Nieuws: 2014: maart

09-03-2014 MTB Toertocht Wieringerwerf 16-03

Zondag 16 maart a.s. organiseert Scouting Die Robben uit
Wieringerwerf een Mountainbike toertocht van 40 km door het Dijkgatbos en het Robbenoordbos bij Wieringerwerf. Deelname is voor iedereen toegankelijk. De start is vanaf 9 uur vanaf het clubgebouw van Scouting Die Robben aan de Pr. Irenestraat 19a (in het DWOW bos) te Wieringerwerf. Parkeren kan aan de Brink en de Terpstraat.

Voor de deelnemers is er onderweg drinken en een versnapering.
 Deelname kost € 5 en komt geheel ten goede aan de vereniging. 
Na de tocht is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten.
 Tevens kan er na de tocht nog even gezellig worden nagepraat in
 het clubhuis, onder het genot van een kopje koffie of soep.
Scouting Die Robben is een vereniging die altijd al zonder 
subsidies heeft gedraaid. Ze hebben een eigen clubgebouw. De
 vereniging haalde de financiering voorheen uit de verhuur van
 tenten. Daar een deel van de tenten door slijtage niet meer
 verhuurbaar is en er geen geld is voor nieuwe tenten, hebben leiding en bestuur besloten om een nieuwe weg in te slaan door het organiseren van mountainbike toertochten. De tocht zal 
dan ook een scouting element bevatten, welke elke keer weer 
anders is. Deze keer is de uitdaging routetechniek en de
 waterbak.  Ook worden er foto’s gemaakt welke u na afloop kunt
 downloaden op de site van Scouting Die Robben.
 Op deze manier hopen we de vereniging laagdrempelig te kunnen 
houden zodat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen 
aangesloten kunnen zijn bij een vereniging.

10-03-2014 Metamorfose Duinvermaak

Duinvermaak in Bergen maakt ondergaat momenteel een metamorfose van jewelste. Onze sponsor is groots aan het verbouwen om zo nog vele jaren topkwaliteit te kunnen leveren. Tijdens de werkzaamheden is Duinvermaak gewoon geopend en kan je dus gewoon blijven genieten van de overheerlijke bosvruchten taart, een pannenkoek, pizza of kopje koffie.

Het restaurant wordt volledig vernieuwd, de achterzaal, Het Vrouwtje van Duin, zal bij het restaurant worden betrokken. De open keuken gaat ook volledig op de schop, wordt vernieuwd, en zal iets verplaatst worden om de doorgang naar Het Vrouwtje van Duin mogelijk te maken. Nieuwe elektra, zuinige apparatuur en een warmteterugwin installatie zorgen ervoor dat men nog groener kan werken.

Als alles volgens plan verloopt, kun je vanaf donderdag 27 maart terecht in een compleet vernieuwd Duinvermaak. Dezelfde mensen, dezelfde sfeer, dezelfde kwaliteit maar toch anders. Tot die tijd ben je ook van harte welkom in Het vrouwtje van duin via de zij-ingang van Duinvermaak.

13-03-2014 Met Bikesports naar België

Op 13, 14 en 15 juni gaat BikeSports-trainingen naar België, in het gebied rond St Vith hebben wij een uitstekend hotel gevonden in een prachtig mountainbike-gebied.
In dit weekend wordt er onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs op zaterdag en zondag gefietst in het gebied Ardennen-Eifel in de provincie Luxemburg.

Er zijn ruim 500 km bewegwijzerde mountainbikeroutes in het Oosten van
België, waarbij kan worden gestart vanaf het hotel, plus het netwerk van 800 km mountainbikeroutes in de aangrenzende Duitse Eifel.
Er wordt een indeling gemaakt op twee niveaus op zaterdag rijdt niveau 1, 50 km en niveau 2, 85 km en op zondag wordt er 35 of 50 km gefietst.
In het hotel hebben we volledig pension, u hoeft alleen uw eigen consumpties af te rekenen. De kosten voor dit weekend zijn 195 euro. Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op de website. In overleg met Hotel Herberg de Lanterfanter heeft Bikesports het weekend van 13-15 juni vastgelegd.
Het hotel ligt temidden van de bossen (op 1,5 km van het dorp Schönberg) en is een ideale verblijfplaats voor sporters en groepen. Er zijn 10 kamers beschikbaar voor maximaal 30 gasten. De beschikbare kamers zijn voorzien van bed- en badlinnen en douche.
Het ontbijt wordt tussen 8 en 10 uur geserveerd, het avondeten omstreeks 19 uur. De bar is geopend van 16 uur tot ca middernacht. De sauna is tijdens uw verblijf gedurende twee uur gratis te gebruiken. U kunt op de vertrekdag nog de gehele dag gebruik maken van de bikewash en de gemeenschappelijke doucheruimte.

Voor fietsen is er een afsluitbare fietskelder en een bikewash. Natte kleren en schoenen kunnen drogen in de droogkamer. Daar bevindt zich ook een wasmachine en droger.

26-03-2014 Samen sterk!

MTB-Spaarnwoude en MTB-Noordwest samen sterk.
De naam MTB-Spaarnwoude is al een aantal jaren de verzamelnaam voor een groep enthousiaste vrijwilligers die zorg dragen voor het onderhoud aan het mountainbikeparcours en het begeleiden van de woensdagavondtrainingen op het mountainbikeparcours van Spaarnwoude.

Nieuw toegetreden tot de vereniging MTB-Noordwest is de stichting MTB- Spaarnwoude. Deze stichting heeft onder andere het onderhoud van het mountainbikeparcours van Spaarnwoude op zich genomen (dit deden ze al, maar nu dan formeel). Ook bieden zij uit naam van MTB-Noordwest trainingen aan op woensdagavond in Spaarnwoude vanaf het verzamelpunt bij Snowplanet/Snowworld. Deze trainingen beginnen in april en eindigen in september. Wil je meetrainen en mede daardoor een bijdrage leveren aan het parcours van Spaarnwoude, schrijf je dan in via onze leden- en donateurspagina. De kosten bedragen € 60 per jaar, inclusief lidmaatschap van MTB-Noordwest en een KNWU basislidmaatschap.

Vermeld DUIDELIJK bij je betaling je INSCHRIJFNUMMER en SPAARNWOUDE TRAINING. De penningmeester zal je tot in lengte der dagen dankbaar zijn!

Ben je al lid van MTB-Noordwest, dan kost het € 47,50. Ben je al lid van een andere vereniging maar wil je toch op woensdagavond meetrainen, dan kost dit € 60 per seizoen. Wil je meer weten over de trainingen, kijk dan op de website van MTB-Spaarnwoude onder woensdagavond->trainingen