Nieuws: 2011: april

04-04-2011 Inschrijving estafette GMA open!

Op zondag 22 mei organiseert MTB-Noordwest in samenwerking met MTB De Zeeleeuw een 4-uurs mountainbike-estafette. Het evenement vindt plaats in recreatiegebied Geestmerambacht (nabij Langedijk), op een technisch en fysiek zeer uitdagend parcours van ongeveer zeven kilometer lang.

Tijdens de MTB-De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht zijn alle benodigde faciliteiten voor een succesvolle dag aanwezig:

  • ruime, gratis parkeerplaats
  • een uitdagend parcours
  • “koek en zopie”
  • professionele tijdsregistratie
  • gezellige permanence met speaker en muziek
  • toilet- en douchegelegenheid
  • EasyWasher bike wash
  • recreatie- en zwemmogelijkheid voor familie

…en natuurlijk een pastaparty!

Alle informatie over dit evenement

18-04-2011 Tijdsregistratie werkt feilloos

Afgelopen periode is onze tijdsregistratieapparatuur van Mylaps uitvoerig getest. Op Schoorl hebben we een nuttige test gedaan en tijdens de 8 van Noordwijk is de apparatuur voor het eerst officieel ingezet.

De apparatuur is idiot-proof. Je voert de chipnummers in het Mylaps programma in, koppelt de naam van de rijder eraan en klaar is kees.
De apparatuur werkt zon’n 10 uur stand-alone op een batterij. Dus ook zeer geschikt voor lokaties waar stoom niet voorhanden is, zoals in Schoorl en Noordwijk.
De uitslagen en/of tijden zijn direct beschikbaar en kunnen desgewenst tussentijds uitgeprint worden. De uitslagen kunnen na het finishen van de laatste deelnemer direct online gezet worden op de speciale uitlsagen website. Een internetverbinding is dan wel noodzakelijk, anders kunnen de uitslagen opgeslagen worden en bij thuiskomst online gezet worden.
Meer informatie vind je op onze speciale Mylaps verhuur pagina.

20-04-2011 MTB trainingen Amsterdam

Mountainbiken is immens populair in Noord Holland. In de regio Alkmaar en omstreken zijn trainingen en clinics te volgen bij o.a. MTB-De Zeeleeuw en NhollandN. De regio Amsterdam lijkt een beetje achter te lopen.

Tijd voor wat missionariswerk vanuit onze vereniging. In samenwerking met MTB-Twiske.nl en MTBtraining.nl organiseert MTB-Noordwest vanaf 10 mei op 8 dinsdagavonden mtb-trainingen in en rond Amsterdam. Denk daarbij aan locaties zoals Het Twiske , Amsterdam Noord en Spaarnwoude, maar wellicht ook het Westelijk Havengebied? Als je de weg weet is er nog best wat te ontdekken voor de mountainbiker in en rond Amsterdam.
De trainingen staan onder leiding van een ervaren en gediplomeerd trainer en zijn alleen toegankelijk als je beschikt over het basislidmaatschap KNWU. De goedkoopste en meest eenvoudige manier om aan dit basislidmaatschap te komen is lid worden van MTB Noordwest.
Alle informatie over de mtb-trainingen en het KNWU basislidmaatschap vind je op MTB-Twiske.nl.

22-04-2011 5 van Schoorl 2011 groot succes

De negende van “De 5” was een zeer warme editie, prettig voor rijders èn toeschouwers. Alleen waren de omstandigheden van het parcours door de droogte van de afgelopen weken niet optimaal, maar er is desondanks hard gereden.

De organsatie van deze “marathon training” was, zoals we gewend zijn, weer piekfijn in orde, en het aantal afmeldingen heel klein. We hebben daarom 100 rijders kunnen klokken met het Mylaps tijdsregistratie-systeem van MTB-Noordwest.

Bekijk de resultaten van editie 2011