Nieuws: 2014: november

06-11-2014 Vergunning parcours Schoorl afgegeven!

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Er is door heel veel mensen heel hard aan gewerkt en het was niet altijd even makkelijk, maar het is zover! De provincie Noord-Holland heeft de vergunning afgegeven voor omlegging en uitbreiding van de mountainbikeroute in Schoorl. MTB-Noordwest en Staatsbosbeheer zijn ontzettend blij met dit nieuws. Wij staan te trappelen om de plannen erbij te pakken en aan de slag te gaan.

De komende weken gaan we alles afstoffen en de plannen definitief maken om daarna zo snel mogelijk te gaan starten met de aanleg. Ongetwijfeld gaan we daarbij een beroep doen op al onze leden, donateurs en vrijwilligers. We snappen dat er veel vragen leven, maar geef ons alsjeblieft nog even tijd om alles in de steigers te zetten. Over enkele weken komen we met meer informatie.

Kun je dan echt nog niets doen? Natuurlijk niet, je kunt je altijd nog aanmelden als vrijwilliger om ons straks te komen helpen en ben je nog geen donateur dan is dit je kans om er voor te zorgen dat we iets moois kunnen gaan realiseren met zijn allen.

Last but not least het oude parcours ligt er op dit moment echt prachtig bij dus grijp je kans ga genieten van de mooie ronde. Blijf op de bestaande route paden en ga niet op zoek naar de nieuwe route, die ligt er echt (nog) niet.

15-11-2014 MTB toertocht Texel 23-11-2014

Na het grote succes van de eerste toertocht op Texel met bijna 1000 deelnemers, wordt op zondag 23 november de tweede toertocht georganiseerd. Ook dit keer is er weer een mooie route uitgezet, deels over nieuwe paden. Grijp dus je kans om op zondag 23 november de mooiste mountainbike trails , bospaden, single tracks, natuurgebieden, duinen en het strand op Texel te ontdekken.

Tijdens de aankomende toertocht wordt er vooral gereden in het bos, door de duinen en in de natuurgebieden op Texel. De start vanaf de boot is nog hetzelfde en blijft uniek. Iedereen start daar tegelijk zodra de klep van de boot open gaat. Halverwege de route is een eenvoudige ravitaillering voorzien.
Natuurbeheerders hebben speciaal en alleen voor deze tochten hun terreinen open gesteld. Er kan ook dit keer weer gekozen worden uit verschillende afstanden (28, 40 en 50 km).

Deelnemersinformatie

Zondag 23 november, afstanden 28-40-50 km
Vanaf Den Helder: Inschrijving: van 7:00 – 8:50u
Locatie: kantine van HRTC DOK
aan de Guldemondweg in Den Helder
Start: om exact 8:00 en 9:00u onder begeleiding richting de boot NB: wees op tijd, want de boot wacht niet!
Vanaf Texel: Inschrijving: van 8:30 – 9:30u
Locatie: wachtlokaal Teso

Tochtdetails

Bos, single tracks, natuurgebieden, duinen en strand op Texel. Halverwege is een eenvoudige ravitaillering voorzien.

Algemene info:

Een helm is verplicht.
In Den Helder zijn de volgende voorzieningen: kantine, dagverzekering NTFU beschikbaar, douche- en kleedgelegenheid, ook apart voor vrouwen, toiletten

Kosten

€ 5 normaal tarief
€ 4 voor NTFU leden op vertoon van lidmaatschapskaart
€ 3 voor leden Wielersport Texel
€ 2 voor jeugd van 8-12 jaar en begeleid door een volwassene
Extra: bootkosten, te voldoen bij inschrijving in Den Helder. Tarieven: www.teso.nl

Agenda

De volgende toertocht op Texel staat gepland voor najaar 2015……. dus highlight 23e op de kalender en pak je kans voor deze unieke tocht op Texel!

22-11-2014 Zonnige singletracks

Dit weekend is er op MTB-gebied weer genoeg te beleven. Op Texel en in Heemskerk bijvoorbeeld… Zoek je toch nog iets heel anders? Lees dan gauw verder…

Indonesië is niet direct de eerste mountainbike bestemming waar je aan zou denken. Bij Jerome Clementz en Pauline Dieffenthaler zit dat blijkbaar wat anders, want die gingen er wel heen en kwamen met een prachtige video ervan terug. Dit is de essentie van mountainbiken, dit zijn de views waar we allemaal van dromen, dit zijn de singletracks waarover we allemaal willen rijden! Bekijk de video hier!

