdag 3 sept 2011

Een verslag van onze onderhoudsafdeling:
Zo voor de herfst wilden we nog even de laatste zanderige afdalingen op het parcours van Schoorl wegwerken. SBB had weer enthousiast voor snippers op de goede plekken gezorgd en aan vrijwilligers geen gebrek, ondanks dat we deze onderhoudsdag wat kort vantevoren hadden aangekondigd.

8.45 uur, parkeerplaats Duinvermaak. Wat een drukte; kuddes hardlopers kwamen er aan, ieder in zijn eigen auto(?) en heel veel fietsers, meest MTB’ers. Langzaam druppelde ook ons groepje binnen; 12 man/vrouw sterk.

Eén grote groep ging met George richting de paardenweide de kar halen en daar dan het bos in. De rest in de “LaRo” (LandRover dus), op tour langs meerdere punten.

De sfeer was bijzonder goed. Hoorde je eerst nog; “beetje met dit mooie weer aan het scheppen”, later werd dat; “dit is misschien nog leuker dan fietsen”. Het is ook gewoon erg leuk, in het bos aan het klussen op het parcours!

Deze zaterdag was één van de weinige echte zomerdagen van dit jaar, en all snel brak bij iedereen het zweet uit. Het is dan ook behoorlijk zwaar klimmen met een volle kruiwagen! Gelukkig hadden we met water gevulde bidons van een sponsor en koffie bij ons. Ook de LaRo liet ons niet in de steek, zelfs het paardenpad was hem niet teveel.

Om 12.45 uur kwamen we allemaal weer aan op de parkeerplaats bij Duinvermaak, dat ons als sponsor van MTB-NW een drankje aanbood; top. De pannenkoeken, poffertjes en appeltaart betaald door de vereniging maakten het een leuke afsluiting. Uiteraard werd er zo’n beetje alleen over MTBén gepraat!!

Steffen, Joost, John, Arjen, Arno(?), Jurgen, Willem, Emma, Will, Dick en Frederike bedankt voor de inzet!!!! SBB en Duinvermaak bedankt voor de medewerking!

Aart en George

Geef je op als vrijwilliger!

19-09-2011 Drafbike; De Natte Generale

Weliswaar zijn de vooruitzichten voor zondag 25 september; droog, onbewolkt en een zonnetje met 25 graden. Een paar dapperen namen een week van tevoren toch het zekere voor het onzekere en draaiden in de stromende regen de nodige rondjes.

Je weet het immers maar nooit met dat broeikasgedoe. Voor hetzelfde geld rij je in een moesson zoals gisteren. De 3 slimmeriken weten nu wat te doen bij die omstandigheden en zullen deze kennis koesteren als kroonjuwelen.
Tot zondag!

27-09-2011 MTB-Noordwest op Facebook

Een website met blog, Twitter en sindskort dus ook MTB-Noordwest op Facebook. Als moderne mountainbikevereniging moet je met de tijd meegaan.

Afgelopen zondag werd er druk getwitterd en gefacebooked tijdens de Bovisie Drafbike.
Ik zag zelfs tweets, met foto, voorbijkomen vanuit het startvak! Hoe up-to-date kan je zijn?
Onze facebook staat onder de volgende link:

MTB-Noordwest Facebook

28-09-2011 Tropische Bovisie Drafbike

Afgelopen zondag is onder bijna tropische omstandigheden de tweede editie van de unieke Bovisie Drafbike verreden. Zo’n 100 mountainbikers luidden het strandseizoen voor de mountainbikers in. Op de bijna 700 meter lange drafbaan werd net als vorig jaar een baanomnium verreden, bestaande uit: de scratch over een half uur en 2 rondes, de individuele sprint over 1 ronde en de afvalkoers.

Dit jaar maakten we gebruik van ons Mylaps tijdsregistratiesysteem en werd er op basis van de sprint en de scratch een klassement opgemaakt. Op basis van dit klassement werden er dit jaar 2 afvalkoersen gereden; een funklasse en een sportklasse. Het spektakelstuk en slopendste onderdeel was, net als vorig jaar, de ploegenachtervolging.

