Nieuws: 2012: januari

03-01-2012 Wedstrijdtrainingen 2012

In 2012 verzorgt MTB-Noordwest een viertal westrijdtraingen gericht op de rijder die al wedstrijden rijdt of dit wil gaan doen. De trainingen worden verzorgd door Barbara Kreijtz. Barbara begeleidt sinds januari 2011 Bram Rood en andere ambitieuze wedstrijdrijders, geeft clinics voor scholen en bedrijven en voor individuen die de puntjes op de “i” willen zetten. 

De eerste training start op 22 januari en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Lees hier meer over wat de trainingen inhouden, wat de kosten zijn etc.

08-01-2012 EPE 2012

Zaterdag 7 januari was het weer zover, HET evenement voor vele bikers; AGU-Egmond Pier Egmond, stoempen over het strand. Voor het eerst namen vele leden van MTB-Noordwest deel aan de grootste strandrace van de wereld. Hoeveel het er precies zijn geweest durven we niet te zeggen, in de top 100 kwamen we al een tiental bekende namen tegen…..

De race had een redelijk grillig verloop, op de heenweg naar de pier ontstonden er diverse sterke groepen met daarin alle strandtoppers; Bram Rood, Kevin van Hoovels, Sebastian Langeveld, Sander Lormans, Bram Imming, Sven Broekaart, Robbert de Nijs, Rob van der Niet(die ook de Drafbike 2011 won) en de wegtoppers Laurens ten Dam en Johnny Hoogerland.
De voorste groep veranderde eigenlijk doorlopend van samenstelling, maar enkele namen meldden zich iedere keer voorin; Lormans, Rood, Imming, van Hoovels en van der Niet. Uiteindelijk werd er bij Castricum een gat geslagen door Imming, van Hoovels en Lormans en eigenlijk leek het erop dat deze drie voor de zege zouden gaan strijden, aangezien de samenwerking van de drie perfect verliep. De tweede groep lag op een 400mtr en bij de meesten uit deze groep was het beste er wel af…op 1 man na. Met een machtige jump reed Rob van der Niet in zijn uppie en tegenwind het gat naar de kopgroep dicht. Nog slechts enkele kilometers te gaan was het zeker dat deze 4 voor de eindoverwinning zouden gaan strijden en daarbij zou local Bram Imming een hele goede kans maken……Lormans kwam met voorsprong bij De Werf van het strand en leek op de overwinning af te stevenen. Rob van der Niet reed echter samen met Bram Imming het gat nog dicht voor de vuurtoren. Ook van Hoovels bereikte nog het vinkentouw. Lormasn draaide als eerste de boulevard op met van der Niet in zijn zochie, Imming op de derde plek maakte echter een stuurfoutje en gleed in de laatste bocht tegen de klinkers. Van Hoovels kon hem nog net ontwijken maar moest vol in de ankers en was daardoor kansloos voor de eindzege. Lormans zette de sprint in van kop af aan, maar van der Niet bleek nog over voldoende sprintkracht te bezitten na zijn machtige jump en versloeg Lormans redelijk eenvoudig. Van Hoovels werd derde en Imming vierde.

Het was er weer één om in te lijsten, getuige de foto’s!

09-01-2012 Gebruik je kop; helm op!

De discussies over het wel of niet dragen van een helm zijn eindeloos. Iedereen weet dat het dragen van een helm verstandig is toch zijn er rijders die zo nu en dan zonder helm op de fiets stappen….verstandig? Zeg jij het maar!

Campagne Gebruik je kop, helm op


Even niet opletten, een gladde boomwortel, nattigheid in de bocht of een klein stuurfoutje is vaak al voldoende voor een vervelende val. Van de 3.800 sportfietsers die per jaar op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis terechtkomen, moet 17% behandeld worden voor hoofdletsel. 6% daarvan heeft zelfs licht tot zwaar hersenletsel. Helaas dragen veel wielrenners en mountainbikers niet altijd hun helm. Reden voor een campagne waarmee we het altijd dragen van een fietshelm bij wielrenners en mountainbikers weer onder de aandacht brengen.

informatieve website

Op de website www.gebruikjekop.nl vindt je allerlei informatie over:
- De nut en noodzaak van een helm.
- Tips voor gebruik en aankoop.
- De testimonials…….

