Nieuws: 2013: maart

01-03-2013 MTB-De Zeeleeuw 4-uurs estafette

Op zondag 26 mei 2013 organiseert MTB de Zeeleeuw de 4-uurs estafette in recreatiegebied Geestmerambacht. De 4-uurs estafette draait om gezelligheid tezamen met sportiviteit. Het evenement is bedoeld voor iedereen. Door de aard van het parcours komen ervaren rijders maar ook de minder ervaren deelnemers aan hun trekken. Het parcours biedt voldoende uitdaging voor iedereen, door de wedstrijdopzet rijdt iedere rijder feitelijk gezien maar 2 uurtjes

Estafette

Het evenement duurt 4 uur en teams bestaan uit 2 rijders. Het is ook mogelijk om individueel te starten. Per team is 1 rijder op het parcours. Het wisselen van rijder gebeurt in principe na iedere ronde. Teams mogen echter ook beslissen om 2 of meer rondes per rijder te rijden. Het wisselen gebeurt in de “Wisselzone” waar een bidon met daarin de tijdsregistratiechip wordt doorgegeven. Zorg dus voor 2 bidonhouders.
Het parcours
Het parcours bevindt zich in recreatiegebied Geestmerambacht, even ten noorden van Alkmaar nabij Langedijk. Het terrein omvat een groot meer met mogelijkheden voor ontspanning op en aan het water. Je kunt er zwemmen, zonnen en surfen, maar ook wandelen en fietsen in een natuurlijke omgeving. Voor het estafette-parcours worden delen van de vaste route van het Geestmerambacht gebruikt, en hebben we enkele interessante passages toegevoegd waardoor een zeer afwisselend geheel is ontstaan. Tevens zijn er bredere stukken toegevoegd om het inhalen mogelijk te maken en om je benen wat rust te gunnen…………

Tijdswaarneming

Voor de tijdswaarneming van de estafette wordt gebruik gemaakt van een professioneel tijdsregistratiesysteem. Hierdoor zal het tijdens de wedstrijd mogelijk zijn om de onderlinge verschillen nauwkeurig bij te houden. Na de wedstrijd zal de uitslag zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden via internet.

De inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht is mogelijk vanaf zaterdag 2 maart 14:00 uur via www.mtb-dezeeleeuw.nl.

Meedoen aan de 4-uurs estafette Geestmerambacht is alleen mogelijk via voor-inschrijving, inschrijven op de dag zelf is helaas niet mogelijk.
Inschrijven is mogelijk voor teams van twee deelnemers (dames, heren of mix), maar ook voor individuele rijders (met apart klassement). Daarmee is de wedstrijd niet alleen interessant voor vrienden- en bedrijventeams, maar ook voor de fanatiekere marathonrijders. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen er bij de teams verschillende klassementen worden gemaakt

Let op:

er wordt gestart op volgorde van inschrijving (mits betaald), dus schrijf op tijd in!
De inschrijfkosten bedragen € 35 per team en € 17,50 voor individuele rijders. Dit bedrag kan overgemaakt worden op bankrekening 1712.61.380 tnv MTB de Zeeleeuw ovv de Teamnaam.
KNWU basislidmaatschap is vanaf 2013 niet meer noodzakelijk!

Tijdens de De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht zijn alle benodigde faciliteiten voor een succesvolle dag aanwezig:

·  ruime, gratis parkeerplaats
·  een uitdagend parcours
·  koek en zopie
·  professionele tijdsregistratie
·  gezellige permanence met speaker en muziek
·  toilet- en douchegelegenheid
·  recreatie- en zwemmogelijkheid voor familie
…en natuurlijk na afloop van de wedstrijd een pastaparty!

Dagindeling(onder voorbehoud)

10:00 uur Start inschrijving in Restaurant Hotel Molengroet
10:30 uur Inrijden op het parcours
12:00 uur Start 4-uurs estafette GMA op volgorde van inschrijving
16:00 uur Finish eerste teams
17:00 uur Pastaparty

Bereikbaarheid/parkeren

Het adres van Recreatiegebied Geestmerambacht is Klaregroetweg 1, 1723 PW Langedijk. Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats van het recreatieterrein.