Hoog en droog

Hoewel… hoog en droog mountainbiken kan nu ook in ons eigen kikkerlandje lezen wij via Velozine…: “Wood15 is naar eigen zeggen het eerste indoor bikepark van Europa en de opening was indrukwekkend. De foto’s van de werkzaamheden lieten een nog wat lege hal zien, met in een hoek een modulaire pumptrack. Dat maakte de eerste indruk ter plaatsen des te overweldigender: de houten tracks zijn groot en hoog. Er zijn verschillende routes, variërend in moeilijkheidsgraad en je kan vaart maken vanaf hoge plateaus. De ‘Flow line’ kan het beste omschreven worden als een houten BMX baan met tafels en dubbels. Daarnaast zijn er routes voorzien van houten obstakels en drops. De hal bevat verder een ruimte met een north shore oefenbaantje en zoals gezegd een pump track.” Zie hier het volledige (foto)verslag.

22-11-2014 Redders in nood en meer

Iedereen kent ze, de Reddingsbrigade; die komen je redden als je in problemen raakt op het water denkt men meestal. Dit is juist, maar ze doen nog veel meer, ook voor mountainbikers!

Ongelukken in het bos

De Schoorlse reddingsbrigade is namelijk de steun en toeverlaat van vele mountainbikers in nood (en ik spreek uit ervaring….)
Bij ongelukken op het parcours is de reddingsbrigade als eerste ter plekke. Omdat ze zijn uitgerust met diverse terreinvoertuigen kunnen ze dichter en sneller bij de slachtoffers komen dan de zware ambulances. Door middel van de bruine 112 bordjes die op 49 plekken langs het parcours staan en deze kaart weten ze alle bikers die de spot drijven met de zwaartekracht feilloos te vinden. De (veelal) vrijwilligers komen allemaal uit de regio, en kennen het bos als hun broekzak. Na het lokaliseren en stabiliseren van het slachtoffer zorgen ze er ook voor dat de ambulance begeleidt wordt naar de plek des onheils.
Van de keren dat ze uitrukken houden ze een mooi logboek bij op de website, interessant om een keer door te bladeren.

Ondersteuning bij evenementen

Ook helpt de Schoorlse reddingsbrigade bij de ondersteuning van evenementen als Hoek van Holland-Den Helder, Egmond-Pier-Egmond en talloze andere (strandfiets) evenementen. Daarnaast geven ze ook ondersteuning bij de toertochten in de regio. Geheel vrijwillig!
Ze helpen tijdens evenementen niet alleen rijders in medische nood, maar zijn vaak ook niet te beroerd om iemand met pech een lift te geven. MTB verhuur Schoorl heeft de brigade een fietsendrager gegeven zodat desnoods de fiets en het slachtoffer gelijktijdig vervoerd kunnen worden……kortom:

SERVICE VAN DE BOVENSTE PLANK!!!!!
Applaudisseren mag, maar doneren heeft meer effect!

23-11-2014 Onderhoudspartner Bikeshoe4u

MTB-Noordwest heeft een nieuwe onderhoudpartner: Bikeshoe4u! Vanaf heden is Bikeshoe4u een nieuwe onderhoudspartner van MTB-Noordwest en daarom komen zij met een introductie aanbieding voor alle leden en donateurs.

Waarom Bikeshoe4u

In 2013 is de winkel van Bikeshoe4u ontstaan door de passie voor het fietsen. En door het ontbreken van een echte fietsschoenspecialist. Dit unieke concept zijn ze gaan uitwerken en zo is de winkel van Bikeshoe4u ontstaan. Bikeshoe4u is gevestigd in Nijkerk waar in de omgeving erg goed gefietst kan worden. In den beginne bestond de collectie vier schoenmerken en dat is ondertussen al uitgebreid tot maar liefst vijftien verschillende schoenmerken! Daarnaast voeren we nog verschillende merken voor de accessoires.

De speciale aanbieding voor MTB-Noordwest leden en donateurs.