Bovenop De Nok in Schoorl, net voor de “gevaarlijke” afdaling hebben we afgelopen zondag een waarschuwings spandoek opgehangen zodat niet-helmdragers er nogmaals aan herinnerd worden dat een helm toch wel noodzaak is….zeker op Schoorl!!!

Persoonlijk rijden wij nooit zonder helm. Waarom? Het kan je leven redden en een val hoeft niet altijd je eigen schuld te zijn en kan ook op hele gemakkelijke paden gebeuren….weet ik uit eigen ervaring. Vorig jaar hard gecrashed en op de kop geland. Helm kapot maar kop nog heel.

12-01-2012 Sandman Bikes

EDIT: De Sandman’s zijn weer retour naar België, voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandman Bikes.
Vanaf heden zijn de dikkebandenmountainbikes van Sandman Bikes uit België bij MTB-Noordwest te testen. En “make no mistake about it”…niet alleen in zand staat deze stoer ogende mountainbike zijn mannetje/vrouwtje.

Door het enorme volume van 3.8 inch heb je zoveel comfort, grip en float, float, float.
Mountainbiken was nog nooit zo leuk. Paden die je voor onmogelijk hield tuf je met de Sandman met het grootste gemak op….. of juist af. De grip van de banden is enorm, deels vanwege de breedte maar ook door de slechts 0,7 bar druk of minder die erin hoeft.
Nooit meer lopen, zelfs niet op de mulste strandafgang of op een zeer droge en mulle mountainbikeroute van Schoorl…..om over een dik pak sneeuw nog maar te zwijgen.
Wij kunnen niet wachten op koning winter en een gort, gortdroge zomer!!!

Alle informatie over het testen van een Sandman vindt je hier.

16-01-2012 Strandtocht Cal d'HuZes

Zondag 5 februari organiseert het Cal d’HuZes team een Strandtoertocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel van Alpe d’HuZes en zal hierdoor ten goede komen aan onderzoek naar kanker. Meer informatie over de geldbesteding van Alpe d’HuZes kan je hier vinden.

De start van de strandtoertocht zal zijn om 10:00 uur bij Strandpaviljoen Zoomers in Castricum aan Zee. Er kunnen 2 routes gereden worden. De lange tocht gaat van Castricum aan Zee naar Camperduin en weer terug. De afstand is 40 km, de route gaat geheel over het strand. De korte tocht is van Castricum aan Zee naar Egmond aan Zee en terug. De afstand hiervan is 17 km en gaat gedeeltelijk door de duinen . Deelnemers moeten een duinkaart mee nemen.

Let wel: Het zijn toertochten, geen wedstrijden, en deelnemers dienen zich netjes te gedragen naar andere mensen op het strand. De deelnemers van de korte tocht dienen zich aan de verkeersregels te houden. Deze tocht gaat zoals gezegd een gedeelte door de duinen en het dorp Egmond aan Zee. Deelname is voor eigen risico.

Het inschrijfgeld voor beide tochten is € 20,00. Na afloop krijg je hiervoor bij Paviljoen Zoomers een pastamaaltijd met 1 consumptie. De opbrengst van de tocht komt geheel ten goede aan Cal d’HuZes.
Inschrijven gaat via e-mail bij robirna@quicknet.nl Doe dit vooraf. Er is een deelnemers limiet van 200 personen. Betaal het inschrijfgeld tijdig op rekening 42.64.44.175 t.n.v. R. Kramer o.v.v. je eigen naam en Strandtoertocht. Indien er nog ruimte is kan er op de dag zelf ingeschreven worden bij Strandpaviljoen Zoomers. Dit is mogelijk vanaf 9:00 uur.