Aansprakelijkheid

Deelnemers aan De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht nemen geheel op eigen risico deel aan het evenement. Hiervoor zal vóór aanvang van het evenement bij het ophalen van de startbewijzen getekend moeten worden door alle teamleden.
De organisatie kan op geen enkele wijze verantwoordelijkheid dragen voor letsel ontstaan op of rondom het evenement. De organisatie aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid

Eigen risico bezoekers

Het bezoeken van de door mtb de Zeeleeuw georganiseerde 4-uurs estafette is geheel op eigen risico.
De vereniging stelt zich in geen enkel opzicht aansprakelijk voor eventueel letsel en schade opgelopen tijdens een bezoek aan het evenement. Houdt voldoende afstand van de deelnemers en ga niet op plaatsen staan waar je het risico loopt om aangereden te worden en neem plaats achter het tweede lint indien dat gespannen is. Een gewaarschuwd iemand telt voor twee!

10-03-2013 Velozine

Velozine is DE website als je op zoek bent naar: een nieuwe, scherpe en onafhankelijke blik op onder meer het nieuws en de producten uit de fietsbranche, anders dan de traditionele media. En dat is precies wat je van Velozine mag verwachten, gecombineerd met en gebaseerd op een oprechte passie voor de fiets en zijn sport!

Velozine komt voort uit een uit de hand gelopen hobby en is gebaseerd op een non-profit principe. De website wordt geheel gedragen door de inzet van vrijwilligers.
Taadaa en daar is weer een overeenkomst met MTB-Noordwest……..
Vanaf heden zullen wij bepaalde content van Velozine delen op de website en via onze Facebook. Content waarvan wij denken dat het een toegevoegde waarde heeft, en anders is dan je overal al leest.

We beginnen met een artikel over 650b of 27,5” wielen….

De 650b-keuze

Outletcentra liggen er vol mee: b-keuze artikelen waar net even wat aan mankeert, maar wat je 9 tegen 10 toch niet zult merken. Als je dan voor de helft van het geld klaar kunt zijn, waarom zou je dan het volle pond betalen aan een 100% goed product, wat nadat je ermee de winkel uitloopt al meteen in waarde is gehalveerd?!

De fietsindustrie lijkt dit principe ook ontdekt te hebben, maar ‘with a twist’. Het buzzword van 2012 was namelijk 650b… een soort b-keuze van 29-er wielen of van 26 inch wielen en de trend zet in 2013 keihard door. Voorstanders roepen dat deze wielmaat het beste van beide maten combineert, de tegenstanders dat het vleesch noch vis is. De outletcentra die deze wielen verkopen met de leus ‘te heet gewassen 29-er wielen’, die zijn we echter nog niet tegengekomen.

En onder het mom van “voor wat, hoort wat… kunnen jullie hier verder lezen wat nou de ideale wielmaat is.

14-03-2013 Help Schoorl uit de brand!

MTB-Noordwest heeft je hulp nodig! Voor het derde jaar op rij is MTB-Noordwest in de race voor een substantiële funding van de EOCA. De EOCA is een groep van Europese outdoor bedrijven die een fonds gecreëerd hebben waarmee ze jaarlijks projecten steunen met een sportieve, natuurgerichte insteek.

Alweer?

Wij hebben de nieuw te realiseren mountainbikeroute van Schoorl als project ingediend en zijn inmiddels door de jury-ronde. Nu is het aan jullie om te gaan stemmen voor de projecten…bij voorkeur de onze natuurlijk:-)
Nu denk je vast dat is mij eerder gevraagd. Dat klopt we hebben de afgelopen 2 jaar net naast de pot gepiest in de publieke stemronde. Steeds scheelde het maar zeer weinig…….dat laten we ons dit jaar toch niet weer gebeuren???

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.
IN ENKELE GEVALLEN IS HET NOODZAKELIJK OM DE PAGINA EERST TE VERVERSEN VOORDAT JE KUNT STEMMEN.

Nu

De route van Schoorl is de afgelopen weken ingrijpend veranderd, als gevolg van de branden in 2011 heeft Staatsbosbeheer een groot gedeelte van het bos moeten kappen. Vanuit Europese wetgeving(Natura2000) hebben stuifduinen een uitbreidingsprioriteit, kortom dit gekapte gebied wordt een stuifduinen landschap waarin paden niet gewenst zijn. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft MTB-Noordwest een goed alternatief ontworpen in een ander gedeelte van de Schoorlse duinen. Van de huidige 15km mountainbikeroute zal zo’n 7km komen te vervallen. Een nieuwe stuk van ±12km is ontworpen en hopen we voor eind 2013 te realiseren. Op dit moment zijn we bezig met het ontwerpen van nog een nieuw stuk van ±10km in het Noordelijk deel van de Schoorlse duinen.
Uiteindelijk komt de route dan op zo’n 30km uit.

