Nieuws: 2011: mei

11-05-2011 Onyva individuele MTB clinic

Via het MTB-Noordwest weblog kunnen partners en sponsor content aanleveren die interessant is voor de leden.
Onyva organiseert op zondag 5 juni een MTB clinic voor individuele rijders; beginners en gevorderde rijders zijn welkom.

Bij de beginners wordt voonamelijk aandacht besteed aan het vertrouwd raken met de rij-, rem- en schakeltechnieken die nodig zijn om in geaccidenteerd terrein te rijden. Bij de gevorderden zal dieper worden ingegaan op rijtechnieken, inzicht en conditie zodat ze met deze clinic naar een hoger niveau worden getild.
Startplaats: Restaurant Duinvermaak aan de Breelaan 132 te Bergen. (op de parkeerplaats voor Duinvermaak)
Aanvang: 11 uur.

Voor diegenen die zelf geen mountainbike bezitten en een Onyva mountainbike willen huren, graag je lengte opgeven zodat we de juiste framemaat voor je kunnen meenemen.
Meld je aan op: info@onyva.org

11-05-2011 Spinnen voor Alpe d'HuZes

Op 9 juni 2011 fietsen we voor de 20 miljoen! Alpe d’HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding.

De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietsten we meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen. Maar liefst 12,1 miljoen was het eindbedrag in 2010.
De Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.
Want onze missie is:
Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gezond en Gelukkig te kunnen leven met kanker.
Opgeven is geen optie!
In de strijd tegen Kanker gaat Liesbeth Lind voorop in de strijd. Liesbeth is lid van NhollandN en heeft zelf leukemie en gaat op 9 juni ook de Alpe d’HuZes fietsen. Om haar en alle anderen te steunen organiseert NhollandN op 21 mei a.s. een vier uur durende spinningmarathon in de Sportlagune, Oosttangent 4, Heerhugowaard
Je bent van harte welkom om mee te doen, geef je op! Deelname kost € 10,00 per uur. NhollandN zal voor elke deelnemer €2,50 bijdragen.


Meer informatie vind je op de website van NhollandN.

17-05-2011 Voorinschrijving GMA-estafette gesloten

Vanaf heden is de voor-inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht gesloten. Inschrijven kan alleen nog op de dag zelf.

Meedoen aan de 4-uurs estafette Geestmerambacht is alleen nog mogelijk via daginschrijving op zondag 22 mei vanaf 10:00 uur, echter alleen tegen contante betaling en als je in het bezit bent van een KNWU basislidmaatschap. Team deelname kost € 30 en voor individuele rijders € 15. Het KNWU basislidmaatschap van MTB-Noordwest is ook op de dag zelf te verkrijgen voor € 10. Meer informatie over het KNWU basislidmaatschap vind je hier.
De daginschrijving zal plaatsvinden in Hotel Restaurant Molengroet op steenworpsafstand van de start van de estafette. Je ontvangt daar ter plekke de stuurbordjes en de tijdsregistratiechip.
Tot zondag 22 mei!!!

20-05-2011 De fabeltastiese sticker is verzonden

De fabeltastiese MTB-Noordwest stickers zijn afgelopen week verzonden naar de donateurs en partners.

De sticker bewijst dat je mountainbiken in Noord Holland een warm hart toedraagt en het onderhoud aan de lokale routes steunt. De sticker is weerbestendig dus je kunt hem veilig op je fiets en/of helm plakken. Ieder jaar zullen wij je benaderen als donateur of partner met de vraag of je nog een jaar het onderhoud aan de lokale routes wilt steunen. Je ontvangt dan een nieuwe sticker in een andere kleur. Met een “overjarige” sticker wil je natuurlijk niet gezien worden………

Binnenkort kom je, op vertoon van de fabeltastiese sticker, in aanmerking voor interessante kortingen en/of aanbiedingen van onze sponsors en partners.
Later meer hierover.

20-05-2011 De onderhoudstrailer

Sinds vandaag is MTB-Noordwest in het bezit van een schitterende onderhoudstrailer. Het is een goedkoop opknappertje gevonden in Warmenhuizen.

Het chassis is in orde, het houtwerk is echter aan vervanging toe en de kwast moet er even over.
Als de trailer klaar is zal hij gestald worden op de Paardenweide en dienen als opslag van gereedschap voor het onderhoud aan de MTB-route van Schoorl. Er zal een huif op komen die gemakkelijk te verwijderen is. Het gereedschap ligt dan droog onder de huif en als er snippers of zand vervoerd moeten worden dan kan de huif er in een handomdraai vanaf worden gehaald.

O ja, als je nog oud of nieuw tuingereedschap(hark, schep, bijl of pikhouweel) over hebt of een kruiwagen(mag defect zijn) dan houden wij ons aanbevolen.

23-05-2011 De Geestmerambacht estafette

De eerste Geestemerambacht estafette is een feit. Wij als vereniging hebben het als een geweldige ervaring beleefd en zijn zeer vereerd met het aantal deelenemers en het enthousiasme van iedereen. De positieve reacties tijdens en na de estafette zullen ons nog lang bijblijven en motiveren ons voor nieuwe evenementen.

Wij willen alle vrijwilligers, sponsors en het recreatieschap Geestmerambacht bedanken voor hun bijdrage aan deze schitterende dag.

Enkele reacties via mail of Twitter:
# wat een k*#klim
# Super geregeld, fijne sfeer, gezellige vrijwilligers…. dank!!
# Ik heb gister een superleuke dag gehad. De organisatie was uitermate goed, waarvoor mijn complimenten.
# Ik vond het een fantastisch evenement.
# Fantastische wedstrijd, super georganiseerd en goede voorzieningen.
 Zeker voor herhaling vatbaar.
# Alles op en top geregeld en mijzelf prima vermaakt. Geen bomen gekopt wel ongeveer elk rondje de bocht uitgevlogen. Was gaaf!!!
# Geestmerambacht was mooi evenement en we hebben goed afgezien.
# De prijs van gisteren, geserveerd met gebakken aardappelen, gehaktballen en pindasaus. lekker!
# Heb nog wel wat zere benen van de Geestmerambacht estafette, vanavond maar even uit fietsen…

De resultaten vind je op onze resultatenpagina

De foto’s staan op erikboschman.com

24-05-2011 Onderhoudsdag Schoorl 3 juni

Op vrijdag 3 juni zal de eerste MTB-Noordwest onderhoudsdag plaatsvinden op het parcours van Schoorl. Alle mountainbikers die zich aangemeld hebben als vrijwilliger hebben hierover een mail ontvangen.

Voor nu zullen we op diverse plekken snippers gaan strooien op de route. Naar een duurzamere oplossing die binnen de marges van de Natura2000 wetgeving valt, word op dit moment druk gezocht door Staatbosbeheer. Wij hopen hier zeer binnenkort uitsluitsel over te krijgen. Tevens gaan we met Staatsbosbeheer kijken naar uitbreiding van de route naar het Noorden omdat de kans groot is dat het verbrande gebied op zeer korte termijn gekapt word en zal worden omgetoverd tot stuifduinen. Een MTB route in stuifduinen is niet te onderhouden dus moet er gezocht worden naar goede alternatieven. Grofweg gezegd zal het gedeelte van het parcours ten westen van de Julianaweg(het fietspad van Bergen naar de Berenkuil) komen te vervallen.