Deze Strandtoertocht is mogelijk gemaakt door sponsoring van Strandpaviljoen Zoomers, AH Castricum en de Reddingsbrigade Castricum.

18-01-2012 MTB-Schoorl.nl

Per heden heeft MTB-Noordwest de website van MTB-Schoorl overgenomen. Joop Smit heeft de website jaren met veel plezier onderhouden maar is er mee gestopt omdat hij de tijd er niet meer voor kon vinden. Hij heeft ons gevraagd delen van de website over te nemen, met name het forum.

We zijn momenteel druk bezig om het forum om te zetten en in de toekomst zal de recordlijst ook weer gepubliceerd worden. Met de nieuwe route in het vooruitzicht zal de oude lijst toch een museumstuk worden…….

Nog even geduld met de “Kletspraat” dus, binnen een dag of 2 hopen we het forum weer draaiende te hebben en hopen we dat we via het forum weer leuke dingen, discussies en veel kletspraat gaan beleven.

23-01-2012 Bike Action Ladies Ride

Bike Action Alkmaar organiseert sinds kort de Ladies Ride. Wil je gezellig met Ladies onder elkaar fietsen, zonder het eeuwige gezever van mannen over techniek en materiaal…….dan is dit je kans!

De eerstvolgende Ladies Ride is op woensdag 15 februari, mits de weersomstandigheden niet te bar zijn. Het moet natuurlijk wel gezellig en leuk blijven…. Het vertrek is om half negen vanaf Duinvermaak in Bergen. De rit duurt zo’n 1,5 tot 2 uur(25-30km) en voert door het Noordhollands Duinreservaat van Bergen, Bergen aan Zee en ‘t Woud nabij Egmond a/d Hoef.
Een helm en een duinkaart zijn verplicht, de duinkaart kan tegen betaling van € 1,50 gepast gekocht worden bij de ingang van het gebied.
Deelname is gratis en vantevoren aanmelden hoeft niet, het tempo van de rit is gemiddeld.
Voor meer informatie contact Bike Action Alkmaar.

24-01-2012 De kraan op de Bokkenweide

Zoals de meesten van jullie weten staat er op de Bokkenweide langs het parcours van Schoorl een waterkraan. Als je daar ooit een keer water getapt heb weet je ook dat het kraantje niet echt gebruiksvriendelijk is; zo past je bidon er niet onder….om maar wat te noemen.

Wat zou het toch mooi zijn als je daar heerlijk vers en fris bronwater in je bidon kon tappen, geheel gratis!
Wellicht kan dat binnenkort.
We hebben met Staatsbosbeheer afgesproken dat we op zoek gaan naar adoptiemogelijkheden voor het kraantje op de Bokkenweide.

Wat zoeken we?

We zijn op zoek naar een een loodgieter, installateur, aannemer of andere passende bedrijfstak die het het kraantje op de Bokkenweide wil adopteren.

Wat houdt dat in?

Als Bokkenweide-kraan-adoptiebedrijf verzorg je het kraantje alsof het je eigen kind is ……
Ten eerste moet er een een nieuwe kraan opkomen, ééntje waar een 750ml bidon onder past. De behuizing hoeft uiteraard niet vervangen worden. Ten tweede gaat zo’n kraantje wel eens kapot of wordt gesloopt door kabouters. Wij of Staatsbosbeheer signaleren dat en melden dat bij het adoptiebedrijf en vragen dan vriendelijk of het zsm verholpen kan worden. Dus ook een stukje serviceverlening, al zal dat in de praktijk erg meevallen schatten we zo in uit de verhalen van Staatsbosbeheer.

What’s in it for me?

Uiteraard verzorgen wij een mooi bordje met je logo en bedrijfsnaam op die dikke paal waar het kraantje aan vast zit. Verder krijg je ook een partnervermelding op de website van MTB-Noordwest en de fabeltastiese MTB-Noordwest sticker!