Bij aankoop van fietsschoenen(race of MTB) ontvang je gratis overschoenen ter waarde van € 29,99 van het Schotse merk Endura. Deze actie is speciaal voor MTB-Noordwest leden en donateurs, gebruik bij je bestelling de onderstaande code en vermeld je lidmaatschap nummer.

Speciale aanbiedingscode: MTBNWBS4U

Deze actie is geldig tot en met 31 december 2014.

Regelmatig zal Bikeshoe4u met een actie komen die alleen geldig is voor MTB-Noordwest leden. Wilt u liever een uitgebreide voet analyse? Kom dan langs in de winkel van Bikeshoe4u.

Voor vragen of advies kunt altijd contact met ons opnemen;
Website Bikeshoe4u
Stuur ons een email

Of bel ons op 085-4016841

24-11-2014 Texaco FietsCleanPoint Egmond

Elke fiets krijgt het iedere rit flink te verduren, zeker tijdens de razendpopulaire strandfiets evenementen. Zout, zand, prut, zilte lucht en zeewater tasten uw fiets aan en verminderen de prestaties. Om uw fiets in topconditie te houden, is regelmatig en grondig wassen een vereiste!

Het nieuwe FietsCleanPoint bij Texaco Egmond is speciaal ontworpen voor tweewielers. Door het gebruik van een speciale lage drukspuit, kunt u zout en zand optimaal verwijderen, zonder uw lagers te beschadigen. Daarnaast is het FietsCleanPoint uitgerust met een kleine schuimborstel, waterdichte helmenbak en een luchtslang om uw fiets te drogen.

Speciaal voor leden van MTB-Noordwest

Texaco Egmond laat alle leden en donateurs van MTB-Noordwest GRATIS* kennismaken met het nieuwe FietsCleanPoint in Egmond. Binnenkort ontvangen jullie via de mail een waardebon. Daarnaast ontvangen alle leden en donateurs van MTB-Noordwest op vertoon van de KNWU lidmaatschapskaart of de fabeltastiese MTB-Noordwest donateursticker een gratis bidon cadeau! Lever de waardebon in bij Texaco Egmond en maak GRATIS gebruik van het nieuwe FietsCleanPoint!

Adres FietsCleanPoint:

Texaco Egmond
Heilooër Zeeweg 25
Egmond A/d Hoef

*Deze actie is geldig van 01-december t/m 04-januari 2015.

ps. Weer een goede reden om lid en/of donateur te worden van MTB-Noordwest.

24-11-2014 Deelnemersinfo Rabotop Schoorl

Komende zondag is DE Rabotop Schoorl. Omdat niet iedereen vaak in het Schoorlse Bos rijdt en er bekend is, hierbij even wat nadere informatie voor deelnemers. In het kort:

Start / finish plaats

• De inschrijving en start/finish is op de Bokkeweide, voor de route om er te komen zie hier de route naar de Bokkeweide
• Dit jaar volgen we weer de normale opzet van het Rabotop programma. Dus normale Rabotop starttijden en afstanden in tegenstelling tot vorig jaar toen we dubbele afstanden deden;

Inschrijving

• Via de Rabotop website is het mogelijk om je alvast in te schrijven, dat scheelt een euro en het formulier invullen op de dag zelf
• Als je op de dag zelf inschrijft kun je dit inschrijfformulier gebruiken

Parkeren

• Parkeren kan bij Duinvermaak, maar dat zal snel vol zijn verwachten we. Kijk voor andere parkeerplaatsen in Bergen even op onze evenementen pagina.

Houd rekening met:

• Er wordt op zondag ochtend door Le Champion ook een toertocht georganiseerd door het Schoorlse bos. Dat betekent wat drukte in het bos, vooral op het fietspad tussen Duinvermaak en de Bokkeweide. Houd daar dus rekening mee;
• Er wordt ook gewerkt aan de fietspaden. Waarschijnlijk zijn ze zondag nog niet ter hoogte van ons Rabotop parcours maar houd daar in ieder geval rekening mee;

KNWU basislidmaatschap

• En een KNWU basislidmaatschap is verplicht voor deelname, je kunt evt. ter plekke nog lid worden van de vereniging, maar beter is om van-te-voren in te schijven.

Meer informatie

Meer informatie via de Rabotop website en op de evenementenpagina van MTB-Noordwest.