Nieuws: 2014: juni

03-06-2014 Nieuwe sponsor: Triple IT

Wellicht is het sommigen van jullie al opgevallen, maar sinds enige tijd prijkt er een nieuw logo onderaan de pagina’s van de MTB-Noordwest website, dat van Triple IT.

Triple IT? Jawel Triple IT, een Alkmaars bedrijf dat sinds 1998 behoorlijk aan de weg timmert. We durven te beweren dat je bijna dagelijks geconfronteerd wordt met producten van Triple IT. Wat doen ze precies? Tja, wat niet? Zelf zeggen ze er het volgende over;

Triple IT is a Dutch company founded in 1998 by the four current partners and has continually grown since. We create synergizing opportunities between content, media and technology. We provide products and services for Internet and Mobile, with a strong focus on cutting edge product innovations.

Converting video formats, streaming over wireless/fixed networks and creating innovative multimedia applications are fields in which Triple IT excels. Creativity and ingenuity are vital components when we join forces with other global partners such as Ericsson and Vodafone, to create new products and services.

Our knowledge of technology, our open-mindedness and our extensive network enables us to see new developments sooner than most others – and to develop smart and outstanding, yet simple to use innovative solutions.

Duidelijk, lijkt ons!

MTB-Noordwest dankt Triple IT voor de support!
En uiteraard zul je de naam Triple IT terugvinden op de nieuwe MTB-Noordwest clubkleding.

04-06-2014 Le Champion zoekt hulp

Voor de Plus Wandel4Daagse in en rond Alkmaar is LeChampion op zoek naar uitpijlers. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar word van 18 t/m 21 juni
georganiseerd.

In vogelvlucht de taken:

Tijdens de Plus Wandel4Daagse Alkmaar zijn er 5 verschillende
routes. Deze routes zijn door middel van lussen met elkaar
verweven. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar word van 18 t/m 21 juni georganiseerd. Per dag moeten er drie lussen worden uitgepijld, gecontroleerd en vervolgens opgeruimd worden. De afstanden van de lussen zijn 15, 25 en 40 km. Op dinsdag 17 juni wordt er begonnen met het uitpijlen van de verschillende routes. Net voor de start van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar om 6:15 uur wordt de route gecontroleerd en vanaf 15:00 uur kunnen de pijlen en linten weer opgehaald worden.

Per dag ben je ongeveer 2 tot 4 uur bezig, afhankelijk van je
taak is dat in de ochtend, middag of avond. Je kunt aangeven of
je in je eentje wilt uitpijlen of met zn tweeën. We zijn opzoek
naar personen die 2 of meerdere dagen willen helpen om de wandelaars de juiste route te laten wandelen.

Door jouw inzet kan je MTB-Noordwest helpen. Per dagdeel(2 tot 4 uur) verdien je € 15,- voor MTB-Noordwest. Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan het onderhoud en de aanleg van de lokale mountainbikeroutes.

Zo helpen de mountainbikers de wandelaars en de wandelaars betalen voor het onderhoud en de aanleg van de mountainbikeroutes…….leuker gaat het niet worden.

Aanmelden kan door een email te sturen naar de vrijwilligerscoördinator van Le Champion. Vermeld wel dat je via MTB-Noordwest komt…..

04-06-2014 Afsnijden….waarom?

In de laatste Bike & Trekking staat een mooie column van hoofdredacteur Arjan Kruik over afsnijden….Een gewoonte die sommige rijders op de mountainbikeroute van Schoorl niet vreemd is ontdekte ik vandaag……

Waarom recht als het krom kan?

Ik geef toe, het onderstaande heb ik niet van mezelf. Ik werd op het idee gebracht door de fietswebsite Velozine. Daar had iemand een bericht gepost over het afsnijden van bochten op mountainbike-parcoursen. De schrijver vroeg zich af waarom dat gebeurde. Goede vraag, want waarom doen mountainbikers dat, bochten afsnijden? Het gebeurt overal, op ieder parcours waar ik kom, en ik erger me er al jaren aan. Zijn bochten niet juíst waar het bij mountainbiken om gaat? De belangrijkste bron van de fun die het rijden op een fiets met noppenbanden oplevert, zéker in ons vlakke landje zonder hoogteverschillen? Als ik rechtuit had willen rijden, dan was ik wel op een racefiets door de polder gaan rijden, toch? Blijft de vraag: waarom wordt afgesneden? Zijn het Strava-strijders die zich met een waas voor ogen naar de top van de online Olympus proberen te trappen? Komt het door het ongeduldige inhaalacties tijdens toertochten? Is het gebrek aan rijtechniek? Of gewoon luiheid?