Straks

Dit is geweldig natuurlijk, er is echter één maar…omdat Staatsbosbeheer Schoorl geen geld meer krijgt voor het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes en ruiterpaden zullen deze groepen het onderhoud en uitbreiding zelf moeten financieren.
Om de route duurzaam aan te leggen is er geld nodig, veel geld. Helaas is een pad harken en gaan fietsen niet meer voldoende voor een route die ruim 60.000 keer per jaar gebruikt word. Uiteraard hebben we al geld verkregen via onze donateurs, partners en sponsors. Dit is alleen nog niet voldoende voor de mooie en duurzame plannen die we hebben.

Stem nu alsjeblieft!

Kortom; Stem op ons project en zorg ervoor dat we sportief kunnen blijven genieten van de mooiste mountainbikeroute in Nederland, die met jullie stem hopelijk binnenkort verlengd kan worden! (stemmen kan tot en met 28 maart!)

Stemmen kan via de website van de Nederlandse partner van de EOCA, Bike & Trekking magazine.
IN ENKELE GEVALLEN IS HET NOODZAKELIJK OM DE PAGINA EERST TE VERVERSEN VOORDAT JE KUNT STEMMEN.

Stem vanaf iedere computer, tablet of smartphone in je omgeving. Zet je netwerk in en wees creatief;

*deel dit bericht zoveel mogelijk via Facebook, Twitter fora, en andere social media

*heb je een winkel? Leuk idee; iedereen die ter plekke stemt via zijn/haar smartphone krijgt korting…..
*vraag je collega’s of desnoods het hele bedrijf om te stemmen via intranet wellicht

*geen betere openingszin in de kroeg dan; “Zeg schatje….ik ben fanatiek mountainbiker en heb jouw hulp nodig zal ik je mijn nummer geven en kan je gelijk even stemmen…..”

*motiveer iedereen op de sportclub om te stemmen

*deel dit bericht via Twitter, Facebook en andere social media.

*Ken je iemand bij een groot(fietsgerelateerd) bedrijf? Vraag of zij er aandacht aan willen besteden via de website of liever nog via Facebook

bedankt!
Team MTB-Noordwest en alle mountainbikers.

18-03-2013 MTB-Noordwest sponsordag 2013

Sponsoren maken veel mogelijk binnen een vereniging zoals MTB Noordwest. Om de hoofdsponsors - die onder andere met hun namen trots prijken op onze teamkleding - te bedanken voor hun bijdrage organiseerden we afgelopen zondag de eerste MTB Noordwest-sponsor-verwendag. De weersverwachtingen waren nat en koud, maar de ochtend bleef heerlijk droog, met soms een lief waterig zonnetje.

Rond 09:00 uur verzamelden de uitgenodigde sponsoren en leden van het MTB-Noordwest team zich bij Duinvermaak. Het was snel duidelijk dat de sponsoren (net als de teamleden) enthousiaste mountainbikers zijn. Voordat de koffie was doorgelopen kwamen er vele fietsgesprekken los. Na een welkomstwoord van verenigingsvoorzitter Erik en het kort voorstellen van alle aanwezigen was het tijd voor de hoofdmoot van de dag; een kijkje in de keuken van MTB-Noordwest. En dat doe je natuurlijk op de fiets.

In een stoet van 25 bont gekleurde mountainbikers reden we van Duinvermaak naar het parcours in het gekapte deel van de Schoorlse duinen. Door de houtkap heeft dit deel van duin een ware metamorfose ondergaan. Voor de meeste was de oriëntatie ook volledig zoek. Het uitzicht is veranderd van bos naar buitengewone vergezichten. Mooi, maar tijdelijk want dit deel van de route zal (hopelijk snel) uit de lus verdwijnen. In een korte stop gaf bestuurslid Vincent en voor de gelegenheid substituut boswachter een heldere uiteenzetting over de omvang van de kap, interessante achtergronden en toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Alleen jammer dat hij de informatie over de geel-rood-bruin-gevlekte blauwborst vlinder niet meer volledig paraat had.