Past dit perfect bij je bedrijf, lijkt het je leuk of wil je meer informatie? Stuur ons dan gewoon een email!

Edit: 25 januari 2012

Inmiddels heeft Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Noord Holland de kraan geadopteerd, waarvoor dank! In 2012 is iedereen dan ook welkom om zijn/haar bidon te vullen met heerlijk fris en gezond duinwater.(De kraan is in de winter gesloten ivm kans op stuk vriezen)

27-01-2012 De Zeeleeuw 4-uurs estafette GMA

Wij zijn erg verheugd dat MTB-De Zeeleeuw dit jaar de organisatie van de 4-uurs Estafette Geestmerabacht volledig op zich wil nemen. Zondag 20 mei is de dag. Met De Zeeleeuwen als organisatie beloofd dit evenement weer een uniek en gezellig evenement te worden en kan het evenement uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend en nationaal evenement….

Vorig jaar was De Zeeleeuw al hoofdsponssor van het evenement en ook voor een groot deel betrokken bij de organisatie.

MTB-Noordwest en De Zeeleeuw zijn beide content met deze constructie. MTB-Noordwest faciliteert het evenement doordat wij bij de KNWU zijn aangesloten en op deze manier voor de verzekering van het evenement zorgen. Ook dit jaar is een basislidmaatschap KNWU dus weer verplicht, inschrijven zonder KNWU lidmaatschapsnummer is helaas niet mogelijk. Ook faciliteren wij de de MyLaps tijdsregistratie zodat rondetijden etc. weer beschikbaar zijn.

MTB-De Zeeleeuw organiseert het evenement en via de website van de Zeeleeuw zal de inschrijving ook plaatsvinden. Je hoort uiteraard via dit medium wanneer de inschrijving geopend zal worden.
Uiteraard zullen wij ook melding blijven maken van de vorderingen en de leden op de hoogte stellen van de opening van de inschrijving……wees er snel bij want we verachten dat het maximaal aantal teams snel bereikt zal zijn.

30-01-2012 Peiling Clubreis Roc D'Azur

Het is niet dat we als bestuursleden nog tijd over hebben maar toch lijkt het ons leuk om voor wie er interesse in heeft dit jaar een of meerdere clubreizen te organiseren.
Dat wil zeggen, het organiseren laten we grotendeels over aan professionals maar wij komen met de ideeën en hebben het platform.

Ons eerste project voor 2012 is de Roc D’Azur, dit is een groot mountainbike evenement in Zuid Frankrijk en wordt in 2012 georganiseerd van 10 t/m 14 oktober. 5 dagen lang zijn er allerlei evenementen, wedstrijden, etc. met als klapper natuurlijk de Roc marathon.

We hebben iemand die perfect Frans spreekt, in de omgeving gewoond heeft, connectie heeft, al vele malen heeft meegedaan, kortom de perfecte man (of vrouw in dit geval) voor de job.
Wat we kunnen aanbieden is overnachting met eten, hulp bij het aanmelden op de website van de Roc D’Azur, hulp en begeleiding in Frankrijk, mtb-gidsen die de omgeving en het wedstrijdparkoers kennen.
De kosten hiervoor schatten we nu op zo’n 550 euro voor een hele week, wil je slechts enkele dagen dan gelden natuurlijk andere bedragen.
Wat je zelf moet regelen is vervoer van man en fiets naar Frejus, maar wellicht dat we dat onderling kunnen regelen (carpoolen of een busje met aanhanger huren/regelen).

Op dit moment is het nog maar een idee alhoewel alle contacten met Frankrijk er al zijn. Wat we nu willen weten is of er voldoende animo is om alles daadwerkelijk op poten te zetten.
Snelheid is geboden omdat wij verwachten dat de Roc binnen 4 weken is volgeboekt.
Heb je serieuze interesse, stuur dan een email. Minimum aantal deelnemers is dit eerste jaar 6 man/vrouw. We laten je zo snel mogelijk weten of het door gaat.