Ik weet het niet. Nou zou je zeggen: dat moeten die lui toch zelf weten, of ze afsnijden of niet? Nee, dat moeten ze niet zelf weten. Reden: ik zie telkens weer, dat de shortcuts na verloop van tijd een ‘officieel’ karakter krijgen, terwijl de spannende bochten dichtgroeien en zo definitief verdwijnen. Zo muteren uitdagende parcoursen langzaam maar zeker in saaie racebanen. En ik wil niet racen, ik wil spelen. Dat was voor mij tig jaar geleden de reden om een paar weken lang pasta met ketchup te eten om die Muddy Fox te kunnen kopen die bij mijn fietsenmaker in de etalage stoer stond te wezen. En dat is het nog steeds. Dus doe me een plezier, beste lezers van dit blad, en snij niet meer af. Alvast bedankt!
- Arjan Kruik

16-06-2014 De Transhoek MTB Estafette

Blok 7 september 2014 maar alvast in de agenda; de inschrijving voor de Transhoek mountainbike estafette is per heden geopend! De Transhoek is met maar liefst 160 hoogtemeters per ronde en 14 rondes per team een uitdagende wedstrijd op een unieke locatie: het ATB parcours in Bergenschenhoek.

De Transhoek

De Transhoek is een unieke mountainbike estafette die gereden wordt in een team van 2 personen, waarvan 1 persoon steeds aan het rijden is. In totaal worden er 14 rondes per team gereden. De Transhoek wordt gereden op het vaste ATB parcours in Bergschenhoek, ten noorden van Rotterdam.

Er moeten 160 hoogtemeters per ronde van ca. 7 kilometer worden overwonnen, 2240 meter in totaal. De wedstrijd is daarom uitdagend, maar voor een getrainde mountainbiker goed te rijden. Tijdregistratie zal plaatsvinden via het elektronisch tijdwaarnemingssysteem van Mylaps. Elk team krijgt één chip in een bidon die bij elke wissel overgegeven wordt.

De details

Voor de rijders die niet bekend zijn met het parcours van Bergschenhoek start er 45 minuten vóór de briefing een verkenningsronde met een gids die alle ins en outs van het parcours zal onthullen.
Het adres: Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek.
Bij Outdoor Valley is er parkeergelegenheid, kleedkamers, een kantine en gelegenheid om je fiets af te spuiten. Het volledige programma is hier te vinden.

De inschrijving is geopend!

Deelname kost 7,50 per persoon. Schrijf je hier direct in of kijk voor meer informatie op de website of op facebook. Let op: er is plaats voor maximaal 40 teams dus wees er snel bij!

19-06-2014 Bike Festival Brabant

Plannen aan het smeden voor het weekend? We helpen je graag een handje! Want juni is een festivalmaand! Niet alleen wat muziek betreft, ook voor ons fietsers. Komend weekend kan er gefestivald (…) worden in het Brabantse dorp Zeeland. Daar vindt - zaterdag 21 en zondag 22 juni - het Bike Festival Brabant plaats.

Fietsen voor het goede doel

“Het weekend staat geheel in het teken van de wielersport, waarbij de Bart Brentjens 24 uurs race als rode draad fungeert. Naast de 24 uurs race is er een 6 uurs race, een dikke banden race voor de jeugd en een bedrijvencompetitie. Er wordt voor het goede doel gefietst. Het hoofddoel is de Stichting NCFS (beter bekend als de taai-slijm ziekte) waarbij de organisatie er naar streeft om 75% van de inkomsten aan het goede doel te schenken.”- aldus de website.