Daarna door voor een unieke sneak preview van de nieuwe middenlus, waarvoor de vergunningsaanvraag met smart wacht op finale goedkeuring door de provincie. Routedesigners Rob en Roy gaven op verschillende punten uitleg over de route. De route zelf is niet zichtbaar, maar iedereen kon zich watertandend een voorstelling maken van de fantastische lijnen die door de mannen zijn uitgedacht. Een fantastisch parcours in een fabelachtig stuk duin. Hoeveel nachten slapen nog …?

De laatste toelichting op de nieuwe middenlus werd voor het gevoel gedaan op mooi maar zeer onbekend terrein, waarna we na ongeveer 50(!) meter weer op het oude parcours invoegden. Onderweg nog even stilgestaan bij een aantal interessante stukjes experimenteel onderhoud met grastegels en splitplaten en een kort bezoek aan de MTB-Noordwest zeecontainer op de Paardenweide, waar onderhoudsmaterieel en evenementenmaterialen worden opgeslagen.

Als uitsmijters de vanzelfsprekende groepsfoto en een puike professionele photoshoot waar alle sponsoren in volle actie op de gevoelige plaat werden gezet. Kers op de taart werd een pannenkoek bij Duinvermaak waar nog lang over mountainbiken werd nagepraat. Op basis van de reacties van de sponsoren en teamleden een interessante en geslaagde dag. Als enthousiaste sponsor ben je natuurlijk betrokken bij de vereniging en als betrokken vereniging zijn we graag enthousiast naar onze sponsoren!

26-03-2013 Stagedag PCC-Oosterhout

Dinsdag 26 maart kwamen 6 jongens en een leraar van het PCC-Oosterhout helpen in het bos in het kader van maatschappelijke stage.

De 3e jaars leerlingen van de techniek-kant, daar leek grastegels leggen ons een prima klus voor. Dus op tijd het bos in en aan de slag. Op de plek waar de tegels als proef al lagen hebben we de rijen verbreed en verlengd zodat we een nieuwe modderperiode door kunnen zonder enorme gaten. Ook hopen we dat de single-track nu niet naar links en recht in de breedte uitgereden wordt, maar netjes smal blijft. De heren waren gelukkig uitgerust met veiligheidsschoenen zodat we niet bang voor voetschade door de met verve gehanteerde houweel hoefden te zijn.

Toen we daar klaar waren was het tijd voor een snel broodje, de pauze werd opgeofferd om eerder naar huis te kunnen! Ondertussen vroegen passerende mountainbikers wanneer zij nu eens gebeld werden om mee te kunnen helpen; Heren, nog even geduld, als de nieuwe ronde komt is er werk genoeg!

Het stukje voor de Bokkenweide was nu aan de beurt, de rare kuil direct na schelpenpad af-bos in werd o.a. gedicht. We hadden nog tijd genoeg, er werd goed gewerkt en met een groepje schiet je lekker op, dus hup naar de ZW-hoek. Ook hier eerst de kuil direct na het schelpenpad behandeld en daarna lopend naar de top, om daar de afdaling wat te vlakken.

Terug naar de auto en naar duinvermaak, daar werden de sneakers weer aangetrokken zodat de mannen als gewone jeugd weer naar huis konden! Bedankt voor de inzet mannen! Volgend jaar weer!

26-03-2013 MTB-clinic Patrick Smit

Wegens overweldigend succes van de laatste clinics…… gaat Patrick nog een aantal clinics verzorgen.

Op zondag 7 april, zaterdag 13 april zondag 14 april verzorgt Patrick een clinic van 10 tot 13:00H, speciaal voor leden en donateurs van MTB-Noordwest.

Tijdens de How2Ride Mountainbike clinic zorgt Patrick ervoor dat je rijtechniek aanzienlijk verbeterd.
Als je rijtechniek beter is voel je je zekerder, kan en durf je meer en beleef je dus meer plezier aan het mountainbiken.

Een clinic kost € 25 p.p. waarvan € 5 ten goede komt aan het parcoursonderhoud en -aanleg.