Scratch:

De scratch, eigenlijk gewoon een “wedstrijdje” van een half uur en degene die als eerste over de finish komt wint, simpel? Nou, niet bepaald. Het rijdersveld bleek zo sterk dat wegrijden uit het peloton nog wel lukte, wegblijven was echter onmogelijk. Een aantal rijders heeft het geprobeerd maar echt los zijn ze nooit geweest. Uiteindelijk bleek dat de ploegentactiek van de Noordbikers zijn vruchten afwierp. Berry Hollander nam zijn maat Rob van der Niet in het zochie en sleurde hem in 1 keer naar de uitgedunde kopgroep waarna Rob het karwei redelijk éénvoudig kon afmaken in de eindsprint en van onze rondemiss een prachtige beker van Tweewielercentrum de Hoef en een grote fles HollandsGoud overhandigd kreeg. 
1:Rob van der Niet 
2:Michel Agterberg 
3:Bram Imming

Sprint:

1 ronde volle bak in je uppie, wetende dat je op de helft al helemaal kapot zit…….
Michel Agterberg startte als eerste…..en zijn tijd bleek de snelste.
1:Michel Agterberg
2:Rob van der Niet
3:Vincent Spierings

Afvalkoers funklasse:

Achter de wagen van Bovisie werden de eerste 2 rondes geneutraliseerd afgelegd waarna al snel duidelijk werd wie de sterkere rijders waren. Een aantal vluchtpogingen mislukte, maar telkens weer verscheen Nico van Langen in de voorste regionen, hij bleef uiteindelijk over met Pieter Molenaar en Bart Wolkenfelt. Pieter moest als eerste afzwaaien en in de laatste sprint versloeg Nico Bart met een fietslengte.
1:Nico van Langen
2:Bart Wolkenfelt
3:Pieter Molenaar

Afvalkoers sportklasse:

Ook hier bleek dat de afvalkoers ook een kwestie van slim rijden is; laat je niet insluiten en zorg dat je rond de 5de plek blijf rijden dan is er feitelijk niets aan de hand…….
Al snel bleek dat wederom Rob van der Niet één van de kanshebbers op de overwinning zou kunnen zijn, maar ook Michel Agterberg, Bram Imming, Vincent Spierings en Gerard Ursem oogden beresterk en waren iedere ronde in de voorste regionen te vinden en ook bij diverse vluchtpogingen betrokken.
Uiteindelijk bleef er 3 man over, Bram Imming moest als eerste afhaken waarna Rob van der Niet met overmacht de sprint won van Michel Agterberg; exact hetzelfde podium als tijdens de sprint…….veel HollandsGoud bier voor deze mannen dus….
1:Rob van der Niet 
2:Michel Agterberg 
3:Bram Imming

Omnium Funklasse:

1:Bart Wolkenfelt (Er staat hier nog een beker voor je, sorry het bier is al op…..)
2:Colin Burger
3:George Groeliker

Omnium Sportklasse:

1:Rob van der Niet
2:Michel Agterberg
3:Vincent Spierings

Ploegenachtervolging:

2 teams van 5 rijders in de baan, 4 rondes en de tijd van de derde rijder telt.Het snelste team wint de Onyva wisselbeker.
Vorig jaar was het team van Tweewielercentrum de Hoef de allersnelste, dit jaar werden ze derde en ging de wisselbeker naar die andere Alkmaarse bikeshop; Bike Action. Het team van de Derpbikers verraste door de 2de plaats te veroveren.

Daarna smaakte de pastaparty in het restaurant van de Drafbaan naar meer en werd er onder de aanwezige bikers nog een Easy Washer verloot!
Tot volgend jaar.

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor alle uitslagen

Graag willen wij alle vrijwilligers onwijs bedanken voor hun inzet; FANTASTISCH!!!!

Verder danken wij onze verenigingssponsoren; Beukers Bike Center, Duinvermaak, WheelTec, Exventure, Snijder, TiTech & Mylaps.
En uiteraard de evenementsponsoren: Bovisie, Van Diepen van der Kroef, HollandsGoud, Stoel van Klaveren, Onyva, Nedvice, Tweewielercentrum de Hoef & Easy Washer

29-09-2011 Spontane donatie parcoursonderhoud

Soms wordt je verrast door een intitiatief en/of een email. Onderstaande email viel afgelopen week in de mailbox van MTB-Noordwest.
Als SBB besloten heeft wat er wanneer in de bossen gaat gebeuren kunnen we de donaties ook daadwerkelijk gaan inzetten!

Goedemorgen!
Tijdens het feest voor mijn 40e verjaardag heb ik geld ingezameld voor een goed doel. Dit heeft 200 euro opgeleverd. Als goed doel dacht ik aan jullie. Ik fiets bijna elke week in de duinen dus ik heb ook direct lol van de donatie! Hoe kan ik het geld het beste overmaken?
Hoor graag van jullie.

Groeten, Peter