Dark Forest

De wedstrijden worden verreden op een gevarieerd parcours waarbij volop gebruik gemaakt wordt van wat de omgeving te bieden heeft. Diverse secties zijn, geheel in stijl met de hedendaagse World Cups, voorzien van naam. Zo is er ‘The Black Hole’ gevolgd door het ‘Dark Forest’, maar ook ‘Het Greppelpad’ en ‘Het Fietspad’. Brabanders zijn nuchter. Als ze niet gedronken hebben althans. Kijk verder op Velozine of schrijf je in op www.bikefestivalbrabant.nl!

23-06-2014 Grote namen bij MTB Challenge

Nog twee weken, en dan klinkt het startschot voor de Makelaarsland MTB Challenge. Deze ‘Bikestrijd met beachgevoel’ trekt grote namen! En… je kunt het nog zelf beleven!

Een spraakmakende Challenge

Hargen aan Sail – 4 tot en met 6 juli - houdt wederom een MTB event! Makelaarsland, de nummer-één-makelaar van Nederland, is hoofdsponsor van de spraakmakende challenge die zaterdag 5 juli door het bos- en duingebied bij Hargen, Groet en Schoorl wordt verreden. Ook deze derde editie trekt grote namen, zoals Thijs Al die onlangs stopte als professional. Typerend voor deze race zijn natuurlijk weer de onorthodoxe elementen in het parcours en de Schoorlse duinen als decor. 

Hoofdprijs van 500 euro!

Na een le mans-start vertrekken de deelnemers richting Schoorl aan Zee via het fietspad. Daarna vervolgt de route richting Schoorl - rechts het schelpenpad op en na enkele honderden meters het MTB parcours op. Na een volle ronde is de finish nabij de slufter. Voor de snelste man of vrouw is de hoofdprijs 500 euro. De tweede man en vrouw krijgen 100 euro. De man en vrouw met de derde tijd krijgen beide 50 euro. Daarnaast worden fraaie mountainbike gerelateerde artikelen - gesponsord door Bike Action Alkmaar – onder alle deelnemers verloot. 

Inschrijven

Op het parcours zijn vele knooppunten, waar in verband met veiligheid enkele vrijwilligers nodig zijn om het geheel in goede banen te leiden. Bekijk het filmpje van de 2013-editie en de inschrijfmogelijkheden!

30-06-2014 Nieuwe Helden

Filmtheater de Luxe vertoont op donderdag 3 juli om 20.00 uur in het Scagontheater in Schagen de wielerdocumentaire “Nieuwe Helden - in het hart van de Tour”. De documentaire is op groot scherm te zien tijdens de rustdag bij het WK voor fietsvrienden onder elkaar!

Nieuwe helden – in het hart van de Tour

DWDD: “Een van de mooiste sportdocumentaires ooit gemaakt!”
Nieuwe Helden is het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook de Tour kunt winnen zonder doping. In de honderdste editie van de Tour de France gaat het jonge Nederlandse Argos-Shimano team revanche nemen op de oude garde die door dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid filmt Dirk Jan Roeleven de mannen: op de weg, met het team in de bus, op de hotelkamers en op de massagebank. Marcel Kittel en zijn team schrijven geschiedenis.

Sprintfavoriet Kittel belooft zijn teamgenoten een mooie bonus (een Rolex?) bij een etappeoverwinning. Niet alleen wint Argos de eerste etappe en pakken ze daarmee de gele trui, ze winnen nog twee andere etappes. Tot aan het einde is de vraag: hoe ver zijn Marcel en zijn team bereid te gaan? Wie is sterk genoeg om in Parijs gangmaker te zijn voor Kittel? We zien hoe Cavendish Kittel probeert te intimideren. Maar wie komt er in de bloedstollende finale als eerste over de streep? Regie: Dirk Jan Roeleven (NL 2014, 87 minuten) 

Kaartverkoop

Kaartverkoop via de webshop op Filmtheater de Luxe en op de dag van de vertoning, als de zaal niet uitverkocht is. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang 8, - euro per persoon.

Extra’s

Wie op 3 juli in wielertenue verschijnt krijgt voor aanvang van de film koffie, thee of fris gratis! In de foyer staat een stand van BlueOn bike uit Bovenkarspel met sportartikelen en het boek over de film Nieuwe Helden.