Wil je meedoen aan één van de clinics of wil je meer informatie? Mail Patrick.
Vermeld in de email: je naam, leeftijd en op welke dag je de clinic wilt volgen.

Een goede helm en een goed functionerende fiets is verplicht voor deelname.

ps. De jump op de foto is niet verplicht bij de How2Ride clinic……

28-03-2013 Opruimen in Schoorl

Sinds januari is er flink gewerkt in de Schoorlse Duinen. De bomen in de verbrande delen van het bos zijn omgezaagd en de stammen zijn op stapels langs de Schoorlse Zeeweg gelegd. Een groot deel van de stammen is inmiddels afgevoerd naar houtverwerkende bedrijven. Het tak en tophout is versnipperd en verzameld op de Paardenweide.

Naar dynamisch open duin

Aan het eind van de zomer gaan de opruimwerkzaamheden verder. Dan worden de ongeveer 20.000 boomstronken die nu nog in de bodem zitten gerooid. Daarnaast worden met een hele grote “hark” de resterende takken en wortels bij elkaar geharkt. Zo ontstaat een goede uitgangssituatie voor een dynamisch open duingebied.

Van boom tot plank

De meeste stammen zijn afgevoerd naar België en een kistenfabriek op de Veluwe. In België wordt van de stammen spaanplaat gemaakt. Tot nu toe is er 2000 m3 aan stammen afgevoerd, ongeveer 1200 m3 ligt er nog. Deze overgebleven stapels stammen liggen langs de Schoorlse Zeeweg en de Dr. Van Steijnweg en worden de komende tijd opgehaald. Wanneer precies hangt onder andere af of er een schip vol geladen kan worden.

Van tak tot biomassa

De takken en toppen van de bomen zijn verwerkt tot houtsnippers. De houtsnippers vormen samen een grote piramide op de Paardenweide, die niet toegankelijk is voor recreanten. De snippers blijven daar liggen tot eind van dit jaar of begin volgend jaar. Tegen die tijd is de biomassacentrale in Purmerend klaar, waarmee Staatsbosbeheer afspraken heeft gemaakt over de aanlevering van biomassa.

Waterdamp

De houtsnippers bevatten veel vocht. In combinatie met het rottingsproces van de fijne snippers in de berg komt hierdoor regelmatig waterdamp vrij. Dit is de witte damp die regelmatig op verschillende plekken uit de berg komt. Vergelijkbaar met de onschuldige witte damp die wel eens boven sloten en meren hangt wanneer het warmere water uit de sloot in aanraking komt met de koudere buitentemperatuur.

Omleidingen opgeheven

De omleidingen voor de MTB-route, fietsers en ruiters die nodig waren in verband met de werkzaamheden zijn opgeheven. Dit betekent dat weer alle routes zoals vanouds kunnen worden gebruikt.

30-03-2013 Verslag De 5 van Schoorl

De laatste “5” was er één met hoogte- en dieptepunten……nog nooit waren we zo vroeg begonnen. Zeven uur om precies te zijn, om de nieuwe tent in alle rust op te zetten…..bleek achteraf erg mee te vallen en met een half uurtje stond er een lekker warm onderkomen tijdens deze wederom koude ochtend.

Mogelijk gemaakt door….

De 5 van Schoorl is mede mogelijk gemaakt door:
Alle deelnemers
De vrijwilligers
Bike Action Alkmaar
Sponser
Floor’s Fietsreparaties
De MTB-Noordwest verenigingssponsoren

De training

De inschrijving verliep door toedoen van onze evenementencommissie echt super smooth……..mede daardoor kon er, in een waterig zonnetje, op tijd gestart worden in 2 groepen. Voor het eerst in alle edities kon iedereen de overkant van de Bokkenweide fietsend bereiken, vrij uniek!
Al na de eerste ronde bleek dat de verschillen redelijk groot waren, 3 koplopers kwamen na zo’n 34 minuten door. Van de drie koplopers bleven er in de tweede ronde uiteindelijk 2 over die een groot deel van de training als duo gereden hebben. De wind op het gekapte gedeelte viel alles mee, toch zag je heel wat groepjes gelijkgestemden ontstaan, sommigen vrolijk keuvelend, anderen toch wel zwoegend na een rondje of drie. Na een ronde of 3 was het eigenlijk al duidelijk dat de 2 koplopers niet meer achterhaald zouden worden, tenzij ze helemaal zouden instorten. Maar ervaren marathonrijders als Patrick IJpelaan en Michael Emmerik zal dat niet snel gebeuren. Uiteindelijk bleek Patrick de rapste over de 5 rondes Schoorl en finishte net als Michael binnen de 3 uur…….toptijd!
Bij de dames verliep de race ook spannend, Nienke van Haaster en Annemarie Kranenburg reden niet samen, maar de eerste 2 rondes was er slechts een klein onderling verschil. Na 5 rondes bleek Annemarie een iets vlakkere race gereden te hebben en kwam voor Nienke over de meet.

Foto’s en uitslagen

De foto’s van Erik, de foto’s van Jacco en de uitslagen van De 5 van Schoorl staan inmiddels online.

Stank voor dank

Waar wij als organisatie enorm pissig over zijn is het feit dat er rijders zijn die het nodig vinden om de wikkels van repen en gels gewoon te laten vallen tijdens deze training. Gisteren hebben we op het schelpenpad van de Blijdensteinsweg zo’n 50 wikkels aangetroffen en vandaag tijdens een langzaamaan-opruimrondje nog eens 50 wikkels……..echt schandalig en eigenlijk ongelofelijk..
Voor ons al organisatie is dit een behoorlijke domper op een geslaagd evenement

31-03-2013 De EOCA uitslag

Na de drukte rond De 5 van Schoorl weer terug naar de dagelijkse beslommeringen………
De EOCA uitslag……..uitslag kregen we er inderdaad van…..
Helaas is de stemronde van de EOCA voor ons op een deceptie uitgelopen. Dit heeft verschillende oorzaken.

Vanaf het begin ontvingen wij van diverse kanten berichten dat de stemprocedure éénvoudig te manipuleren was. Wij hebben hierover contact gehad met de EOCA die aangaf dat zij inderdaad vanuit Nederland verdacht stemgedrag constateerde. Intern hebben wij toen overwogen om ons terug te trekken omdat we als vereniging niet met fraude geassocieerd willen worden. Maar de EOCA verzekerde ons dat zij het stemmen onder controle had, elke stem werd handmatig gecontroleerd door een IT-expert….en frauduleuze stemmen verwijderd. Dat, en het vele werk wat in onze deelname is gestoken, deed ons beslissen om door te gaan en zelfs een tandje bij te schakelen.

De laatste dagen van de stemming merkten wij aan de aantallen en percentages dat er ook bij andere deelnemers frauduleuze stemmen waren gecorrigeerd, wellicht hebben slimme rekenaars dit ook opgemerkt in de tussenstanden die we publiceerden? Toen zakte de moed ons in de schoenen en verloren we alle geloof dat de EOCA de stemming werkelijk onder controle had, het werd een chaos en kritische vragen van onze kant kon de EOCA niet voldoende beantwoorden. Onze actie om op donderdagochtend 28 maart onze deelname in te trekken is vooral bedoeld als signaal. Een signaal naar de EOCA opdat zij hun fraudegevoelige stemprocedure grondig herzien, maar ook een signaal naar onze stemmers. Uiteraard zijn we dankbaar voor de overweldigende steun die we ook deze keer weer van jullie hebben gekregen. Toch vragen we jullie begrip voor ons standpunt dat al was het stemmen éénvoudig te manipuleren dan nog blijft het een keuze, doe je het wel of doe je het niet. We zijn een sportvereniging en hebben sportiviteit hoog in ons vaandel, winnen en verliezen hoort bij sport maar dan wel op een eerlijke en sportieve manier.

Tenslotte moeten we ook reëel blijven. Gelet op het stemverloop was het niet waarschijnlijk dat we hadden gewonnen, onze voornaamste concullega was een grote partij. Dus gaan al onze felicitaties uit naar het project in Roemenië, nota bene ook een mountainbikeproject dus wint in ieder geval onze sport. We hebben weer een hoop geleerd in deze hectische periode, en we hopen oprecht dat de EOCA een betere manier vindt om hun rijke subsidiepot te verdelen. Blijf ons steunen en wordt donateur, die nieuwe route in Schoorl moet en zal er komen!
Nogmaals dank voor jullie stem en we hopen dat er begrip is voor ons standpunt.

team MTB-Noordwest